Απόψεις|12.04.2019 13:28

Όταν ο Κουρουμπλής συνάντησε τον Αμβρόσιο

Έθνος Γνώμη

Εχει λόγο ακραίο και διχαστικό. Παραµένει όµως θεσµικός παράγοντας της Εκκλησίας. Και βέβαια έχει περιορισµένη, αλλά επιδραστική στήριξη από συγκεκριµένο πλήρωµα πιστών.

Ετσι, όταν ο υποψήφιος για την Ευρωβουλή, από καιρό κυβερνητικός, κύριος Κουρουµπλής συνάντησε «τυχαία» σε µια εκδήλωση τον σεβασµιώτατο, έκρινε καλό να φωτογραφηθεί µαζί του σε κλίµα εγκαρδιότητας και στη συνέχεια να αναρτήσει τις φωτογραφίες στα social media.

Ηξερε πως, στη χειρότερη περίπτωση, οι παριστάµενοι, οι συγγενείς τους και ένα περιβάλλον στο οποίο ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι ακριβώς δηµοφιλής θα έβλεπε µε συµπάθεια αυτή την «καταλλαγή» και ίσως κάποιος άµβωνας να διέδιδε την επαφή αυτή ως παιδαγωγικό παράδειγµα. Εξάλλου δεν ήταν, ούτε θα είναι ο µόνος που µπροστά στη δυναµική µιας θετικής κάλπης αραίωσε κάπως το ποτό των «ανδρείων της εκλογικής ηδονής».

Αυτήν τη στιγµή του Π. Κουρουµπλή σηµείωσε αρνητικά ο κοµµατικά αρµόδιος του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Σκουρλέτης. Και δεν σχολίασε τη µάλλον αδύναµη δικαιολογία του κ. Κουρουµπλή. Οσο οι υποψηφιότητες θα έχουν πρόβληµα αριθµητικό, πολύ πριν αντιµετωπιστούν οι αντίπαλοι, αρχίζει πάντοτε ο ενδοκοµµατικός αγώνας, ο «εµφύλιος», πράγµα αναµενόµενο και δοκιµασµένο επί δεκαετίες. Ο ιδεολογικός πόλεµος και οι αρχές διακυβέρνησης πάντοτε κλείνουν τα µάτια µπροστά στο όραµα µιας πιθανής προσθήκης ψήφων στο κεµέρι του ατόµου και όχι του κόµµατος. Και έτσι καµιά φορά γίνονται και «ανίερες» συµµαχίες...

ΑμβρόσιοςΠαναγιώτης Κουρουμπλής