Our Network|26.11.2018 10:13

Στη Θεσσαλονίκη το γράφουν Noell

Newsroom

Με βικτωριανή αύρα, αυτήν τη φορά, και τον μαξιμαλισμό που το χαρακτηρίζει, το πολύ επιτυχημένο στην Αθήνα Noel, φόρεσε ένα παραπανίσιο λάμδα κι έντυσε και τη συμπρωτεύουσα στα γιορτινά. Το Noell της Παλαιών Πατρών Γερμανού μεταφέρει στον Βορρά την ίδια πολύχρωμη εξτραβαγκάντσα, σε διαφορετικό όμως σκηνικό. Το σενάριο μετατοπίστηκε από την προεπαναστατική Γαλλία σε μια εγκαταλελειμμένη αγγλική έπαυλη της εποχής της βασίλισσας Βικτωρίας.

Αυτό που επιχείρησαν να κάνουν οι ιδιοκτήτες του δεν ήταν μια κόπια του Noel, αλλά μια ουσιαστική ενσωμάτωσή του στην πολυπολιτισμική κουλτούρα της Θεσσαλονίκης. Στόχος, να αντανακλά σε όλα τα επίπεδα την έξω καρδιά φιλοξενία και τη χαλαρότητα όσων ζουν στη συμπρωτεύουσα. Από τη μπάρα βγαίνουν cocktails με την υπογραφή του Γιώργου Μεγαλοκονόμου και τις μουσικές επιμελούνται ο Γιάννης Νικολάου και ο Χρήστος Ευκρατίδης. 

Για την κουζίνα έχουν επιλέξει τον ασφαλή δρόμο του comfort food και δύο από τις ευγενικότερες φυσιογνωμίες του τελευταίου ελληνικού Master Chef: τον Κωνσταντίνο Συμεωνίδη και τον Αργύρη Αγλαμίση. Μαθαίνω ότι μεταξύ άλλων στο μενού παίζουν νόστιμα με φρέσκα ζυμαρικά και με ορισμένα επιδόρπια που έχουν τοπικό χαρακτήρα. 

Παλαιών Πατρών Γερμανού 13, Θεσσαλονίκη, τηλ: 2310231260.

Κείμενο: Τάσος Μητσελής

Πηγή: Eatme Νοεμβρίου. Το Eatme κυκλοφορεί την πρώτη Κυριακή κάθε μήνα με το Έθνος της Κυριακής

ΘεσσαλονίκηNoell