Moto|15.12.2023 08:10

KTM Europe Adventure Rally 2024 - Στην Πορτογαλία τον Οκτώβριο, με περισσότερες συμμετοχές

Κώστας Γκαζής
Σετ φωτογραφιών, σύρετε προς τα αριστερά

Πιο νότια, και σε πιο κοντινό με την Ελλάδα κλίμα, έρχεται το KTM Europe Adventure Rally για το 2024, με τη περιοχή Algarve της Πορτογαλίας να αναμένεται να γεμίσει από adventure μοντέλα των “πορτοκαλί” από τις 7-10 Οκτωβρίου, συγκεντρώνοντας κυρίως Ευρωπαίους αναβάτες που αναζητούν την περιπέτεια.

To 2023 η ευρωπαϊκή εκδοχή του KTM Adventure Rally διεξήχθη στην πάντα απρόβλεπτη, όσον αφορά τον καιρό αλλά και με έντονες εδαφικές διαφορές σε όλη της την έκταση Νορβηγία, όπου οι απόμερες και κατάφυτες περιοχές της, απολύτως δικαιολογημένα γέννησαν τον μύθο των τρολ. Το MOTO κατάφερε να έχει μία από τις 150 θέσεις συμμετοχής, ταξιδεύοντας οδικώς μέχρι εκεί, πάνω στο 890 Adventure R το οποίο στη συνέχεια υπέβαλε στην απαιτητική δοκιμασία σε χώματα εντελώς διαφορετικά από αυτά της Ελλάδας. Για τον σκοπό αυτό ο συντάκτης και Γενικός Διευθυντής του Περιοδικού, Αθανάσιος Φελούκας, “έγραφε” 1.000 χιλιόμετρα κάθε ημέρα για 15 μέρες, με το ταξίδι στον αρκτικό κύκλο και την συμμετοχή στο Rally να έχουν δημοσιευτεί στα τεύχη του περιοδικού. Στο motomag.gr υπάρχει μεγάλη συλλογή φωτογραφιών με την ιστορία του KTM Adventure Rally 2023, μέσα από τον φακό των ανθρώπων των “πορτοκαλί”.

Οι Αυστριακοί για το 2024 έρχονται σχεδόν 4.000 χιλιόμετρα νοτιότερα και πιο δυτικά από το Lillehammer της Νορβηγίας, στην περιοχή Algarve της Πορτογαλίας, γνωστή στους λάτρεις του μηχανοκίνητου αθλητισμού από την πίστα του Portimao όπου αγωνίζονται τα MotoGP και τα Motul WSBK. Η μεγάλη ζήτηση που υπήρξε πέρυσι, οδήγησε τους ιθύνοντες της KTM, στην απόφαση να αυξήσουν τον αριθμό των συμμετοχών κατά 100. Έτσι, από τις 150 το 2023, αυτές ανέβηκαν στις 250 για το 2024.

Οι συμμετέχοντες αφού περάσουν πρώτα τη διαδικασία τεχνικού ελέγχου και ολοκληρώσουν τα διαδικαστικά της εγγραφής τους, έχουν τρεις μέρες στη διάθεσή τους για να εξερευνήσουν την περιοχή, οδηγώντας σε εκτός δρόμου διαδρομές. Αυτές έχουν σχεδιαστεί έτσι ώστε να μπορούν να συμπεριλάβουν τους πάντες, ανεξαρτήτως επιπέδου εμπειρίας, έχοντας έναν συνδυασμό από διαδρομές εύκολης, μέτριας αλλά και υψηλής δυσκολίας. Επομένως, ο καθένας μπορεί να επιλέξει πώς θα καλύψει τη συνολική απόσταση των 800 χιλιομέτρων του Rally, με βάση το οδηγικό του επίπεδο.

