Αθλητισμός|30.05.2020 13:03

Ο Ρόκα αποφασίζει για τον επόμενο προπονητή του Παναθηναϊκού - Οι βασικοί υποψήφιοι

Newsroom

Τον επόμενο προπονητή του Παναθηναϊκού ψάχνει ο Τσάβι Ρόκα, μετά την επιστολή του μεγαλομετόχου της ΠΑΕ Γιάννη Αλαφούζου προς τον Γιώργο Δώνη, με την οποία τον ενημέρωσε για την επιθυμία του να μην συνεχιστεί η συνεργασία των δύο πλευρών μετά το καλοκαίρι. Ο καταλανός τεχνικός διευθυντής έχει ξεκινήσει προεργασίες για τον διάδοχο του Δώνη στον «πράσινο» πάγκο και ήδη εξετάζει μία λίστα με υποψήφιους προπονητές για να επιλέξει τον ιδανικό.

Ψηλότερα στη λίστα βρίσκεται ο 46χρονος Ισπανός Ντάνι Πογιάτος, ο οποίος την τελευταία διετία είναι ο προπονητής της U19 της Ρεάλ Μαδρίτης. O Πογιάτος ήταν βοηθός του Τζόρντι Κρόιφ στη Μακάμπι Τελ Αβίβ και στη συνέχεια απέρριψε πρόταση της Ομόνοιας από την Κύπρο, επιλέγοντας να συνεχίσει στην Ακαδημία της Ρεάλ. Δυνατά παίζει και το όνομα του Βάσκου προπονητή Ιμανόλ Ιντιάκεθ, ο οποίος έχει συνεργαστεί με τον Ρόκα στην ΑΕΚ Λάρνακας. Ο 48χρονος ξεκίνησε την προπονητική από τις ακαδημίες της Ρεάλ Σοσιεδάδ και συνέχισε σε Πόλι Εχίδο, Γκουϊχουέλο, Τολέδο, Γέιδα, ΑΕΚ Λάρνακας και Σαραγόσα. Επέστρεψε ξανά στην ΑΕΚ Λάρνακας και αποχώρησε τον Δεκέμβριο του 2019.

Στη λίστα των υποψηφίων είναι και ο 44χρονος Πορτογάλος Ζόρζε Σίλας, που ξεκίνησε από τη Μπελενένσες και βρέθηκε στον πάγκο της Σπόρτινγκ Λισαβόνας, από την οποία αποχώρησε τον περασμένο Μάρτιο. Ως ποδοσφαιριστής αγωνίστηκε στην Κύπρο για τον Εθνικό Άχνας, την ΑΕ Λεμεσού και την Πάφο. Ακόμη απασχολούν τον Τσάβι Ρόκα ο τεχνικός της Μιραντές, Άντονι Ιραόλα, που οδήγησε την άσημη ισπανική ομάδα στα ημιτελικά του Copa del Rey και ο 47χρονος Δανός, με ισπανική υπηκοότητα Τόμας Κρίστιανσεν που εργάστηκε κυρίως στην Κύπρο (συνεργάστηκε με τον Ρόκα στην ΑΕΚ Λάρνακας) και στη συνέχεια στη Λιντς και τη βελγική Ουνιόν Σεν Ζιλουάζ.

Θα προπονείται με τον Παναθηναϊκό ο Κυριάκος Παπαδόπουλος

Ο διεθνής αμυντικός Κυριάκος Παπαδόπουλος θα προπονείται το επόμενο διάστημα με τον Παναθηναϊκό. Ο 28χρονος στόπερ του Αμβούργου βρέθηκε ήδη σήμερα (30/5) στις εγκαταστάσεις του Παναθηναϊκού στο Κορωπί και αφού υποβληθεί σε τεστ για κορονοϊό, θα αρχίσει από την ερχόμενη εβδομάδα προπονήσεις σε μια προσπάθεια να διατηρηθεί σε καλή αγωνιστική κατάσταση, καθώς προσπαθεί να αφήσει πίσω του τα προβλήματα τραυματισμών που αντιμετώπισε την τελευταία διετία.

Τσάβι ΡόκαΠαναθηναϊκόςποδόσφαιροΓιώργος Δώνης