Απόψεις|28.12.2018 14:41

Οι «χρησµοί» του Μαλέλη

Βούλα Κεχαγιά

Οµως οι ειδήσεις που βγαίνουν µε την εκπνοή της χρονιάς δεν σχετίζονται µε τις προβλέψεις του γνωστού αστρολόγου, αλλά µε τις διαπιστώσεις ενός πολιτικού στελέχους του ΚΙΝΑΛ που, όπως και να το κάνουµε, συνιστούν µια αλλαγή γραµµής για τη Χαριλάου Τρικούπη.

Ως γνωστόν, ο Σταµάτης Μαλέλης ασκεί εδώ και µερικούς µήνες καθήκοντα γραµµατέα επικοινωνίας στο Κίνηµα Αλλαγής. Χθες, λοιπόν, ο ίδιος είπε τα ακόλουθα, τα οποία, σηµειώνω, δεν πέρασαν καθόλου απαρατήρητα από την Πειραιώς, την Κουµουνδούρου, το Μαξίµου και ασφαλώς από τη Χ. Τρικούπη και την Αγίου Κωνσταντίνου. Πρώτα απ’ όλα, ο Μαλέλης έσπασε τη γραµµή των ίσων αποστάσεων από Νέα ∆ηµοκρατία και ΣΥΡΙΖΑ που οµολογουµένως λέει ότι τηρεί µε ευλάβεια τον τελευταίο χρόνο η ηγεσία του κόµµατός του.

Σηµειωτέον πως προ διµήνου, σε συνεδρίαση ανώτερου οργάνου του ΚΙΝΑΛ, οι λεγόµενοι «παπανδρεϊκοί» την έπεσαν στην ηγετική οµάδα αξιώνοντας να διευκρινίσει ότι δεν θα συνεργαστεί µε τη Ν∆ και επιπλέον ότι θα αποσύρει το δόγµα των ίσων αποστάσεων. Ο,τι δεν έκανε τότε η ηγεσία του ΚΙΝΑΛ προκαλώντας και ρήγµα στις σχέσεις µε την οµάδα των «παπανδρεϊκών» το έκανε όµως χθες ο Μαλέλης, διευκρινίζοντας ότι δεν υφίσταται γραµµή ίσων αποστάσεων αφού το κόµµα του κινείται σε προοδευτική κατεύθυνση.

Χµµµ... Μίλησε εξ ονόµατος της αρχηγού, µίλησε εκφράζοντας προσωπικές απόψεις, ή έκανε κάποια πρόβλεψη για τη χρονιά που έρχεται παρακολουθώντας τα σηµάδια των καιρών; Ο ίδιος ξέρει. Γιατί είπε κι άλλα. Οτι δηλαδή το κόµµα του δεν θα συνεργαστεί µε τη Ν∆ εφόσον είναι πρώτο κόµµα και δεν έχει αυτοδυναµία, και επιπλέον ότι το ΚΙΝΑΛ δεν θα φοβηθεί να πάει σε δεύτερες εκλογές. Τι σηµαίνει πρακτικά αυτό; Οτι το ΚΙΝΑΛ θα γυρίσει την πλάτη στην Πειραιώς εφόσον η Ν∆ δεν βγει αυτοδύναµη και ότι θα προτιµήσει τη διενέργεια δεύτερων εκλογών για να µην έρθει ο «όλεθρος» (δηλαδή η Ν∆).

Αρα, εκλογές µε απλή αναλογική στις οποίες εκ των πραγµάτων δεν µπορεί να υπάρξει αυτοδυναµία και όλοι θα υποχρεωθούν σε συνεργασίες. Ή σχεδόν όλοι. ∆ιότι τόσο η Ν∆ όσο και ο ΣΥΡΙΖΑ ξεκαθαρίζουν ότι δεν θα συνεργαστούν µεταξύ τους. Σε αυτή την περίπτωση, µε βάση τους «χρησµούς» Μαλέλη µιλάµε για συνεργασία ΣΥΡΙΖΑ-ΚΙΝΑΛ.

ΚΙΝΑΛΣταμάτης Μαλέλης