Ως έδρα του Rally έχει επιλεχθεί η γραφική πόλη του Λάγος, δίνοντας στους αναβάτες την ευκαιρία να απολαύσουν κατά τη διάρκεια του KTM Europe Adventure Rally 2024 τη θέα της πανέμορφης ακτογραμμής, τους λόφους, την πυκνή βλάστηση και τις μικρές κωμοπόλεις που μοιάζουν σαν να έρχονται από μια άλλη εποχή, διατηρώντας τη γραφικότητά τους. Ο απομακρυσμένος χαρακτήρας που έχει κατά κύριο λόγο η περιοχή θα οδηγήσει τον κάθε συμμετέχοντα να βγάλει τον εξερευνητή που κρύβει μέσα του, είτε επιλέγοντας τις ομάδες με πλοηγό, είτε με έναν πιο σκληροπυρηνικό, “Rally style” τρόπο, αξιοποιώντας τις λειτουργίες του GPS.

Από το KTM Europe Adventure Rally 2024 δεν θα μπορούσαν να απουσιάζουν οι πρεσβευτές των Αυστριακών, Chris Birch, Johnny Aubert και Giovanni Sala, οι οποίοι θα προσφέρουν την εμπειρία τους δίνοντας τεχνικές και οδηγικές συμβουλές, έχοντας ταυτόχρονα και τον ρόλο του πλοηγού. Στόχος είναι όλοι να έχουν μία όσο το δυνατόν καλύτερη εμπειρία για όλους, κατά τη διάρκεια των τεσσάρων ημερών της εκδήλωσης, φεύγοντας από εκεί με αναμνήσεις και ιστορίες για να διηγηθούν. Στον στίβο μάχης θα βρίσκεται και το τεχνικό επιτελείο της KTM, το οποίο θα αξιοποιήσει τις γνώσεις του βοηθώντας τους συμμετέχοντες. Στο επιτελείο αυτό περιλαμβάνονται άνθρωποι υπεύθυνοι για το R&D των Adventure μοντέλων του αυστριακού εργοστασίου, αρμόδιοι στον τομέα Διαχείρισης Προϊόντων αλλά και εκπρόσωποι της εξυπηρέτησης πελατών, προσφέροντας στους συμμετέχοντες μία ολοκληρωμένη και απροβλημάτιστη εμπειρία.

Η KTM δεν άφησε τίποτα στην τύχη, φροντίζοντας όπως συνηθίζει και για την παραμονή των παρευρισκόμενων, σε ξενοδοχείο τεσσάρων αστέρων. Στο πρόγραμμα περιλαμβάνεται δείπνο, διασκέδαση με μουσική μετά το τέλος της απαιτητικής ημέρας και ψυχαγωγικές δραστηριότητες. Στον ίδιο χώρο παρόντα θα είναι και συνεργεία, όπου ο κάθε συμμετέχων θα μπορεί να ρυθμίσει τη μοτοσυκλέτα του σύμφωνα με τις απαιτήσεις του αλλά και τις συνθήκες που επικρατούν στο KTM Europe Adventure Rally.

Η Ευρώπη αποτελεί μόνο έναν από τους σταθμούς του KTM Adventure Rally για το 2024, με αντίστοιχες διοργανώσεις να έχουν προγραμματιστεί σε Αυστραλία, Κίνα, Νέα Ζηλανδία, Νότια Αφρική και Η.Π.Α. Για πρώτη φορά φέτος, το καλεντάρι του Rally περιλαμβάνει και την Νότια Αμερική, ανεβάζοντας το σύνολο στις 7 διοργανώσεις.

Οι κρατήσεις για το KTM Europe Adventure Rally 2024 στο Λάγος της Πορτογαλίας θα ξεκινήσουν στις 30 Ιανουαρίου 2024 και στις 2:00 μ.μ. ώρα Ελλάδας, μέσω διαδικτύου. Όσοι ενδιαφέρονται για μία από τις 250 θέσεις, τότε εκτός από ταχύτητα θα πρέπει να έχουν και καλή σύνδεση στο ίντερνετ.