Αθλητισμός | 04.09.2020 21:13

Κλήρωση Super League: Αυτό είναι το πρόγραμμα του νέου πρωταθλήματος

Newsroom

Επειτα από μια διαδικασία-παρωδία που κανείς δεν είδε, δεν άκουσε και δεν κατάλαβε πώς έγινε, καθώς δεν λειτούργησε το live streaming της Super League κι όταν λειτούργησε δεν είχε ήχο (!), πραγματοποιήθηκε η κλήρωση του νέου πρωταθλήματος για τη σεζόν 2020-21. Το πρωτάθλημα θα αρχίσει την Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου με την αναμέτρηση του ΠΑΟΚ με την ΑΕΛ στο γήπεδο της Τούμπας λόγω του ευρωπαϊκού αγώνα που ακολουθεί με την Μπενφίκα. Επίσης για την πρεμιέρα ορίστηκε το ντέρμπι ΑΕΚ - Ολυμπιακός, το οποίο όμως θα πραγματοποιηθεί στις 16 Δεκεμβρίου καθώς στις 12 Σεπτεμβρίου είναι προγραμματισμένος ο μεταξύ τους τελικός Κυπέλλου.

Από εκεί και πέρα, στην πρεμιέρα ορίστηκαν να παίξουν και ο Απόλλων Σμύρνης με τον ΠΑΣ Γιάννινα, οι οποίοι δεν θα αγωνιστούν όμως καθώς η μεν Ελαφρά Ταξιαρχία πήρε «αέρα» τριών εβδομάδων για να προετοιμαστεί, ενώ και ο ΠΑΣ δεν θα αγωνιστεί για δύο εβδομάδες. Γίνεται αντιληπτό ότι, υπό αυτές τις συνθήκες, η πρώτη αγωνιστική θα είναι κουτσουρεμένη. Το Σαββατοκύριακο 12-13 Σεπτεμβρίου ο Παναθηναϊκός θα παίξει στην έδρα του Αστέρα Τρίπολης, ο Αρης θα υποδεχτεί τη Λαμία, ο Ατρόμητος τον Βόλο και ο ΟΦΗ τον Παναιτωλικό.

Αξίζει να τονιστεί ότι οι ομάδες αποφάσισαν πως θα διατηρηθεί και τη νέα σεζόν το σύστημα διεξαγωγής της περασμένης αγωνιστικής περιόδου. Τουτέστιν, ο πρωταθλητής θα αναδειχθεί μέσω των πλέι οφ, όπου θα συμμετάσχουν οι ομάδες από τις θέσεις 1-6, ενώ θα διατηρηθούν και τα πλέι άουτ (θέσεις 7-14). Μία ομάδα θα υποβιβαστεί απευθείας και μία θα παίξει σε μπαράζ, αν βεβαίως δεν υπάρξει κάποια αλλαγή...

Τα ντέρμπι

Ως προς τα ντέρμπι, έχουν ως εξής όπως προέκυψαν από την κλήρωση:

1η αγωνιστική: ΑΕΚ  - Ολυμπιακός (Μετατίθεται για Δεκέμβριο)

5η αγωνιστική: ΑΕΚ - ΠΑΟΚ

6η αγωνιστική: ΠΑΟΚ - Ολυμπιακός

8η αγωνιστική: Άρης - ΑΕΚ

9η αγωνιστική: Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός

10η αγωνιστική: Άρης - Ολυμπιακός

11η αγωνιστική: ΑΕΚ - Παναθηναϊκός

12η αγωνιστική: Άρης - ΠΑΟΚ

13η αγωνιστική: ΠΑΟΚ - Παναθηναϊκός

14η αγωνιστική: Ολυμπιακός - ΑΕΚ

18η αγωνιστική: ΠΑΟΚ - ΑΕΚ

19η αγωνιστική: Ολυμπιακός - ΠΑΟΚ

21η αγωνιστική: ΑΕΚ - Άρης

22η αγωνιστική: Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός

23η αγωνιστική: Ολυμπιακός - Άρης

24η αγωνιστική: Παναθηναϊκός - ΑΕΚ

25η αγωνιστική: ΠΑΟΚ - Άρης

26η αγωνιστική: Παναθηναϊκός - ΠΑΟΚ

Το πρόγραμμα της Super League

Αναλυτικά το πρόγραμμα της Super League έχει ως εξής:

SuperLeagueΠΑΟΚΠαναθηναϊκόςΟλυμπιακόςκλήρωσηΑρηςΑΕΚ