Μουσική | 03.12.2018 18:38

Μίκης Θεοδωράκης: Το έργο μου είναι υπό διωγμόν

Newsroom

Σε μια καταγγελία μέσω του προσωπικού του ιστολογίου προχώρησε ο διεθνούς φήμης μουσικοσυνθέτης Μίκης Θεοδωράκης, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Το έργο μου έχει γίνει και πάλι αντικείμενο διωγμού». 

Ο κ. Θεοδωράκης αναφέρεται προσωπικά τόσο στον διευθυντή της Εθνικής Λυρικής Σκηνής Γιώργο Κουμεντάκη, όσο και στον Έλληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, τονίζοντας: «Η δίωξη και ο αποκλεισμός μου από έναν Δημόσιο Οργανισμό θεωρώ ότι γίνεται με τρόπο αυθαίρετο, καταχρηστικό και προ παντός ανεξάρτητο από την αποτίμηση της αξίας της καλλιτεχνικής προσφοράς μου». 

Αφορμή για την εν λόγω δημόσια τοποθέτηση του μουσικοσυνθέτη υπήρξε το γεγονός ότι εδώ και χρόνια δεν έχει παρουσιαστεί έργο του από την Εθνική Λυρική Σκηνή. 

Αναλυτικά, η ανακοίνωση του Μίκη Θεοδωράκη αναφέρει: 

«Καταγγέλλω στον Ελληνικό Λαό και στους φίλους της μουσικής μου στο εξωτερικό ότι το έργο μου έχει γίνει και πάλι αντικείμενο διωγμού. Αυτή τη φορά από μέρους του διορισμένου από την παρούσα κυβέρνηση κυρίου Κουμεντάκη, Διευθυντή της Λυρικής Σκηνής. Η δίωξη και ο αποκλεισμός μου από έναν Δημόσιο Οργανισμό θεωρώ ότι γίνεται με τρόπο αυθαίρετο, καταχρηστικό και προ παντός ανεξάρτητο από την αποτίμηση της αξίας της καλλιτεχνικής προσφοράς μου. 

Πρόκειται για αποκυήματα προσωπικού πάθους και μισαλλοδοξίας που όμως -μεταξύ άλλων- εκθέτουν την κυβέρνηση του κ. Τσίπρα, γιατί μπορεί να εκληφθούν ως πράξης εκδίκησης λόγω των γνωστών πολιτικών μου πεποιθήσεων και θέσεων». 

Μίκης ΘεοδωράκηςΕθνική Λυρική ΣκηνήΑλέξης Τσίπραςκαταγγελία