Market|19.07.2024 15:34

Τα «highlights» του UEFA ΕURO 2024 και του CONMEBOL Copa America 2024 μέσα από τη ματιά της Kaizen Gaming

Newsroom

Το UEFA ΕURO 2024™ και το CONMEBOL Copa America™? 2024 έχουν πάρει πλέον τη θέση τους στην ποδοσφαιρική ιστορία. Ο 17χρονος Λαμίν Γιαμάλ έκανε πολλούς να συγκρίνουν τα κατορθώματά του με τη νέα Πρωταθλήτρια Ευρώπης, Ισπανία, με εκείνα του 17χρονου Πελέ στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 1958. Από την άλλη, ο 37χρονος Λιονέλ Μέσι προσέθεσε ένα ακόμη χρυσό κεφάλαιο στη μεγαλειώδη καριέρα του, κερδίζοντας το δεύτερό του Copa America με την Αργεντινή. 

Πώς όμως έζησαν τις δύο διοργανώσεις οι λάτρεις του διαδικτυακού παιχνιδιού; H Kaizen Gaming, επίσημος χορηγός τους μέσα από το διεθνές της brand, το Betano, και το brand που διαχειρίζεται σε Ελλάδα και Κύπρο, τη Stoiximan, απαντά σε αυτό το ερώτημα, μέσα από στοιχεία από τις δύο πλατφόρμες σε 15 αγορές σε όλο τον κόσμο. 

Γιαμάλ και Όλμο δικαίωσαν τους λίγους που τους πίστεψαν

Ισπανία πρωταθλήτρια Ευρώπης, με πρώτο σκόρερ τον Ντάνι Όλμο και πρώτο σε ασίστ τον Λαμίν Γιαμάλ.  Πόσοι ήταν εκείνοι που το περίμεναν; Τον συνδυασμό της Ισπανίας με τον Ντάνι Όλμο σχεδόν κανείς ή για την ακρίβεια μόλις το 0,4% των χρηστών! Άλλωστε, ο μέσος της Λειψίας δεν λογιζόταν καν ως βασικός στην Ισπανία μέχρι τον τραυματισμό του Πέδρι στον πρώτο νοκ-άουτ αγώνα κόντρα στη Γεωργία. Μάλιστα, όλα τα σχετικά πονταρίσματα στον Όλμο έγιναν από τις 6 Ιουλίου και μετά, δηλαδή μετά το δεύτερο από τα τρία γκολ του στη διοργάνωση, στον αγώνα με τη Γερμανία. Ούτε όμως και το combo της Ισπανίας με τον Γιαμάλ πρώτο σε ασίστ ήταν αναμενόμενο από τους παίκτες των Betano και Stoiximan, το 2,4% των οποίων πόνταρε σε αυτό, με την απόδοση όταν ξεκίνησε το τουρνουά να είναι στο 135!

Ωστόσο, μεμονωμένα ο Λαμίν Γιαμάλ ήταν μεταξύ των φαβορί για το βραβείο του νέου παίκτη της διοργάνωσης, το οποίο και κατέκτησε, όντας δεύτερος στις προτιμήσεις των παικτών με 22%, πίσω μόνο από τον Τζαμάλ Μουσιάλα (23%), αν και στις αρχές της διοργάνωσης επιλεγόταν περισσότερο και ο Τζουντ Μπέλιγχαμ. Σχετικά με την Ισπανία, αν και στην αρχή του τουρνουά η επιλογή των περισσοτέρων ήταν η Γαλλία, καθώς κυλούσε η διοργάνωση και η Ισπανία ενθουσίαζε όλο και περισσότερους φιλάθλους με το ποδόσφαιρό της,  επιλέχθηκε από το 15% των χρηστών ως νικήτρια της διοργάνωσης. Ο MVP της διοργάνωσης, Ρόντρι, συγκέντρωσε το 5% των προτιμήσεων των χρηστών με αρχική απόδοση 40, πολύ πίσω από τα μεγάλα φαβορί όταν ξεκινούσε η διοργάνωση, τους Κιλιάν Εμπαπέ και Τζουντ Μπέλιγχαμ με απόδοση 8 και 9 αντίστοιχα.

Το «back to back» της Αργεντινής ήταν «προβλέψιμο», όλα τα υπόλοιπα όχι

Το «back to back» της παρέας του Λιονέλ Μέσι στο Copa America προβλέφθηκε από το 23% των χρηστών. Εξάλλου, η «αλμπισελέστε» θεωρούταν εξαρχής το μεγάλο φαβορί. Αντίθετα, η Βραζιλία απογοήτευσε το 18,5% των χρηστών που την «πίστεψαν», αποκλειόμενη από τα προημιτελικά της διοργάνωσης. 

Ωστόσο, κάθε άλλο παρά τα πάντα ήταν προβλέψιμα. Όταν ξεκινούσε το τουρνουά, η ανάδειξη του Κολομβιανού Χάμες Ροντρίγκεζ σε MVP είχε απόδοση 75. Παρόλα αυτά, ο πρώην άσος του Ολυμπιακού κατέκτησε το βραβείο και μάλιστα σταδιακά κέρδισε και τις προτιμήσεις των χρηστών, καταλήγοντας να επιλεχθεί από το 30%, όσο και ο γκολκίπερ της Αργεντινής, Εμιλιάνο Μαρτίνες, μπροστά από το μεγάλο φαβορί στην εκκίνηση του Copa America, τον Λιονέλ Μέσι (19%).

