Μουσική|14.10.2024 12:12

«Δεν είπα ότι θέλω να σταματήσω - Έχω ακόμη όνειρα»: Η Νάνα Μούσχουρη δεν παραιτείται

Newsroom

Ανήμερα των 90ών γενεθλίων της, η σπουδαία Νάνα Μούσχουρη άλλαξε τους ισχυρισμούς της και ξεκαθάρισε ότι δεν αποσύρεται από τη μουσική μετά από πρόσφατη δήλωση της που υποστήριζε το αντίθετο.

«Δεν είμαι άρρωστη»

Συγκεκριμένα, ανέφερε ότι δε θα σταματήσει, απλώς λόγω της ηλικίας της δεν μπορεί να οργανώνει περιοδείες όπως έκανε στο παρελθόν. Επιπλέον, τόνισε ότι δεν είναι άρρωστη και ότι εξακολουθεί να έχει όνειρα.

«Δεν είπα ότι θέλω να σταματήσω. Ξέρεις πολύ καλά ότι δεν μιλάω συχνά σε συνεντεύξεις και, δυστυχώς, σήμερα πουλάνε περισσότερο οι τίτλοι παρά το περιεχόμενο. Αυτό που θέλω να διευκρινίσω είναι πως είναι λογικό στην ηλικία μου να μην προγραμματίζω περιοδείες όπως παλιά και πως, καλώς ή κακώς, ο καλλιτέχνης είναι και αυτός άνθρωπος με τις όποιες δοκιμασίες καλείτε να αντιμετωπίσει την πορεία του χρόνου», διευκρίνισε η καταξιωμένη τραγουδίστρια στη συνέντευξή της στην «Καθημερινή».

 

Και πρόσθεσε: «Δεν είμαι άρρωστη και ευχαριστώ τον Θεό που με έφερε σε αυτή την ηλικία. Το να θέλεις να δώσεις στον κόσμο τον καλύτερο εαυτό σου δε σημαίνει ότι παραιτείσαι. Και ότι μιλάω ρεαλιστικά δεν αναιρεί το όνειρο. Και έχω ακόμα όνειρα. Εάν κάποτε θα έδινα μία τελευταία συναυλία, θα ήθελα να γίνει στην Ελλάδα, στη χώρα μου, στον τόπο απ’ όπου ξεκίνησαν όλα για μένα».

Για το αν έχει συμφιλιωθεί με τον χρόνο, η γνωστή τραγουδίστρια απάντησε: «Μέχρι τώρα δεν τον σκεφτόμουν ποτέ. Το μόνο που σκέφτομαι είναι ότι πλησιάζω σε ένα σημείο που κάποια μέρα θα «φύγω». Αλλά σκέφτομαι και τι καλό θα αφήσω, καταλαβαίνεις. Θέλω να λένε ότι τραγουδούσε πολύ καλά και ήταν ένα καλό κορίτσι. Τίποτε άλλο».

Οι ευχές της Χάρις Αλεξίου

Η Νανά Μούσχουρη έκλεισε τα 90 της χρόνια την Κυριακή 13 Οκτωβρίου και ανάμεσα στους φίλους και συνεργάτες που της ευχήθηκαν στα social media ήταν η Χάρις Αλεξίου. Η αγαπημένη τραγουδίστρια μοιράστηκε μια παλαιότερη φωτογραφία με τις δυο τους και έγραψε στη λεζάντα: «Αγαπημένη μας Νάνα. Χρόνια σου πολλά. Σου εύχομαι να είσαι ευτυχισμένη και να ταξιδεύεις πάντα με αυτό που αγαπάς τόσο στη ζωή σου. Το τραγούδι σου».

 

Πριν από έναν χρόνο, η ΕΡΤ παρουσίασε ένα άλμπουμ με μια επιλογή από τις πρώτες, ανέκδοτες έως τότε, ηχογραφήσεις, που πραγματοποίησε η Μούσχουρη με την Ορχήστρα Ελαφράς Μουσικής του ΕΙΡ, στο Εθνικό Ίδρυμα Ραδιοφωνίας, από τα μέσα της δεκαετίας του ’50, παρουσία μάλιστα και της ίδιας στην εκδήλωση. Πρόκειται για μια συλλογή 24 τραγουδιών, σε μουσική των Μίμη Πλέσσα, Αττίκ, Κώστα Γιαννίδη, Τάκη Μωράκη, Μιχάλη Σουγιούλ, Νίκυ Γιάκοβλεφ, Κώστα Κλάββα και στίχους των Κώστα Πρετεντέρη, Γιώργου Οικονομίδη, Πυθαγόρα, Κώστα Κοφινιώτη κ.ά.

Η Μούσχουρη, παρά τη μεγάλη της συγκίνηση, δε σταμάτησε να αστειεύεται και να συνομιλεί με το κοινό. Διηγήθηκε τα πρώτα χρόνια της καριέρας της, λέγοντας ότι ήταν τυχερή, καθώς όταν έφυγε από την Ελλάδα βρέθηκε με ανθρώπους που τη φρόντισαν: «Έχω μεγαλώσει με το ραδιόφωνο, δεν περίμενα μετά από τόσα χρόνια να μου πουν ότι υπάρχουν αυτά τα τραγούδια, τα οποία θυμάμαι πολύ καλά. Σήμερα ξαναγυρίζω στο σπίτι μου. Αυτό είναι το πιο σπουδαίο. Η μουσική με πήρε και με έφερε πίσω. Δεν με εγκατέλειψε ποτέ. Η μεγάλη μου επιτυχία είναι ότι αγάπησαν τη γλώσσα μου».

Νάνα ΜούσχουρηΧάρις Αλεξίου