Μουσική|02.10.2024 11:24

Coldplay: Αποσύρεται το συγκρότημα; Τι δήλωσε ο Chris Martin

Newsroom

Και όμως είναι αλήθεια! Ο frontman των Coldplay Κρις Μάρτιν (Chris Martin) αποκαλύπτει πότε το συγκρότημα σκοπεύει να αποσυρθεί από την παραγωγή μουσικής. Σε συνέντευξή του στο Apple Music 1, ο τραγουδιστής επιβεβαίωσε ότι το επτά φορές βραβευμένο με Grammy συγκρότημα θα αποσυρθεί μετά την κυκλοφορία του 12ου στούντιο άλμπουμ του.

«Θα κάνουμε μόνο 12 κανονικά άλμπουμ και αυτό είναι αλήθεια», δήλωσε ο Μάρτιν. Τα standards ποιότητας που έχει θέσει η μπάντα, σύμφωνα με τον Μάρτιν, είναι τόσο υψηλά αυτή τη στιγμή που «για ένα τραγούδι είναι σχεδόν αδύνατο να τα φτάσει, κάτι που είναι υπέροχο. Και έτσι, ενώ θα μπορούσαμε να ρίξουμε την ποιότητα, προσπαθούμε να βελτιωθούμε».

Ο λόγος που το συγκρότημα διάλεξε τον αριθμό 12

Το όριο των 12 άλμπουμ δεν προέκυψε από το πουθενά -εμπνεύστηκε από τις μεγαλύτερες επιρροές του συγκροτήματος, δήλωσε ο Μάρτιν. «Υπάρχουν μόνο επτά βιβλία Χάρι Πότερ. Υπάρχουν μόνο 12 ½ άλμπουμ των Beatles, υπάρχουν περίπου τα ίδια για τον Μπομπ Μάρλεϊ, αυτοί είναι οι ήρωές μας», εξήγησε ο Μάρτιν.

Μέρος του λόγου που το συγκρότημα έχει θέσει αυτό το όριο στον εαυτό του είναι επειδή ο Μάρτιν θέλει οι συμπαίκτες του να μπορούν να λένε «Viva la vida». Είπε στο Lowe: «Για να κάνεις ένα άλμπουμ σπουδαίο ως συγκρότημα, είναι τόσο πολύς ο καβγάς των ανθρώπων και θέλω να δώσω στους άλλους λίγο από τη ζωή τους για τον εαυτό τους».

Ο Μάρτιν είπε ότι, επειδή του αρέσει να δουλεύει πάνω σε νέα μουσική, πιθανότατα θα συνεχίσει να το κάνει και μετά την απόσυρση του συγκροτήματος.

Το νέο άλμπουμ του συγκροτήματος

Το 10ο άλμπουμ των Coldplay με τίτλο «Moon Music» αναμένεται να κυκλοφορήσει στις 4 Οκτωβρίου. Μετά από αυτό, θα απομένουν μόνο δύο κυκλοφορίες άλμπουμ, σύμφωνα με την ανακοίνωση του Μάρτιν.

Το συγκρότημα μόλις ολοκλήρωσε το ευρωπαϊκό σκέλος της περιοδείας του «Music of the Spheres», η οποία έχει αποφέρει περισσότερα από 1 δισεκατομμύριο δολάρια από τότε που ξεκίνησε τον Μάρτιο του 2022. Είναι η πρώτη ροκ περιοδεία και η δεύτερη περιοδεία που το καταφέρνει ποτέ.

Στη συνέχεια, οι Coldplay θα συνεχίσουν την περιοδεία τους με συναυλίες στην Αυστραλία και τη Νέα Ζηλανδία στα τέλη του επόμενου μήνα. Στις αρχές του 2025, θα εμφανιστούν στην Ασία.

συγκρότημαColdplayΚρις Μάρτιν