Μουσική|31.07.2024 14:50

Robbie Robertson: Συναυλία αφιερωμένη στον θρύλο της μουσικής τον Οκτώβριο στο Ινγκλγουντ

Newsroom

Μερικά από τα πιο διάσημα ονόματα της ροκ θα αποτίσουν φόρο τιμής στον Ρόμπι Ρόμπερτσον (Robbie Robertson) σε συναυλία αφιερωμένη στο έργο του στο Kia Forum, στο Ινγκλγουντ, στην κομητεία του Λος Αντζελες, στην Καλιφόρνια των ΗΠΑ στις 17 Οκτωβρίου, με τον επί χρόνια φίλο και συνεργάτη του Καναδού μουσικού, Μάρτιν Σκορσέζε μεταξύ των εκτελεστικών παραγωγών.

Στη συναυλία «Life Is a Carnival: A Musical Celebration of Robbie Robertson» θα πάρουν μέρος το ιδρυτικό μέλος των Grateful Dead, Μπόμπι Γουέιρ, ο Ταζ Μαχάλ και οι Ερικ Κλάπτον, Βαν Μόρισον και Μάβις Στέιπλς, τρεις καλλιτέχνες που εμφανίστηκαν με τον αείμνηστο τραγουδοποιό-κιθαρίστα των «The Band», στο ντοκιμαντέρ του 1986 «The Last Waltz» με θέμα την ταινία για την αποχαιρετιστήρια συναυλία του συγκροτήματος στο Σαν Φρανσίσκο το 1976, την οποία σκηνοθέτησε ο Μάρτιν Σκορσέζε και κυκλοφόρησε στους κινηματογράφους το 1978.

Στη σκηνή θα τραγουδήσουν επίσης ο Ελβις Κοστέλο, ο Ερικ Τσερτς, η Αλισον Ράσελ και ο Νόουα Καχάν. Η σχέση του Σκορτσέζε με τον Ρόμπερτσον χρονολογείται από τότε που σκηνοθέτησε την ταινία για τη συναυλία «The Last Waltz» και στη συνέχεια τον στρατολόγησε για να γράψει το σάουντρακ ή να επιμεληθεί τη μουσική σε κινηματογραφικά έργα του από το «The King of Comedy» έως το περσινό «Killers of the Flower Moon».

Λίγα λόγια για το μουσικό

Ο Ρόμπερτσον πέθανε στις 9 Αυγούστου του 2023 σε ηλικία 80 ετών, μετά την ολοκλήρωση της μουσικής για το «Killers of the Flower Moon», αλλά πριν από την κυκλοφορία της ταινίας. Για το έργο του στην ταινία του κέρδισε μετά θάνατον υποψηφιότητες για Όσκαρ, Χρυσή Σφαίρα και BAFTA Καλύτερης Πρωτότυπης Μουσικής.

Ο Ρόμπι Ρόμπερτσον ήταν ο βασικός κιθαρίστας του Μπομπ Ντίλαν τη δεκαετία του 1960 και έως τα μέσα της δεκαετίας του 1970, κιθαρίστας και τραγουδοποιός με τους The Band από την ίδρυσή τους μέχρι το 1978, και στη συνέχεια ακολούθησε σόλο καριέρα.

Μάρτιν Σκορσέζεκιθαρίστας