Market | 08.07.2024 10:30

Τα καλά νέα της ημέρας: Ένα από τα ποιοτικότερα νερά στην Ελλάδα, πλέον, φτάνει στο τραπέζι μας αφήνοντας μηδενικό αποτύπωμα άνθρακα

Newsroom

Αν η κλιματική κρίση των τελευταίων χρόνων μάς έχει μάθει κάτι αυτό είναι να μην αρκούμαστε σε πρόσκαιρες λύσεις που, μπορεί τη δεδομένη στιγμή να διευκολύνουν εμάς, ή τους ανθρώπους της οικογένειάς μας, για τους οποίους όλοι θέλουμε το καλύτερο, όμως μεσοπρόθεσμα μπορεί να αποδειχθούν επιβαρυντικές για το περιβάλλον.

Με γνώμονα το καλύτερο δυνατό για τους φίλους τους, αλλά και για το παραμυθένιο δάσος με τις καστανιές και τις πηγές Βαλεράτσι και Γαρδηνία από όπου αναβλύζουν τα κρυστάλλινα Νερά Μακεδονίας, το εργοστάσιο των Πάικο Νερά Μακεδονίας, κατάφερε μία πρωτιά στην κατηγορία του, για τη χώρα, που διατηρεί την ευαίσθητη αυτή ισορροπία: να μάς προσφέρει, το αγνό και καθαρό νερό, όπως αυτό έχει τεκμηριωθεί με μελέτες του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και της Ελληνικής Αρχής Γεωλογικών και Μεταλλευτικών Ερευνών δημιουργώντας, ταυτόχρονα, μηδενικό αποτύπωμα άνθρακα.

Έτσι, απολαμβάνουμε ένα από τα ποιοτικότερα νερά στην Ελλάδα, διαφυλάσσοντας πλήρως την ισορροπία του περιβάλλοντος του όρους Πάικου, που βρίσκεται στα σύνορα Πέλλας και Κιλκίς, πάνω από την κοιλάδα του Αξιού. Αυτά ακριβώς τα νερά, με την ισορροπημένη σκληρότητα, το pH 8, τη χαμηλή περιεκτικότητα σε νάτριο και τη φυσικότητά τους, φτάνουν στο τραπέζι μας ως Πάικο Νερά Μακεδονίας. Η ομώνυμη εταιρεία κατάφερε να δημιουργήσει ένα υπερσύγχρονο εργοστάσιο, στο οποίο τηρούνται αυστηρές προδιαγραφές ποιότητας και διεθνή πρωτόκολλα, καθώς και πρότυπα διαχείρισης, σε πλήρη συμμόρφωση με την ευρωπαϊκή και εθνική νομοθεσία. Το Πάικο Νερά Μακεδονίας φτάνει στους καταναλωτές αγνό και κρυστάλλινο, όπως ακριβώς το προσφέρει η φύση ενώ εμφιαλώνεται και συσκευάζεται με συστήματα τελευταίας γενιάς.

«Συμβαδίζουμε με τις τεχνολογικές εξελίξεις, χρησιμοποιούμε εξοπλισμό τελευταίας γενιάς και πάνω απ’ όλα εμπιστευόμαστε τους ανθρώπους μας: ένα απόλυτα εξειδικευμένο επιστημονικό και εργατικό ανθρώπινο δυναμικό, που προέρχεται, κυρίως, από την ευρύτερη περιοχή. Μέσα από σημαντικές πρωτοβουλίες, αναβαθμίζουμε συνεχώς τις τεχνολογικές μας υποδομές, αποσκοπώντας στη διασφάλιση της ήπιας, βιώσιμης ανάπτυξης της περιοχής, καθώς και στην προστασία του προσωπικού μας», μπορεί κανείς να διαβάσει στην ιστοσελίδα της Πάικο Νερά Μακεδονίας. Και αυτή ακριβώς η φιλοσοφία ήταν αυτή που χαρακτηρίζει την εταιρεία από την ίδρυσή της: η ανάδειξη του -μεγάλης ιστορικής σημασίας και μοναδικού φυσικού πλούτου- τόπου.

