Αθλητισμός | 26.05.2021 18:35

ΠΑΟΚ: Επιστροφή Ραζβάν Λουτσέσκου και νέα εποχή στον Δικέφαλο

Newsroom

Το κεφάλαιο Ραζβάν Λουτσέσκου ανοίγει ξανά για τον ΠΑΟΚ! Ο Ρουμάνος τεχνικός αναλαμβάνει εκ νέου το τιμόνι του Δικεφάλου, με τους Θεσσαλονικείς να ενεργοποιούν τη «βόμβα» της επιστροφής του στη Super League στην προσπάθειά τους για να κατακτήσουν και πάλι την κορυφή. Ο πιο επιτυχημένος προπονητής στην ιστορία του συλλόγου και ο άνθρωπος που οδήγησε τον ΠΑΟΚ στο πρώτο νταμπλ της ιστορίας του, επανέρχεται στη Θεσσαλονίκη για να γράψει νέες χρυσές σελίδες με απώτερο στόχο την κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Για τους ασπρόμαυρους πάντως, πριν από το άνοιγμα της νέας σελίδας με τον Λουτσέσκου, προείχε η κουβέντα και το ξεκαθάρισμα με τον Πάμπλο Γκαρσία. Αλλωστε, ο Ιβάν Σαββίδης σεβόμενος απόλυτα το γεγονός πως ο Ουρουγουανός αποτελεί ένα σημαντικό κεφάλαιο για τον ΠΑΟΚ, όπως επίσης ότι δούλεψε σκληρά τους τελευταίους μήνες στο τιμόνι της πρώτης ομάδας φτάνοντας μέχρι και την κατάκτηση του Κυπέλλου, ήταν σαφής απέναντί του, καθιστώντας ξεκάθαρο πως θέλει να τον κρατήσει στο δυναμικό της ομάδας από άλλο ρόλο.

Χρυσό συμβόλαιο σε Λουτσέσκου

Παράλληλα, όμως η ομάδα θα πρέπει να προχωρήσει στην επόμενη ημέρα κοιτώντας το καλύτερο για τον σύλλογο στην παρούσα χρονική περίοδο και με βασικό στόχο και πάλι την κορυφή. Και δεδομένου ότι ο Λουτσέσκου έχει αποδείξει έμπρακτα τις ικανότητές του αφενός κάνοντας πορείες πρωταθλητισμού, αφετέρου χτίζοντας πολύ δυνατές ομάδες, που αν μη τι άλλο διαθέτουν το πνεύμα και τον χαρακτήρα του νικητή. Γι' αυτό το λόγο άλλωστε ο Σαββίδης έκανε μια μεγάλη οικονομική υπέρβαση καταβάλλοντας συμβόλαιο ύψους 1,7 εκατ. ευρώ χωρίς σε αυτό να συμπεριλαμβάνονται τα μπόνους επίτευξης στόχων. Ο Λουτσέσκου θα επιστρέψει στην Τούμπα μαζί με τους συνεργάτες του και θα αναλάβει την προετοιμασία της ομάδας του που θα αρχίσει στις 21 Ιουνίου.

Ο Λουτσέσκου ανέλαβε τον ΠΑΟΚ για πρώτη φορά το καλοκαίρι του 2017, έκανε πορεία πρωταθλητισμού και ουσιαστικά έχασε στα δικαστήρια έναν τίτλο που κέρδισε στο γήπεδο. Την ίδια σεζόν (2017-18) αναδείχθηκε Κυπελλούχος Ελλάδας. Η επόμενη αγωνιστική περίοδος (2018-19) θεωρείται μια από τις πιο επιτυχημένες πορείες που έχει κάνει ελληνική ομάδα καθώς κατέκτησε το πρωτάθλημα δίχως να υποστεί ήττα, ενώ έκανε και το νταμπλ καθώς κέρδισε σε δεύτερο σερί τελικό Κυπέλλου την ΑΕΚ.

Η ανακοίνωση της ΠΑΕ ΠΑΟΚ

Στο μεταξύ, η ΠΑΕ ΠΑΟΚ ανακοίνωσε και επίσημα την επιστροφή του Ραζβάν Λουτσέσκου στον πάγκο του Δικεφάλου επιβεβαιώνοντας ότι πρόκειται για συμφωνία τριετίας! «Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ ανακοινώνει την συμφωνία για 3 χρόνια με τον Ραζβάν Λουτσέσκου και το επιτελείο του. Καλωσορίζουμε με χαρά τον πιο επιτυχημένο προπονητή της σύγχρονης ιστορίας του ΠΑΟΚ και του ευχόμαστε ακόμη μεγαλύτερες επιτυχίες στη νέα του θητεία!» ανέφερε χαρακτηριστικά η ΠΑΕ.

T

Ερχεται με 7μελες τιμ

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου δεν έρχεται μόνος του στον ΠΑΟΚ, αφού μαζί θα είναι και το πολυμελές τεχνικό τιμ του. Συγκεκριμένα αριθμεί επτά μέλη, με τους περισσότερους συνεργάτες να έχουν θητεύσει δίπλα του και στο πρώτο πέρασμα από τον Δικέφαλο. Σύμφωνα με πληροφορίες το νέο τιμ του Ρουμάνου τεχνικού θα αποτελείται από τους: Κριστιάνο Mπάτσι (βοηθός προπονητή), Ματέο Σπανταφόρα (βοηθός προπονητή), Πάολο Καστορίνα (βοηθός προπονητή), Παντελής Κωνσταντινίδης (βοηθός προπονητή), Γιώργος Τσονάκας (γυμναστής αποκατάστασης), Ζοσέ Μορέιρα (προπονητής τερματοφυλάκων), Κυριάκος Τσιτιρίδης (αναλυτής).

Όλες οι ειδήσεις

Εμβόλιο: Καμία αλλαγή στα όρια ηλικίας για το AstraZeneca - H απόφαση της Επιτροπής

Ελληνοτουρκικά: Στην Αθήνα ο Τσαβούσογλου στις 31 Μαΐου για συνάντηση με Δένδια

Ακίνητα: Οι 10 πιο περιζήτητες περιοχές σε Αττική και Θεσσαλονίκη

ΠΑΟΚΡαζβάν Λουτσέσκου