Απόψεις | 19.05.2023 10:41

ΠΑΣΟΚ: Η επάνοδος της Δημοκρατικής Παράταξης

Κωνσταντίνος Πετρίδης

Μετά από μία μακρά προεκλογική περίοδο, η οποία έτρεχε ως ένας άτυπος μαραθώνιος σε αριθμούς σπριντ, οι πολίτες καλούνται να συμμετέχουν στις εκλογικές διαδικασίες της 21ης Μαΐου ώστε να στείλουν το δικό τους μήνυμα, ένα μήνυμα αλλαγής.

Την ίδια στιγμή, ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης απευθύνει κάλεσμα προς τους δυνητικούς ψηφοφόρους της εγκληματικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής, την στιγμή που ο πρωθυπουργός της χώρας διεξάγει την πολιτική του καμπάνια δίνοντας βάση στην λήθη και όχι στη μνήμη, την λήθη των πολιτικών σκανδάλων που ταυτίστηκαν με τη διακυβέρνηση της χώρας από τη Νέα Δημοκρατία και τον Κυριάκο Μητσοτάκη, την λήθη από την ανείπωτη τραγωδία των Τεμπών, το ΠΑΣΟΚ κίνημα αλλαγής και ο Πρόεδρος Νίκος Ανδρουλάκης, απευθύνουν Κάλεσμα Δημοκρατίας προς όλους τους πολίτες που επιθυμούν η πολιτική να μην είναι συνυφασμένη με «θολά νερά» και προσδοκούν ένα αξιοπρεπές μέλλον για όλη την κοινωνία με όρους σεβασμού των θεσμών της Δημοκρατίας και πατριωτικό πρόσημο.

Η επάνοδος της δημοκρατικής παράταξης είναι γεγονός αποτυπώνεται πλέον στο σύνολο των πολιτικών συγκεντρώσεων του ΠΑΣΟΚ σε όλη την επικράτεια. Η νέα γενιά δίνει νέα δυναμική στην παράταξη που έχει ταυτιστεί με τα σπουδαιότερα και πιο σημαντικά έργα για την πατρίδα μας και την κοινωνία από τη μεταπολίτευση μέχρι και σήμερα. Οι παλαιότεροι επιστρέφουν στο πολιτικό τους σπίτι μετά από χρόνια που κυριάρχησε ένα τεχνητό δίπολο εξουσίας και μετά από χρόνια που αποφάσισαν να μείνουν σιωπηλοί απέναντι στο πολιτικό σύστημα.

Αυτή η σιωπή που επικράτησε τα τελευταία 12 χρόνια γίνεται σύνθημα αλλαγής στα χείλη κάθε γενιάς που επιθυμεί η κοινωνία και ο λαός να είναι οι πρωταγωνιστές της πολιτικής σκηνής και όχι τα συμφέροντα και επικοινωνιακές φιέστες. Αυτή την σιωπή δεν μπορούν να αποτυπώσουν οι δημοσκοπήσεις και αυτό πού γεννάται το βράδυ της 21ης Μαΐου είναι η ελπίδα.

Η ελπίδα, η πρόοδος, η δημοκρατική ανατροπή, είναι κάποιες από τις έννοιες που έχουν υποστεί καπηλεία και φθορά από την συντήρηση που φόρεσε τον μανδύα μιας κάλπικης αλλαγής. Η ουσιαστική αλλαγή και η επάνοδος της δημοκρατικής παράταξης σε ρόλο πρωταγωνιστή των πολιτικών εξελίξεων, μπορεί να συντελεστεί με την αθρόα συμμετοχή των πολιτών στις κάλπες.

Και το στοίχημα όλων όσων δίνουμε την μάχη του σταυρού στην κοινωνία, που θέλουμε να εκφράσουμε τον πολίτη, που βάλλεται από παντού, είναι να καταλάβει ο πολίτης πως έχει την δύναμη στα χέρια του.

Την δύναμη να εκλέξει ανθρώπους ειλικρινείς, με όρεξη για προσφορά, που θέλουν με εκπροσωπήσουν τον λαό και όχι τα συμφέροντα, την κοινωνία και όχι κομματικούς μηχανισμούς. Για όλους αυτούς τους λόγους, δίνω την προσωπική μου μάχη στην Β' Περιφέρεια της Θεσσαλονίκης με το ΠΑΣΟΚ.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΠΑΣΟΚεκλογέςειδήσεις τώραΝίκος Ανδρουλάκης