Μεταξύ των πρωτοβουλιών της Πάικο Νερά Μακεδονίας είναι, φυσικά, και τα συστήματα ανακύκλωσης και διαχείρισης απορριμμάτων αλλά και τα μέτρα για την εξασφάλιση άριστων εργασιακών συνθηκών. Την ίδια στιγμή, οι άνθρωποι της εταιρίας έχουν μεριμνήσει ώστε, η λειτουργία της, να συμβαδίζει με τις τελευταίες τεχνολογικές εξελίξεις. Γενικά, η Εταιρία δραστηριοποιείται εντατικά στον τομέα Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης, τόσο για τον Άνθρωπο, όσο για το Περιβάλλον. Στηρίζει τους ανθρώπους της και συμβάλλει στην τοπική ανάπτυξη μέσα από εξελισσόμενα επενδυτικά προγράμματα, ενώ παράλληλα προωθεί τοπικές αθλητικές διοργανώσεις, κοινωνικές δράσεις, μη κερδοσκοπικές πρωτοβουλίες και τοπικές πολιτιστικές εκδηλώσεις.

Όλα αυτά δεν είναι ευχολόγια. Η φετινή χρονιά αποτελεί σημαντικό ορόσημο για τα Νερά Μακεδονίας αφού, το εργοστάσιο της εταιρίας στο Κιλκίς, απέσπασε την πιστοποίηση Carbon Neutral. Το υπερσύγχρονο αυτό εργοστάσιο έγινε πρώτο της κατηγορίας του στην Ελλάδα με μηδενικό αποτύπωμα άνθρακα.

Τι είναι η πιστοποίηση Carbon neutral;

Η πιστοποίηση Carbon neutral επικυρώνει το γεγονός ότι, το ανθρακικό αποτύπωμα μιας εταιρίας, ενός προϊόντος, μιας υπηρεσίας ή μιας εκδήλωσης, έχει μετρηθεί σύμφωνα με το πρωτόκολλο ClimatePartner, και ότι, ανάλογα με το ποσοστό επιβάρυνσης που προκάλεσαν οι συγκεκριμένες δραστηριότητές τους, οι «υπαίτιοι» έχουν χρηματοδοτήσει ένα πιστοποιημένο έργο για το περιβάλλον.

Έτσι και το σήμα Carbon neutral για το εργοστάσιο των Νερών Μακεδονίας κατακτήθηκε μέσα από την καταγραφή του επιπέδου των ρύπων του, τη μείωσή τους(π.χ. με φωτοβολταϊκά πάρκα, μείωση ρύπων μεταφοράς των προϊόντων κ. ά.), αλλά και  μέσα από τη συμμετοχή του σε δράσεις που μειώνουν το περιβαλλοντικό αποτύπωμα της εταιρίας. Ειδικά για την έκλυση αναπόφευκτων ρύπων, αυτοί αντισταθμίστηκαν μέσω της χρηματοδότησης έργων που μειώνουν ή και απομακρύνουν τις παγκόσμιες εκπομπές ρύπων. Όλα αυτά αποτελούν την έμπρακτη απόδειξη της στιβαρής στρατηγικής της μάρκας για το περιβάλλον.

Και, φυσικά, η πιστοποίηση αυτή, που διαφοροποιεί το Πάικο Νερά Μακεδονίας στην εγχώρια αγορά και αποδεικνύει τη δέσμευσή της μάρκας για την προστασία του περιβάλλοντος, δεν είναι τυχαία. Όπως δεν είναι τυχαία και η επιτυχία του στις διεθνείς αγορές, με παρουσία σε 25 χώρες, στις 5 ηπείρους. Με αυτόν τρόπο, το Πάικο Νερά Μακεδονίας χτίζει τις προϋποθέσεις ώστε όλες οι δραστηριότητές του, όχι μόνο να μην επιβαρύνουν την υγεία του πλανήτη μας, αλλά, αντίθετα, να συμβάλουν στην επιτακτική ανάγκη για ένα βιώσιμο περιβάλλον που θα ανανεώσει τη «σύμβαση» των επόμενων γενεών για ένα καλό μέλλον. 

ειδήσεις τώρανερόΜακεδονίααποτύπωμα άνθρακα