Τι απάντησε ο Μητσοτάκης σε ερώτηση του OPEN για το ενδεχόμενο συνεργασίας ΣΥΡΙΖΑ - ΠΑΣΟΚ μετά την αποχώρηση Τσίπρα

Newsroom

Ερώτηση για το ενδεχόμενο συνεργασίας ΣΥΡΙΖΑ ΠΑΣΟΚ, μετά την αποχώρηση του Αλέξη Τσίπρα από την ηγεσία του κόμματος της αντιπολίτευσης, δέχθηκε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου που έδωσε μετά το πέρας της Συνόδου Κορυφής.

Απαντώντας στην ερώτηση τη δημοσιογράφου του OPEN Σοφία Φασουλάκη, ο πρωθυπουργός απάντησε χαρακτηριστικά: «Για την παραίτηση του κ. Τσίπρα, δεν έχω να προσθέσω κάτι άλλο. Θα το σχολιάσουν, είναι αντικείμενο, προφανώς, πολιτικού σχολιασμού από άλλους, όχι από εμένα. Και από εκεί και πέρα, θα τεθεί στην κρίση της ιστορίας».

«Από εκεί και πέρα, εγώ μπορώ να μιλήσω για το δικό μας κόμμα, για τη Νέα Δημοκρατία, για τη μεγάλη διεύρυνση την οποία πετύχαμε και για το εκλογικό αποτέλεσμα, το οποίο πιστεύω ότι αποτυπώνει αυτή τη δυνατότητά μας να συνενώσουμε στη Νέα Δημοκρατία προοδευτικές δυνάμεις που μπορεί να μην είχαν στο παρελθόν επιλέξει τη Νέα Δημοκρατία για να εκφραστούν. Τα υπόλοιπα που αφορούν την αξιωματική αντιπολίτευση ή την αντιπολίτευση θα τα δούμε εν καιρώ», ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός και συνέχισε:

«Το πρώτο μέλημά μου αυτή τη στιγμή, είναι να υλοποιήσω το κυβερνητικό έργο με μεγάλη ταχύτητα. Γι’ αυτό εκλεγήκαμε. Από εκεί και πέρα, θα είμαστε στη Βουλή στο τέλος της επόμενης εβδομάδας για τις προγραμματικές δηλώσεις. Και εκεί, νομίζω, θα βγάλουμε και εμείς κάποια πρώτα συμπεράσματα για το πώς και η αντιπολίτευση συνολικά -διότι θυμίζω ότι έχουμε επτά κόμματα στη Βουλή, πέραν της Νέας Δημοκρατίας- θα μας αντιμετωπίσει».

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΥΡΙΖΑΑλέξης ΤσίπραςΠΑΣΟΚειδήσεις τώραΝέα Δημοκρατία