Από εκεί και πέρα, ο Λαουτάρο Μαρτίνες αν και φάνηκε ήδη από τη φάση των ομίλων, όπου πέτυχε 4 από τα συνολικά 5 του τέρματα, ότι θα βγει πρώτος σκόρερ της διοργάνωσης, δεν ξεπέρασε ποτέ στις προτιμήσεις του κοινού τον αρχηγό του, Λιονέλ Μέσι, καθώς επιλέχθηκε από το 8,3% των χρηστών, έναντι 22%  του θρύλου του παγκοσμίου ποδοσφαίρου. Πάντως, αρκετά μεγάλο - 8,5% - ήταν το ποσοστό που πέτυχε τον συνδυασμό Αργεντινής νικήτριας και Λαουτάρο Μαρτίνες πρώτου σκόρερ. 

Τα ματς και οι ομάδες που συγκέντρωσαν το μεγαλύτερο ενδιαφέρον

Όπως είναι αναμενόμενο, οι αγώνες που συγκέντρωσαν το μεγαλύτερο ενδιαφέρον των χρηστών στις δύο διοργανώσεις ήταν οι δύο τελικοί, δηλαδή Ισπανία - Αγγλία (2-1) και Αργεντινή - Κολομβία (1-0 παρ.). Από εκεί και πέρα για το Euro τα πλέον «παιγμένα» ματς ήταν ο αγώνας των ομίλων Αυστρία - Γαλλία (0-1) και ο ημιτελικός Ισπανία - Γαλλία (2-1), ενώ για το Copa America ο προημιτελικός Αργεντινή - Εκουαδόρ (1-1, 4-2 πεν.) και ο ημιτελικός Ουρουγουάη - Κολομβία (0-1). Όσον αφορά τις ομάδες που «έπαιξαν» περισσότερο οι χρήστες, εκείνες ήταν οι δύο πρωταθλήτριες, Ισπανία και Αργεντινή.

Ρεκόρ και αξιοπερίεργα

Στις πλατφόρμες των Betano και Stoiximan υπήρχαν και οι επιλογές να σπάσουν κάποια ρεκόρ. Μεταξύ αυτών ήταν η κατάρριψη του ρεκόρ των περισσότερων ασίστ σε ένα Copa America, που ήταν 5 και έσπασε από τον Χάμες, που έβγαλε 6 τελικές πάσες. 189 χρήστες έκαναν τη συγκεκριμένη πρόβλεψη, με απόδοση 12. Αντίστοιχα στο Euro, απόδοση 5 είχε να σπάσει το ρεκόρ του πιο γρήγορου γκολ της διοργάνωσης, που είχε επιτευχθεί στα 67 δεύτερα. Αυτό το κατόρθωσε o Αντριάν Μπαϊράμι για την Αλβανία, με γκολ στα 23 δευτερόλεπτα, κάτι που είχαν προβλέψει 55 χρήστες.

Τέλος, στα αξιοπερίεργα, στον αγώνα ανάμεσα στη Γαλλία και το Βέλγιο για τα προημιτελικά, το γκολ που έκρινε την αναμέτρηση χρεώθηκε ως αυτογκόλ, ωστόσο δεν ήταν ξεκάθαρο αν όντως θα έπρεπε να χρεωθεί ως αυτογκόλ ή ως γκολ του Κολό Μουανί. Με αυτό το σκεπτικό, Stoiximan και Betano δέχτηκαν ως σωστές προβλέψεις τόσο το αυτογκόλ, όσο και το γκολ του Κολό Μουανί στο συγκεκριμένο παιχνίδι.

*Ισχυ?ουν Ο?ροι & Πρου?ποθε?σεις. | ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

#######################

Λίγα λόγια για την Kaizen Gaming 

H Kaizen Gaming αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες GameTech διεθνώς. Με επίκεντρο την Τεχνολογία και τον ‘Ανθρωπο έχει ως στόχο τη συνεχή βελτίωση των προϊόντων και των υπηρεσιών της, προκειμένου να παρέχει στους πελάτες της σε όλο τον κόσμο την καλύτερη και την πιο αξιόπιστη εμπειρία διαδικτυακού παιχνιδιού.

Έχοντας ξεκινήσει το 2012, η εταιρεία σήμερα λειτουργεί το brand Stoiximan σε Ελλάδα και Κύπρο, ενώ έχει ισχυρή  παρουσία με το brand Betano σε αγορές της Ευρώπης και της Λατινικής Αμερικής, έχοντας πρόσφατα εισέλθει στην Αφρική και τη Βόρεια Αμερική με λανσαρίσματα στη Νιγηρία και το Οντάριο. Η εταιρεία απασχολεί περισσότερα από 2.500 άτομα σε όλο τον κόσμο.

Η Kaizen Gaming έχει αναγνωριστεί ως κορυφαίος παίκτης στην παγκόσμια βιομηχανία αθλητικών στοιχημάτων και τυχερών παιχνιδιών, έχοντας λάβει πολλά βραβεία του κλάδου. Σε αυτά συμπεριλαμβάνονται τα πέντε τρόπαια σε μία μόνο χρονιά στα EGR Operator Awards 2023, που αποτελεί ακόμα μία παγκόσμια πρωτιά.

Για περισσότερες πληροφορίες: Kaizen Gaming https://kaizengaming.com/

 

StoiximanKaizen Gamingειδήσεις τώρα