Αθλητισμός | 16.06.2021 21:03

Euro 2020 - Τι θέλουμε μετά τα πρώτα ματς: Να φύγει ο Λεβ, να σταματήσει το Var, να πάρει το Κύπελλο η Γαλλία

Νίκος Τζιανίδης

Euro στη μισή Ευρώπη και ο πρώτος κύκλος των αγώνων τέλειωσε και πάμε για τον επόμενο. Τι είδαμε; Κατ’ αρχάς το VAR να χαλάει το θέαμα! Ναι ακριβώς έτσι. Ε, λοιπόν το ποδόσφαιρο δεν είναι ούτε κομπιούτερ, ούτε μοιρογνωμόνια, ούτε σκληρός δίσκος και shoftware και αλγόριθμοι… Το ποδόσφαιρο είναι το άθλημα του λάθους κι αυτό το λάθος είναι που το έκανε μέχρι τώρα δημοφιλές και κοσμαγάπητο. Άντε τώρα να μην είχε μετρήσει εκείνο το γκολ του Τζεφ Χαρστ στο Μουντιάλ του 1966 και οι Άγγλοι να έχαναν την ευκαιρία να σφίξουν το χέρι της Βασίλισσας, γιατί; Γιατί το VAR Της εποχής θα είχε δείξει ότι η μπάλα δεν είχε περάσει τη γραμμή του αείμνηστου Τιλκόφσκι… Αηδίες, η μπάλα φτιάχτηκε για να κυλάει, οι διαιτητές για να κάνουν λάθη και το ποδόσφαιρο για να διασχίζει το άπειρο…
Τι γκολ ήταν εκείνο το Μπαπέ το βράδυ της Τρίτης; Ποίημα! Κι όμως το ψυχρό VAR που στερείται ενσυναίσθησης και μεγαλείου απεφάνθη  ότι ήταν οφσάιντ… Και μας έδειξαν ότι… η μύτη του Μπαπέ περνούσε μια λεπτή γραμμή - τη λεπτή γραμμή που χωρίζει το υψηλό θέαμα από την παρωδία – και συνεπώς το γκολ δεν μετράει! Αίσχος. Και μόνο για την ενέργεια του Γάλλου έπρεπε, όχι μόνο να μετρήσει, αλλά να είναι και τρίποντο! Κι να πεις και για το γκολ του Μπενζεμα; Ακόμα χειρότερα! Το VAR ξενέρωσε το ποδόσφαιρο. Το έκανε να μοιάζει αποστειρωμένο από τους ιούς των λαθών και το μετέτρεψε σε ένα ΛΑΘΟΣ από την αρχή μέχρι τέλους. Ταπεινή μας άποψη και δεν αλλάζουμε γνώμη! Και ενώ γράφονταν αυτές οι αράδες, το Var χτύπησε και στον αγώνα της Φινλανδίας με τους Ρώσους. Ένα υπέροχο γκολ ακυρώθηκε γιατί τα τσίνορα του Φινλανδού Πογιάνπαλο που το πέτυχε χάιδεψαν το σύνορο της Varβαρης τεχνολογίας... Να τελειώνουμε μ' αυτό το μόρφωμα του ποδοσφαίρου! 

copyright: AP PHOTOS

Κάτι πολύτιμο που χάθηκε στη μύτη...

Και πάμε παρακάτω. Τι άλλο είδαμε; Στην ασταμάτητη προσπάθειά του να καθαρίσει όσο πιο καλά γίνεται τη μύτη του ο Λεβ, έχει... λερώσει ό,τι πιο ένδοξο έχει για να υπερηφανεύεται η Γερμανία, μετά τη χλεύη και την ταπείνωση στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο: την Εθνική της ομάδα, την θρυλική Nationalmannschaft! Ο διοικητής των Πάντσερ, έχει χάσει την αποτελεσματικότητά του, έχει χάσει την οξυδέρκειά του, την ικανότητα να βλέπει λάθη και να τα διορθώνει και – κυρίως – έχει χάσει κάτι πολύτιμο που αναζητεί μέσα στα ρουθούνια του χρόνια τώρα (μετά το 7-1 επι της Βραζιλίας και την κατάκτηση του Μουντιάλ): την αξιοπιστία του ως προπονητής! Μπορεί να μας διαψεύσει στη συνέχεια και θα του ζητήσουμε συγγνώμη (σιγά που θα μας διαβάσει…), αλλά για την ώρα βλέπουμε μια από τα ίδια της μάχης του Κουρσκ: Πανωλεθρία των Πάντσερ!

Κι εκεί που δείχνουν ότι κινούνται με πύραυλο, οι Ολλανδοί (στο στιγμιότυπο Depay και Steven ) πιάνουν τα ποδήλατα...(AP PHOTOS)

Γαλλική φινέτσα και δεκαετιά του '70

Και συνεχίζουμε: Οι Γάλλοι θυμίζουν μπαλαδόρους της 10ετίας του ’70! Με τεχνική, φινέτσα, θέαμα, δύναμη και πάθος. Παρά την ισχνή νίκη των απογόνων (λέμε τώρα χαριτολογώντας…) του Μεγάλου Ναπολέοντα επί της Γερμανίας του Μπλίχερ… έεε του Λεβ, και παρά το αυτογκόλ του Γερμανού που έδωσε τους βαθμούς της νίκης, οι Γάλλοι ήταν η πιο ωραία - για να τη βλέπεις - ομάδα μέχρι τώρα. Μας τράνταξαν σαν την υπηρέτρια που χτυπάει με μίσος ένα ακριβό χαλί... Ποια Ιταλία και ποια Ολλανδία; Μπορεί, οι Γάλλοι, να μην φθάσουν στην πηγή, αλλά ήδη μας έχουν δροσίσει με την απόδοσή τους ! Και τι να πεις για τον Ρονάλντο; Πίνεις μια Coca Cola για να χωνέψεις το ταλέντο και το πάθος του… Οι Πορτογάλοι θέλουν και μπορούν να φθάσουν ψηλά, αλλά έχουν και την «ικανότητα» να χύνουν την καρδάρα με το γάλα. Η καλύτερα, το μπουκάλι με την Coca Cola… Και οι άλλοι;

Ισπανοί εις πανικόν

Οι Ισπανοί μας κούρασαν και μας γύρισαν πίσω στα πέτρινα χρόνια του Σαστρουτέγκι, του Αρκονάδα και του Σάουρα… Οι Ολλανδοι μας άρεσαν, αλλά ομάδα που έχει χάσει τρεις τελικούς Μουντιάλ δεν την ποντάρεις ποτέ και σε καμιά διοργάνωση. Οι Ιταλοί μπήκαν δυνατά, αλλά απογοητεύονται εύκολα. Οι Δανοί προσπαθούν να συνέλθουν στο προσκέφαλο του Έρικσεν. Οι Σλοβάκοι κάτι πάνε να πουν και οι Φινλανδοί δείχνουν να ξεπαγώνουν τα όνειρά τους… Για τους υπόλοιπους, αλλάξτε κανάλι ή κλείστε τη φωνή να μην ακούτε και τα άνοστα καλαμπούρια των απερίγραπτων περιγραφτών… Καλή συνέχεια!

Όλες οι ειδήσεις

Τέλος τα self test από τα φαρμακεία της Αττικής από 19 Ιουνίου - Τι ανακοίνωσε ο Σύλλογος

Εμβόλια: Στο «κόκκινο» η αντιπαράθεση για το AstraZeneca – Τι γίνεται με τα μονοκλωνικά αντισώματα

Υπουργείο Εργασίας: Τι προβλέπει το εργασιακό νομοσχέδιο για ψηφιακή κάρτα, υπερωρίες, απολύσεις

«Βόμβα» Κουρουμπλή: Να παραιτηθεί η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών

Ανάρπαστα τα εμβόλια στους νέους 18 έως 24 ετών

EuroEuro 2020VARΕθνική ΓαλλίαςΚριστιάνο ΡονάλντοΕθνική Γερμανίας