Υπουργείο Κατσαρίδων
Ευάγγελος ΧεκίμογλουΔεν είµαι βέβαιος αν αποδόθηκε σωστά η δήλωση του κ. Μηταράκη, ότι βρήκε το υφυπουργικό γραφείο άδειο, µε µοναδικό περιεχόµενο δύο φωλιές κατσαρίδων. Οπωσδήποτε, όµως, αξίζει περαιτέρω αναλύσεως. Η απορία µου είναι αν πράγµατι του έδειξαν το σωστό γραφείο και όχι εκείνο στο οποίο οι κατσαρίδες δεν ψοφάνε.
Θα ήταν ευκαιρία οι υπάλληλοι του υπουργείου να απαλλαγούν από το ανεπιθύµητο γραφείο, δίνοντάς το στον «νέο», που προφανώς δεν είχε επισκεφτεί ποτέ τον προκάτοχό του και συνεπώς δεν γνώριζε ποιο είναι το γραφείο του. Εξάλλου, το ενδεχόµενο να επικοινωνήσει εφεξής ο κ. Πετρόπουλος µε τον κ. Μηταράκη και να αποκαλυφθεί το τέχνασµα είναι µάλλον περιορισµένο.
Πάντως, επειδή ο κ. Πετρόπουλος είναι ευγενής και πολιτισµένος κύριος, εξίσου επιτυχηµένος επαγγελµατικά µε τον κ. Μηταράκη, αµφιβάλλω κατά πολύ αν συµβίωσε τέσσερα χρόνια µε τις «Τερέζες». Κάτι άλλο συµβαίνει και δεν είναι δύσκολο να το αντιληφθούµε. Για το υπουργείο οι κατσαρίδες έχουν πολλαπλή σηµασία. Σύµφωνα µε διεθνείς έρευνες, αποτελούν τα πιο ανθεκτικά όντα του πλανήτη, τα µόνα που θα επιβιώσουν σίγουρα σε περίπτωση πυρηνικού πολέµου.
Επίσης, έχει αποδειχθεί ότι αφοµοιώνουν τα δραστικά χαρακτηριστικά των εντοµοκτόνων, µε αποτέλεσµα να µετριάζουν την επίδρασή τους. Ακόµη και όταν χρησιµοποιούνται ταυτοχρόνως διαφορετικές κατηγορίες εντοµοκτόνων, οι «Τερέζες» επιβιώνουν.
Αρα, σε ό,τι αφορά τις φαρµακευτικές εταιρείες, µε τις οποίες σχετίζεται το υπουργείο, η παρακολούθηση της συµπεριφοράς των κατσαρίδων είναι απαραίτητη και κακώς έσπευσε ο κ. Μηταράκης να κάνει απεντόµωση, η οποία άλλωστε δεν θα έχει αποτελέσµατα για τους λόγους που προανέφερα. Υπάρχει, όµως, και ένας άλλος λόγος εκτέλεσης πειραµάτων στις κατσαρίδες.
Όπως δήλωσε ο κ. Μηταράκης, έως τώρα 100.000 υποψήφιοι συνταξιούχοι περίµεναν 18 εισηγητές να µετρήσουν τα ένσηµά τους. Εφεξής, θα περιµένουν να µηχανογραφηθούν τα προ του 1991 ένσηµα. Μήπως τα χαρακτηριστικά που επιτρέπουν την επιβίωση των κατσαρίδων µπορούν να χρησιµοποιηθούν και από τους συνταξιούχους;
∆ιότι, στην περίπτωση αυτή, ουδείς λόγος βιασύνης θα υπήρχε και τα ένσηµα θα µπορούσαν να µηχανογραφηθούν µε την ησυχία τους. Αυτοί οι δύο λόγοι συνηγορούν για να υπάρχουν δύο φωλιές στο υπουργείο. Η µία να ψεκάζεται µε εντοµοκτόνα ώστε να διαπιστωθεί η αντοχή των σιχαµερών όντων, η άλλη αποκλειστικά για τη µηχανογράφηση.
- Η... απώλεια βιντεοληπτικού υλικού «εξαφανίζει» τους υπεύθυνους για τα Τέμπη - Τα κραυγαλέα λάθη που στοιχειώνουν τη δικογραφία
- ΕΣΥ: Αλλαγές στον νόμο Κεραμέως για την επιλογή στελεχών στο δημόσιο ετοιμάζει η κυβέρνηση - Τι είπε ο Άδωνις Γεωργιάδης
- Οι πρώτες κινήσεις της κυβέρνησης μετά τη διαγραφή Σαμαρά - Τέλος στα σενάρια για πρόωρες κάλπες
- Πού θα ταξιδέψουν οι Έλληνες φέτος τα Χριστούγεννα; Πού κυμαίνονται οι τιμές και τι ισχύει για το εξωτερικό