Απόψεις|10.06.2024 13:00

Βοήθησα κι εγώ στο θαύμα των ευρωεκλογών: Σταύρωσα, ανέστησα νεκρούς, που θα αναληφθούν στους ουρανούς των Βρυξελλών

Νίκος Τζιανίδης

Ναι, ήμουν κι εγώ αρωγός στο θαύμα των ευρωεκλογών: σταύρωσα, ανέστησα νεκρούς, που τώρα θα αναληφθούν στους ουρανούς των Βρυξελλών... Είμαι ο Νο 3.976.085… Ψήφισα τελευταίος και νοιώθω περίεργα!

Το έλεγα, το έγραψα, αλλά δεν πήγε η συνείδησή μου να το κάνει: ψήφισα! Κοιτάζομαι λοιπόν σήμερα στον καθρέφτη και νοιώθω ελεήμων και φιλάνθρωπος, ένας από εκείνους του 40% των ψηφοφόρων που επισκέφτηκαν την κάλπη κυριακάτικα με τον ήλιο της αδιαφορίας να καίει απέραντος…

Ελεήμων, γιατί με την ψήφο μου, και με των υπολοίπων 3.976.084 από τους 9.814.685 εγγεγραμμένων, που δεν εγγράψαμε στις σαγιονάρες μας τις ευρωεκλογές, εξασφαλίσαμε το μέλλον σε κάποιους παροπλισμένους πολιτικούς, που θα παρακολουθούσαν τα δρώμενα από τη ράδα που λένε οι ναυτικοί. Και όχι μοναχά σ’ αυτούς.

Ανοίξαμε δρόμους για το μέλλον ενός ερασιτέχνη μετεωρολόγου, ενός επαγγελματία τηλεπαρουσιαστή με ειδίκευση στις συντάξεις γήρατος, μιας τηλεπαρουσιάστριας με πλούσιο παρελθόν, ενός ηθοποιού με άδηλο μέλλον, κάποιου τέως ραδιοφωνατζή, μιας (πολύ) τέως μανεκέν, μιας κτηνοτρόφου και ενός δημάρχου, που παραμένει έγκλειστος σε φυλακές της Αλβανίας.
Και ναι, χαίρομαι, που όλους αυτούς (και) εγώ τους βοήθησα με αλτρουισμό και αυταπάρνηση. Και χαίρομαι που δεν περιμένων τίποτα, μα τίποτα, από όλους αυτούς… Τι να περιμένεις άλλωστε; Δελτίο καιρού από τις Βρυξέλλες ή ενημέρωση για το άρμεγμα βέλγικων αγελάδων;

Κι αν από το τσουνάμι των ευρωεκλογών παρασύρθηκε στη χώρα του Βολταίρου ο Αυτοκράτωρ Εμανουέλ Μακρόν ο Α’, στη μπουνάτσα των ελληνικών θαλασσών, όλοι έπλευσαν στεγνοί και νικητές. Όλοι, πλην του πραγματικού νικητή, της Νέας Δημοκρατίας, που παραδέχτηκε την ήττα, αφού όμως κέρδισε! Παράδοξα κι όμως ελληνικά.

Ο κύριος Κασσελάκης «νίκησε», ο κύριος Ανδρουλάκης, πώς ερμήνευσε τους αριθμούς, πώς ανέλυσε το γινόμενο και πώς βγήκε πρώτος, μόνο αυτός κατάλαβε· το μουχλιασμένο ΚΚΕ είδε να τον προσπερνάει ο, με δίχως ημερομηνία λήξης καιροσκόπος-κάτοχος των επιστολών του Ιησού και από εκεί και κάτω όλοι νικητές, το δίχως άλλο. Ακόμα και η Νέα Αριστερά που πάλιωσε πριν καλά καλά βγει από τη μήτρα της Πρώτης Φοράς Αριστερά… κατάλαβε ότι νίκησε.

Όλοι πήραν το μήνυμα και όλοι το τακτοποίησαν ήδη

Και άρχισε να φωνάζει πια η Vecchia Signora της Κουμουνδούρου: «Φέρτε τις έδρες πίσω», λες και αυτό ήταν το πρόβλημα της Ελλάδας, οι ασυγκράτητες κενώσεις θέσεων βουλευτών που διέρρευσαν από την έδρα του ΣΥΡΙΖΑ. Και η Νέα Δημοκρατία το «πήρε το μήνυμα», όπως το είχε πάρει και ο Ανδρέας Παπανδρέου πριν από πολλά χρόνια και το είχε τακτοποιήσει αναλόγως, όπως θα κάνει κι ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Κι εκείνο που διεφάνη, εκτός από την αδιαφορία των ψηφοφόρων, ήταν και η άνοδος του νέο-Φασισμού (και) εν Ελλάδι (ξανά).
Και διάβασα πρωί πρωί κάτι έξυπνο: «Όταν οι πλούσιοι γίνονται Αριστεροί, οι φτωχοί γίνονται Φασίστες»… Ψέματα;

Και, Δευτέρα σήμερα, προσπαθώ από το πρωί να τηλεφωνήσω στο ΚΕΠΑ Κορωπίου για ένα σοβαρό πρόβλημα, αλλά ουδείς απαντά στο τηλέφωνο· μάλλον δεν άνοιξε; Η εθνική οδός Αθηνών- Κορίνθου μπορεί και να άνοιξε. Τα σούπερ μάρκετ άνοιξαν σίγουρα. Η τύχη για 21 συμπατριώτες μας άνοιξε για τα καλά μαζί με τις πόρτες του Ευρωκοινοβουλίου. Κι εγώ έχω «κλείσει» πια ως ψηφοφόρος: έκανα το χρέος μου…

Και ξέρω καλά πως το χρέος μου είναι να ενδίδω. Tο χρέος μου είναι να είμαι πιστός στρατιώτης… Κι αφήνω τα ευρώ-κοινοβούλια για τους έχοντες (τον τρόπο) και (από αύριο) κατέχοντες και την εξουσία. Δεν έμεινα με τα χέρια σταυρωμένα, άλλωστε· σταύρωσα και τους νεκρούς ανέστησα...

ευρωεκλογές 2024ευρωβουλευτέςΕυρωεκλογέςειδήσεις τώρα