Απόψεις|31.08.2021 16:02

Ανασχηματισμός: Μπορεί να μην είναι Βατερλώ για τον κ. πρωθυπουργό, είναι όμως μια οδυνηρή ήττα  

Νίκος Τζιανίδης

Και ήρθε ο ανασχηματισμός και τι θυμηθήκαμε; Έχετε διαβάσει Αντώνη Σαμαράκη; Το «Λάθος» το έχετε ξεφυλλίσει ποτέ; Μμμμ… Μην απαντήσετε. Διαβάστε: «Το καθεστώς είναι διάτρητο από το ένα τούτο λάθος ένα λάθος – δυναμίτη που θα μας τινάξει στον αέρα… Ένα λάθος είναι κάπου εδώ γύρω μας, μέσα μας… ένα λάθος»… Αυτά έγραφε πριν από πολλά πολλά χρόνια ο Αντώνης Σαμαράκης για ένα Λάθος. Κι αυτό το «λάθος» σήμερα λέγεται Κυριάκος Μητσοτάκης!

Δεν γνωρίζουμε τι πραγματικά τι έγινε πριν και μετά τον ανασχηματισμό γνωρίζουμε όμως ότι αυτό δεν έχει ξαναγίνει! 

Όχι, μην σπεύσετε να σκεφτείτε τον Ναύαρχο. Αυτή είναι άλλη ιστορία. Άλλωστε, Ναύαρχε τι γύρευες εσύ ένας ΣΥΡΙΖαιος  στα καμένα δάση της ΝΔ; Ε; Όμως κι εσύ κ. πρωθυπουργέ, που υπηρέτησες στην Αεροπορία τι το ‘θελες να μπλέξεις με... κόμπους ναυτικούς

Όταν λοιπόν αναφερόμαστε σε «λάθος» δεν εννοούμε την επιλογή και την… αποστασία Αποστολάκη.
Διαβάστε προσεκτικά: Ενώ η Ελλάδα καιγόταν από το Ταίναρο μέχρι τον Έβρο βγήκε ο πρωθυπουργός - κατά τη προσφιλή του συνήθεια να μας υπενθυμίζει την ύπαρξη του δια τηλεοράσεως – αναζήτησε το θλιμμένο ύφος του, με το ζόρι έκρυψε το αφελές χαμόγελό του και μας ζήτησε «συγγνώμη». 

Όταν η αντιπολίτευση του επισήμανε τα λάθη των χειρισμών, ο πρωθυπουργός (και ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας) δήλωσαν ότι δεν έγιναν λάθη! Το ίδιο συνέβη και στη Βουλή. Ο πρωθυπουργός παραδέχτηκε ότι ήταν ειλικρινής η συγγνώμη του, αλλά λάθη δεν παραδέχτηκε. Περιεργοοό.

Κι όταν δεν έχεις κάνει λάθη, γιατί ζητάς συγγνώμη; Επίσης λάθη δεν έγιναν και στην διαχείριση της πανδημίας του κορονοϊού, σύμφωνα με την κυβέρνηση. Τουλάχιστον για το θέμα αυτό συγγνώμη δεν ακούσαμε…

Κι έρχεται η ώρα της κρίσεως: ο ανασχηματισμος.

Και ποιος αποπέμπεται πρώτος; Ο καθ’ ύλην αρμόδιος για τη διαχείριση των πυρκαγιών. Ο κύριος Χρυσοχοΐδης! Άρα, να ένα λάθος, που - υποτίθεται - διορθώνεις τώρα. Και ποιος πάει διακοπές… στο υπουργείο Τουρισμού; Ο υπεύθυνος για τη διαχείριση του μείζονος προβλήματος της πανδημίας. Κι εκεί λάθος λοιπόν!

Και ο κύκλος των αβίαστων λαθών κλείνει σαν βροντερό χτύπημα πόρτας από τον βοριά χαράματα με την «πόρτα» που έδειξε ο Ναύαρχος στον κ. πρωθυπουργό. Τόσα λάθη στρυμωγμένα σε έναν ανασχηματισμό; Είναι πολλά!

Τρία πράγματα δεν κάνεις στην πολιτική, έγραφε ο Ναπολέων Βοναπάρτης: δεν υποχωρείς, δεν ανακαλείς και δεν παραδέχεσαι τα λάθη σου. Κάπου τα έχει μπερδεμένα ο κύριος πρωθυπουργός αυτά τα τρία, όπως μπερδεμένα στο μυαλό του τα είχε και ο αυτοκράτορας και του τα ξεμπέρδεψε το Βατερλώ. Κι ο πρωινός ανασχηματισμός μπορεί να μην είναι Βατερλώ για τον κ. πρωθυπουργό, είναι όμως μια οδυνηρή ήττα.

Όλες οι ειδήσεις

Μαξίμου για Αποστολάκη: Δείλιασε μπροστά στις απειλές του ΣΥΡΙΖΑ - Κρίμα για την υστεροφημία του

Ανασχηματισμός – Αποστολάκης σε Τσίπρα: Πρόεδρε με παγίδευσαν, νόμιζα ότι υπήρχε συναίνεση

Ανασχηματισμός: Τρικυμία με τον ναύαρχο Αποστολάκη – Όλο το παρασκήνιο της μη αποδοχής

Κορονοϊός: Ανησυχούν οι ειδικοί για τη διασπορά – Γιατί είναι προτιμότερο το εμβόλιο από τη νόσηση

Ανασχηματισμός: Η «ακτινογραφία» των αλλαγών - Εκπλήξεις, μετακινήσεις και επιστροφές

Ανασχηματισμός: Ποιοι υπουργοί έμειναν εκτός κυβέρνησης

Κυριάκος ΜητσοτάκηςΒασίλης ΚικίλιαςκυβέρνησηανασχηματισμόςΜιχάλης Χρυσοχοΐδης