Αθλητισμός | 19.02.2021 20:39

Μπαρτσελόνα - Μπιλμπάο 2-3: Τα «λιοντάρια» σήκωσαν το Σούπερ Καπ

Γιάννης Σκόκας

H Μπαρτσελόνα προηγήθηκε δύο φορές στο σκορ (0-1 και 1-2), η τρομερή Αθλέτικ Μπιλμπάο βρήκε ισάριθμες απαντήσεις, πετυχαίνοντας μάλιστα το 2-2 στο 90' και στην παράταση ο εκπληκτικός Ινιάκι Γουίλιαμς με θαυμάσιο γκολ έγραψε το 2-3 και ολοκλήρωσε τη... ραψωδία χαρίζοντας το τρίτο ισπανικό Σούπερ Καπ στους Βάσκους, οι οποίοι τα είχαν καταφέρει ξανά το 1984 και το 2015. Πανάξια νικήτρια η Μπιλμπάο που στον ημιτελικό είχε αποκλείσει τη Ρεάλ Μαδρίτης.

Το πόσο καταστροφικό ήταν το βράδυ για την πολυνίκη του θεσμού (με 13 κατακτήσεις και 24 τελικούς!) Μπαρτσελόνα φάνηκε κι απ' το γεγονός ότι στο φινάλε της παράτασης αποβλήθηκε (για χτύπημα εκτός φάσης) για πρώτη φορά στην καριέρα του με τους Μπλαουγκράνα ο Λιονέλ Μέσι! Ηταν η τρίτη αποβολή του Λίο, ο οποίος τις άλλες δύο φορές φορούσε τη φανέλα της Εθνικής Αργεντινής.

Μέχρι το 90' όλα έδειχναν ότι η ομάδα του Ρόναλντ Κούμαν θα ήταν εκείνη που θα πανηγύριζε, καθώς με τα δύο γκολ του Γκριεζμάν (40', 77') είχε πάρει το προβάδισμα με 2-1 (είχε ισοφαρίσει 1-1 ο Ντε Μάρκος για την Μπιλμπάο στο 42').

Ωστόσο στο 90’ ο Βιγιαλίμπρε με ένα εξαιρετικό γκολ πάγωσε την Μπαρτσελόνα κι έστειλε το παιχνίδι στην παράταση, εκεί όπου μίλησε η κλάση του Γουίλιαμς ο οποίος χάρισε το τρόπαιο στα «λιοντάρια» της χώρας των Βάσκων.

ΜπαρτσελόναΛιονέλ ΜέσιΣούπερ Καπ ΙσπανίαςΑθλέτικ Μπιλμπάο