ΚΙΝΑΛ: Τα παράδοξα της ψηφοφορίας για το νέο όνομα του κόμματος

Newsroom

Για το νέο όνομα του Κινήματος Αλλαγής ψηφίζουν την Κυριακή στις κάλπες μέλη και δυνάμει μέλη του κόμματος.

Η επισήμανση γίνεται διότι διαβάζοντας την σχετική εγκύκλιο της ΕΔΕΚΑΠ γίνεται αντιληπτό πως δικαίωμα συμμετοχής στην τελετή ονοματοδοσίας του ΚΙΝΑΛ θα έχει όποιος υποβάλλει αίτηση εγγραφής στο κόμμα σήμερα, αύριο, χθες, αλλά και όποιος καταθέσει αίτηση πάνω από την κάλπη.

Όπως έγινε δηλαδή για την διαδικασία εκλογής Προέδρου τον προηγούμενο Δεκέμβριο. Επομένως όποιος θέλει να συμμετάσχει στα “βαφτίσια” μπορεί να το κάνει κι επιπλέον να ψηφίσει και για τους υποψήφιους σύνεδρους αλλά και για την εκλογή των Νομαρχιακών Επιτροπών.

Κάπου εδώ μπερδεύονται τα πράγματα. Το να ψηφίσει ένας πολίτης έστω και ψηφοφόρος άλλου κόμματος που ουδεμία σχέση θα  έχει μέχρι εκείνη την ημέρα με το ΚΙΝΑΛ για το όνομά του έχει κατά κάποιον μία αιτιολογική βάση. Αλλά το να ψηφίσει για τις νομαρχιακές επιτροπές και τους σύνεδρους ακούγεται τουλάχιστον περίεργο.

Επιπλέον, έρχονται και οι πληροφορίες για ενστάσεις προφορικές και γραπτές που κατατίθενται από πολλούς μέσα στο κόμμα σε σχέση με την ποιότητα και τον έλεγχο των διαδικασιών. Επίσης, δύο μέλη της ΕΔΕΚΑΠ, την επιτροπή που έχει την ευθύνη των εκλογών παραιτήθηκαν αρνούμενα να δεχτούν κάποιες πρακτικές. Όπως για παράδειγμα στρατιές υποψηφίων σύνεδρων που εμφανίζονται από το πουθενά και αλματώδη αύξηση του αριθμού των σύνεδρων που από 4.200 έχουν φθάσει ήδη στους 4.600 κι ο αριθμός ανεβαίνει…

ΒΚ

ΠΑΣΟΚειδήσεις τώραΚΙΝΑΛ