Αθλητισμός | 21.12.2020 19:28

ΠΑΣ Γιάννινα - Αστέρας Τρίπολης 2-2: Ματσάρα και μοιρασιά στους Ζωσιμάδες

Newsroom

Τέσσερα γκολ, πολλές φάσεις, μία κόκκινη, ένα δοκάρι και αρκετό σασπένς είχε το παιχνίδι του ΠΑΣ Γιάννινα με τον Αστέρα Τρίπολης, που όμως δεν είχε νικητή. Επειτα από ένα εκπληκτικό ματς οι δυο ομάδες ολοκλήρωσαν τις υποχρεώσεις τους για το 2020 με μια ισοπαλία που δεν τις ικανοποιεί αλλά σίγουρα δεν τις αφήνει και δυσαρεστημένες. Το τελικό 2-2 πάντως ήταν δίκαιο με βάση τη μεγάλη προσπάθεια που κατέβαλαν και οι δυο ομάδες μέσα στο γήπεδο. Ιδίως για τον ΠΑΣ η ισοπαλία ήταν σαν... νίκη δεδομένου ότι έπαιζε με παίκτη λιγότερο, λόγω αποβολής του Σιόντη, από το 54'.

Στο 17' ο Ριέρα σημάδεψε το δοκάρι του Χουτεσιώτη στην πρώτη μεγάλη φάση του Αστέρα Τρίπολης, αλλά ο ΠΑΣ Γιάννινα ήταν εκείνος που βρήκε πρώτος τον δρόμο προς τα δίχτυα στο 24'. Επειτα από εξαιρετική συνεργασία των Σιόντη, Κρίζμαν και Πίρσμαν, η μπάλα έφτασε στα πόδια του αμαρκάριστου Παμλίδη, ο οποίος σκόραρε σε άδειο τέρμα (1-0).

Ο Αστέρας δεν πτοήθηκε όμως και πολύ γρήγορα έφτασε στην ισοφάριση (1-1). Στο 34' ο Ριέρα με εξαιρετική κάθετη πάσα έβγαλε τετ-α-τετ τον Μουνάφο, ο οποίος με προβολή έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

Στο 54' άλλαξαν οι αριθμητικές ισορροπίες στον αγώνα καθώς ο ΠΑΣ Γιάννινα έμεινε στο γήπεδο με παίκτη λιγότερο λόγω αποβολής (με απευθείας κόκκινη) του Σιόντη για σκληρό τάκλιν στον Σίτο. Ο Αστέρας είχε μεγάλη διπλή ευκαιρία για να σκοράρει στο 83' με τον Μπαράλες και στο 84' βρήκε το πολυπόθητο γκολ με εξαιρετικό τελείωμα του Λουίς Φερνάντεθ, ο οποίος είχε περάσει στο παιχνίδι ως αλλαγή πριν από 13' λεπτά.

Ο ΠΑΣ Γιάννινα όμως, παρά το αριθμητικό μειονέκτημα, κατόρθωσε να σκοράρει και να ισοφαρίσει (2-2) με αριστερό σουτ του Κρίζμαν μέσα από την περιοχή στο 86'.

ΠΑΣ Γιάννινα: Χουτεσιώτης, Οικονομόπουλος, Πίρσμαν, Εραμούσπε, Κάργας, Κάστρο (8' Σιόντης), Ντομίνγκεθ, Νάουμετς (46' Λεό), Ελευθεριάδης (63' Παντελάκης), Παμλίδης (63' Λιάσος), Κρίζμαν.

Αστέρας Τρίπολης: Παπαδόπουλος, Κώτσιρας,Άλβαρες, Σουάρεθ, Καστάνιο, Μουνάφο, Ιγκλέσιας (40' Βαλιέντε), Σίτο (89' Καπίγια), Ριέρα (71' Λουίς Φερνάντεθ), Κρέσπι (71' Τιλίκα), Μπαράλες.

Αστέρας ΤρίποληςΠΑΣ ΓιάννιναποδόσφαιροSuperLeague