9 μυστικά για να κρατήσετε το σπίτι σας ζεστό όταν έξω κάνει παγωνιά
Αυτές τις κρύες μέρες του χειμώνα λίγο-πολύ όλοι μας φροντίζουμε να ζεστάνουμε το σπίτι μας οικονομικά και αποτελεσματικά.🕛 χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά ┋
Δείτε παρακάτω πώς με απλούς τρόπους μπορείτε να έχετε την επιθυμητή θερμοκρασία όταν έξω κάνει παγωνιά.
- Οταν δεν χρησιμοποιείτε τόσο συχνά κάποια δωμάτια στο σπίτι σας, κλείστε τα. Οι κλειστές πόρτες εμποδίζουν τον κρύο αέρα από το να κυκλοφορεί στο υπόλοιπο σπίτι και κρατάνε τη θερμότητα από τα καλοριφέρ ή όποιο άλλο μέσο θέρμανσης διαθέτετε στα δωμάτια που χρησιμοποιείτε.
- Τοποθετήστε αλουμινόχαρτο πίσω από τα σώματα του καλοριφέρ που βρίσκονται σε εξωτερικούς τοίχους. Το αλουμινόχαρτο εμποδίζει τη ζέστη να περάσει από τον τοίχο και την ανακλά πίσω στο δωμάτιο.
- Μεγάλες απώλειες θερμότητας έχουμε από την καμινάδα μας. Μια καλή λύση για να εμποδίσουμε τον κρύο αέρα να εισδύει στο σπίτι σας είναι το κλείσιμο της καμινάδας από ένα ειδικό τάμπερ ή αγοράζοντας ένα ειδικό μπαλόνι για καμινάδες. Στην περίπτωση όμως που τοποθετήσετε μπαλόνι, πρέπει να το βγάζετε όταν είναι αναμμένο το τζάκι.
- Στρώστε στο σπίτι σας όσο περισσότερα χαλιά μπορείτε. Και ομορφαίνουν τον χώρο σας και εμποδίζουν τον κρύο αέρα να ανεβαίνει από το πάτωμα στο δωμάτιο.
- Για να μειώσετε τις απώλειες της θερμότητας από τα παράθυρα βάλτε κουρτίνες χοντρές με θερμαντική επένδυση ή κουρτίνες μπάνιου από PVC, οι οποίες είναι και οικονομικότερες.
- Η όποια απώλεια θερμότητας από τους τοίχους μπορεί να μειωθεί καλύπτοντάς τους με καθρέπτες και πίνακες. Ακόμη και ένα χοντρό πόστερ θα κάνει διαφορά, ανεβάζοντας τη θερμοκρασία μέσα στο σπίτι κατά έναν ή δύο βαθμούς.
- Βγάλτε τις ξύλινες επενδύσεις από τα καλοριφέρ ή φροντίστε να ανοίξετε καλές διόδους διαφυγής της θερμότητας. Μην κρεμάτε και μην τοποθετείτε μπροστά στα σώματα ρούχα ή οτιδήποτε άλλο που εμποδίζει τη θερμότητα να διαχέεται ελεύθερα στο σπιτικό σας.
- Η φορά με την οποία κινούνται οι ανεμιστήρες πρέπει να αλλάζει ανάλογα με την εποχή, εάν θέλουμε να τους χρησιμοποιούμε και τον χειμώνα. Εάν τους βάλετε να κινούνται με τη φορά του ρολογιού σε χαμηλή ταχύτητα όταν πέφτει η θερμοκρασία, θα σας στέλνουν τον θερμό αέρα προς τα κάτω.
- Κλείνουμε το εξαερισμό στον μπάνιο ή στην κουζίνα μας όταν δεν μαγειρεύουμε ή δεν κάνουμε μπάνιο.
(Το παρόν κείμενο δημοσιεύτηκε πρώτη φορά στο «Tv Έθνος», 12 Ιανουαρίου 2020)
Διαβάστε ακόμη
Κακοκαιρία διαρκείας τις ημέρες των Χριστουγέννων: Πού χτυπούν τα φαινόμενα τις επόμενες ώρες - Οι περιοχές που θα ντυθούν στα «λευκά»
Επίθεση στο Μαγδεμβούργο: Σε επιφυλακή οι Αρχές στην Αθήνα - Τα έκτακτα μέτρα ασφαλείας που λαμβάνονται
ΕΦΕΤ: Συμβουλές και οδηγίες στους καταναλωτές για ασφαλή εορταστικά γεύματα
Χρήστος Μάστορας: Τα δύσκολα παιδικά χρόνια, το λάθος στην ελληνική ταυτότητα και οι αναμνήσεις με τη γιαγιά του
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr