Αθλητισμός | 08.05.2020 00:03

Χάκαραν τους τραπεζικούς λογαριασμούς και τα social media του Αντετοκούνμπο!

Newsroom

Θύμα χάκερ έπεσε ο σούπερ σταρ του ΝΒΑ Γιάννης Αντετοκούνμπο, ο οποίος δεν είδε μόνο τους λογαριασμούς του στα social media να παραβιάζονται αλλά και τους τραπεζικούς λογαριασμούς του! Η παραβίαση έγινε άμεσα αντιληπτή από τους fans του Giannis όταν ξαφνικά το προφίλ του γέμισε με ρατσιστικά σχόλια εις βάρος των Ασιατών, αφού προηγουμένως είχε «ανακοινώσει» ότι προσβλήθηκε από κορονοϊό κι ότι μισεί όλους τους ανθρώπους στην Ασία.

Στη συνέχεια, οι αδίστακτοι χάκερς χρησιμοποίησαν το λογαριασμό του Αντετοκούνμπο για να προχωρήσουν και σε άλλες λεκτικές «επιθέσεις» με απαράδεκτους χαρακτηρισμούς προς τον Λεμπρόν Τζέιμς, τον Στεφ Κάρι, αλλά και στη μνήμη του αδικοχαμένου Κόμπι Μπράιαντ. Δεδομένου του χαρακτήρα του Αντετοκούνμπο βεβαίως, άπαντες αντιλήφθηκαν άμεσα ότι πρόκειται περί hacking, κάτι που επιβεβαίωσε και ο ατζέντης του.

T

Λίγο αργότερα, ο αδελφός του, Κώστας, αφού ζήτησε συγγνώμη εκ μέρους του Γιάννη για την αναστάτωση, αποκάλυψε ότι εκτός από το Twitter, ζημιά έγινε και στο τηλέφωνο και στο e-mail, αλλά και στον τραπεζικό λογαριασμό του MVP του 2019. «Το Twitter, το τηλέφωνο, το email και ο τραπεζικός λογαριασμός του Γιάννη παραβιάστηκαν. Απολογείται για όλα όσα δημοσιεύθηκαν και θα επιστρέψει το συντομότερο δυνατό. Τα πράγματα που γράφτηκαν είναι από τον χάκερ είναι ακατάλληλα και αηδιαστικά» έγραψε χαρακτηριστικά ο Κώστας Αντετοκούνμπο, ενώ το ίδιο tweet κοινοποίησε και η σύζυγος του Γιάννη Μαράια.

T

Οι Μιλγουόκι Μπακς ανέφεραν με ανακοίνωση: «Οι λογαριασμοί του Γιάννη Αντετοκούνμπο στα social media δέχθηκαν επίθεση από χάκερς και έχουν αποσυρθεί. Μια έρευνα βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη». 

Ορισμένα από τα απαράδεκτα tweets που ουδεμία σχέση έχουν με τον Αντετοκούνμπο:

Γιάννης Αντετοκούνμποχάκερ