Αθλητισμός|22.04.2021 20:45

Ολυμπιακός - Αστέρας Τρίπολης 1-0: Επιστροφή στις νίκες με Σωκράτη

Γιάννης Σκόκας

Το πρώτο γκολ του Σωκράτη Παπασταθόπουλου με τη φανέλα του Ολυμπιακού, το οποίο είναι και το πρώτο του στο ελληνικό πρωτάθλημα μετά το 2007-08 (είχε σκοράρει τότε με την ΑΕΚ) ήταν αρκετό για να επιστρέψουν στις νίκες οι Πειραιώτες μετά την ήττα από τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα. Οι Ερυθρόλευκοι επικράτησαν 1-0 του Αστέρα και διατήρησαν το εντυπωσιακό εντός έδρας σερί των 16 αγώνων δίχως ήττα που έχουν στη φετινή Super League. Μάλιστα κράτησαν το μηδέν στην άμυνα κατά το ίδιο διάστημα για 12η φορά!

Ο Ολυμπιακός είχε την κατοχή στο α' ημίχρονο αλλά η καλή αμυντική λειτουργία του Αστέρα ανάγκασε τους Πειραιώτες σε προσπάθειες εξ αποστάσεως. Από την άλλη πλευρά, οι Αρκάδες προσπάθησαν χτυπήσουν στην κόντρα. Στο 15' ο Ολυμπιακός απείλησε με σουτ του Κάιπερς αλλά ο Τσιφτσής αντέδρασε εξαιρετικά, ενώ στο 20' ο Αστέρας άγγιξε το γκολ με τον Ριέρα, ο οποίος βρέθηκε απέναντι στον Κρίστινσον αλλά σούταρε ελάχιστα έξω με την μπάλα να ακουμπάει και το δοκάρι. Το ημίχρονο έκλεισε δίχως γκολ καθώς ένα σουτ του Καμαρά στο 43' κατέληξε λίγο άουτ.

Διαβάστε επίσης: Πήρε τίτλο με ρεκόρ και ψάχνει κίνητρο κυνηγώντας ιστορικές επιδόσεις

Το δεύτερο ημίχρονο άρχισε με τον Αστέρα να διαμαρτύρεται έντονα για πέναλτι σε τράβηγμα του Παπασταθόπουλου στον Ιγκλέσιας εντός περιοχής.

Στο 52' ο Ολυμπιακός κατόρθωσε να ανοίξει το σκορ (1-0) έπειτα από μια εκτέλεση κόρνερ. Ο Σουάρεθ απέτυχε να απομακρύνει την μπάλα κι ο Παπασταθόπουλος με κοντινή κεφαλιά σκόραρε για πρώτη φορά στο πρωτάθλημα με τη φανέλα των Πειραιωτών. 

Το παιχνίδι συνεχίστηκε σε χαμηλό τέμπο και δίχως μεγάλες φάσεις μέχρι το φινάλε με τον Ολυμπιακό να σφραγίζει το τρίποντο δίχως να πατήσει... γκάζι αλλά και δίχως να ικανοποιήσει με την απόδοσή του.

Ολυμπιακός: Κρίστινσον, Ρέαμπτσιουκ, Σεμέδο, Παπαδόπουλος (22' Παπασταθόπουλος), Λαλά (46' Ντρέγκερ), Βαλμπουενά (70' Ραντζέλοβιτς), Τιάγκο Σίλβα, Καμαρά, Βρουσάι, Χασάν (70' Ελ Αραμπί), Κάιπερς (82' Εμβιλά).

Αστέρας: Τσιφτσής, Κώτσιρας, Χριστόπουλος, Σουάρεθ, Τασουλής, Μπελόκ (88' Κανελλόπουλος), Βαλιέντε (46' Ιγκλέσιας), Ρεγκίς, Ριέρα (46' Γκόμες), Αλί Μπαμπά (67' Τιλίκα), Μπαράλες (46' Τζήμας).

ΟλυμπιακόςSuperLeagueΣωκράτης ΠαπασταθόπουλοςποδόσφαιροΑστέρας Τρίπολης