Οι δρόμοι της ελληνικής κουζίνας
NewsroomΗμερίδα αφιερωμένη στις Τοπικές Κουζίνες και στην εξέλιξή τους διοργανώνει η εταιρία PROVIL, στις 4 Δεκεμβρίου 2018, στις 10:00, στο ξενοδοχείο Μακεδονία Παλλάς.
Στο πρώτο μέρος της ημερίδας θα παρουσιαστούν τέσσερις τοπικές κουζίνες της χώρας, της Δωδεκανήσου, της Κρήτης, της Ηπείρου και της Μακεδονίας, με το ιστορικό, τα παραδοσιακά πιάτα, τα τοπικά υλικά αλλά και τη σημερινή τους εξέλιξη.
Στο δεύτερο μέρος, ο κ. Γιώργος Χατζηγιαννάκης θα αναλύσει πώς πέτυχε το θαύμα του γαστρονομικού προορισμού «Σαντορίνη» με το διάσημο εστιατόριό του Σελήνη και την αξιοποίηση των τοπικών υλικών. Ο σεφ κ. Αλέξανδρος Τσιοτίνης, ένας σεφ ο οποίος αναζητά το σημείο όπου το μοντέρνο συναντά το κλασικό και το σήμερα γίνεται ένα με το χτες και το αύριο, θα αναλύσει τις σκέψεις του για την εξέλιξη στην παραδοσιακή τοπική κουζίνα, ενώ ο δημοσιογράφος της γεύσης κ. Δημήτρης Αντωνόπουλος θα παρουσιάσει μέσα από τα ταξίδια του στη χώρα των Βάσκων, πώς η τοπική τους κουζίνα συνέβαλλε, ώστε να αναδειχθεί η περιοχή ως ο κορυφαίος γαστρονομικός προορισμός του κόσμου.
Θα ακολουθήσει γεύμα με μενού το οποίο θα αποτελείται από πιάτα αντιπροσωπευτικά των τεσσάρων τοπικών κουζινών του πρώτου μέρους που θα ετοιμάσει ο σεφ του ξενοδοχείου Σωτήρης Ευαγγέλου.
Η ημερίδα είναι μια προσφορά της Provil προς τον τομέα της εστίασης της Θεσσαλονίκης και της Μακεδονίας, με αφορμή τα 25 της χρόνια λειτουργίας της. Προσκεκλημένοι είναι όλοι οι μάγειρες, σεφ, εστιάτορες, επαγγελματίες της εστίασης και στελέχη ξενοδοχείων.
- Βία κατά των γυναικών: Τι είναι το Risk Tool που θα κρίνει την επικινδυνότητα των κακοποιητών - Χιλιάδες καταγγελίες μέσα στο 2024
- Νέα καταγγελία για το 424 Στρατιωτικό Νοσοκομείο: Στρατιώτης πέθανε έπειτα από επέμβαση – Αμέλεια καταγγέλλει η οικογένειά του
- Παρανάλωμα του πυρός η μεγαλύτερη παραγκούπολη της Μανίλα - Συνταρακτικό βίντεο
- Μίλτος Πασχαλίδης: «Αν αρχίσουμε να κάνουμε λογοκρισία, αυτό είναι ένα πηγάδι που δεν έχει πάτο»