Αθλητισμός|05.09.2020 23:56

Αποτελεσματικός και κυνικός ο ΠΑΟΚ νίκησε τον βελτιωμένο Παναθηναϊκό

Newsroom

Κυνικός και αποτελεσματικός ήταν ο ΠΑΟΚ απέναντι στον Παναθηναϊκό που είχε καλά διαστήματα στο β' ημίχρονο αλλά δεν μπόρεσε να αποφύγει την ήττα. Ο Δικέφαλος επικράτησε 1-0 του Τριφυλλιού στο γήπεδο της Καλλιθέας μια εβδομάδα πριν από τη σέντρα της Super League σε ένα δυνατό φιλικό.

Και οι δύο ομάδες πάντως είχαν αρκετές απουσίες καθώς έλειπαν και οι διεθνείς παίκτες πέραν των τραυματιών. Παρ' όλα αυτά ο ρυθμός του αγώνα ήταν εξαιρετικός και θύμισε ντέρμπι κανονικής περιόδου. Ο Δικέφαλος, που έπαιξε με πολλά νέα παιδιά από τις ακαδημίες του, έφτασε στη νίκη χάρη σε γκολ του Ακπομ στο 41', ενώ οι Πράσινοι κρατούν την καλή εικόνα του β' ημιχρόνου και κυρίως την εμφάνιση του Καρλίτος, ο οποίος επιβεβαίωσε τις περγαμηνές που τον συνοδεύουν.

Ο Ντάνι Πογιάτος διατήρησε το 4-3-3 για τον Παναθηναϊκό, όπως και ο Αμπέλ Φερέιρα το 3-4-2-1 για τον ΠΑΟΚ. Οι Πράσινοι μπήκαν πιο δυνατά αλλά όσο περνούσε ο χρόνος οι Ασπρόμαυροι ισορροπούσαν κι έδειχναν να ελέγχουν το ματς. Και στο 41' έπειτα από σουτ του Λύρατζη, ο νεαρός γκολκίπερ Χριστογεώργος έδιωξε ασταθώς με αποτέλεσμα ο Ακπομ σε κενή εστία να γράψει το 0-1, το οποίο έμελλε να είναι το τελικό σκορ.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Παναθηναϊκός έγινε πολύ πιο επιθετικός έχασε σημαντικές ευκαιρίες αλλά ο ΠΑΟΚ διαχειρίστηκε έξυπνα το παιχνίδι και διατήρησε το μηδέν στην άμυνα.

Παναθηναϊκός:(Πογιάτος): Χριστογεώργος, Σάντσες (83’ Σαμαράς), Βέλεθ (72’ Καραγιάννης), Πούγγουρας, Μαυρομμάτης, Αγιούμπ, Σερπέζης, Τζαβίδας (59’ Αθανασακόπουλος), Σαβιέρ (79’ Χατζηγιοβάνης), Καρλίτος, Μακέντα.

ΠΑΟΚ (Φερέιρα): Ζίβκοβιτς (59’ Ρέι), Μιχόγεβιτς (73’ Παναγιώτου), Βαρέλα (59’ Ταχάτος), Κρέσπο, Λύρατζης, Εσίτι, Σβαμπ (46’ Νινούα), Μπίσεσβαρ (72’ Βρακάς), Ζαμπά (89’ Γιαξής), Ακπομ (59’ Κουλιεράκης), Σφιντέρσκι (58’ Κούτσιας).

ποδόσφαιροΠαναθηναϊκόςφιλικόΠΑΟΚ