Αθλητισμός|13.01.2021 00:26

Μπέρνλι - Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 0-1: Οι Κόκκινοι Διάβολοι μόνοι στην κορυφή της Premier League

Newsroom

Μια σπουδαία και συνάμα πολύτιμη νίκη πανηγύρισε η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στην έδρα της Μπέρνλι με 1-0 σε εξ αναβολής παιχνίδι που εκκρεμούσε από την πρεμιέρα της Premier League. Η ομάδα του Ολε Γκούναρ Σόλσκιερ χάρη στο «χρυσό» γκολ του Πολ Πογκμπά επικράτησε και έμεινε μόνη πρώτη στην κορυφή της βαθμολογίας μόλις πέντε ημέρες πριν από το απόλυτο αγγλικό ντέρμπι με την πρωταθλήτρια Λίβερπουλ στο Ανφιλντ Ρόουντ (Κυριακή 17/1, 18.30). Οι Κόκκινοι Διάβολοι προπορεύονται στη βαθμολογία με διαφορά τριών πόντων (Μαν. Γιουνάιτεντ 36, Λίβερπουλ 33, Λέστερ 32, Εβερτον 32) από τους αιώνιους αντιπάλους τους, κάτι που είχε να συμβεί από την εποχή του Σερ Αλεξ Φέργκιουσον...

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ πάντως πέρασε δια πυρός και σιδήρου από την έδρα της μαχητικής Μπέρνλι που κυνήγησε μέχρι τέλους το θετικό αποτέλεσμα χάνοντας ευκαιρίες αλλά λύγισε στο 71' με το γκολ του ανανεωμένου Πογκμπά, ο οποίος είχε και την τύχη με το μέρος του καθώς προτού η μπάλα καταλήξει στα δίχτυα προσέκρουσε σε σώματα ξεγελώντας τον αντίπαλο γκολκίπερ.

Στα άλλα ματς της ημέρας, η Εβερτον πέρασε δύσκολα αλλά νίκησε με 2-1 στην έδρα της Γουλβς με γκολ του Ιβόμπι και του Κιν (σκόραρε ο Νέβες για τους Λύκους) και παρέμεινε σε τροχιά τίτλου, ενώ η ουραγός Σέφιλντ Γιουνάιτεντ επικράτησε 1-0 της Νιούκαστλ και πανηγύρισε την πρώτη νίκη της στην Premier League.

ποδόσφαιροΣέφιλντ ΓιουνάιτεντΝιούκαστλΠολ ΠογκμπάΜάντσεστερ ΓιουνάιτεντΕβερτονΜπέρνλιΓουλβςPremier League