Αθλητισμός|03.07.2021 00:17

Βέλγιο - Ιταλία 1-2: Fratelli για φίλημα απέκλεισαν τους Κόκκινους Διαβόλους

Newsroom

Αυτή η Ιταλία δεν παίζει και δεν παίζεται... Το έχει δείξει από το πρώτο παιχνίδι της στο Euro 2020 και συνεχίζει ακάθεκτη. Με το ίδιο πάθος, την ίδια συνοχή, τα ίδια τρεξίματα, την ίδια προσήλωση στον στόχο, την ίδια αυταπάρνηση, μέχρις εσχάτων. Η διψασμένη ομάδα του Ρομπέρτο Μαντσίνι από το ξεκίνημα του τουρνουά πορεύεται στην ίδια σταθερά και δείχνει πιο σοβαρή και πιο αποφασισμένη από ποτέ για να φτάσει στον μεγάλο στόχο. Ηδη ξεπέρασε ένα πολύ μεγάλο εμπόδιο, όπως ήταν το Βέλγιο, μια εξαιρετικά ταλαντούχα και γεμάτη αστέρια ομάδα, που φιγουράρει στην κορυφή της παγκόσμιας κατάταξης. Οι Ιταλοί απέδειξαν για πολλοστή φορά ότι διαθέτουν μια φανέλα πολύ βαριά, επικράτησαν στον προημιτελικό 2-1 των... λούζερ, όπως αποδεικνύονται, Κόκκινων Διαβόλων και πήραν το εισιτήριο για τον ημιτελικό (6 Ιουλίου στις 22.00 στο Λονδίνο) όπου θα αντιμετωπίσουν την Ισπανία σε μια επανάληψη του τελικού του 2012.

Προβάδισμα δύο τερμάτων οι Ιταλοί

Η Ιταλία έριξε γρήγορα την πρώτη προειδοποιητική βολή στο 14' σκοράροντας με τον Μπονούτσι, όμως το γκολ ακυρώθηκε ως οφσάιντ. Το Βέλγιο απάντησε με σπουδαία ευκαιρία του Ντε Μπρόινε αλλά ακόμη πιο σπουδαία επέμβαση του Ντοναρούμα, ο οποίος κράτησε όρθια την ομάδα του που με τη συμπλήρωση του ημίωρου βρήκε το γκολ. Στο 31' ο πεισματάρης Μπαρέλα κυνήγησε τη φάση, ντρίμπλαρε, σούταρε κι έγραψε το 1-0 για τη Σκουάντρα Ατζούρα.

Η ομάδα του Ρομπέρτο Μαντσίνι πήρε ξεκάθαρο προβάδισμα πρόκρισης όταν στο 44' σκόραρε ξανά, αυτή τη φορά με τον Ινσίνιε. Ο άσος της Νάπολι, κουβάλησε την μπάλα, απέφυγε τον Τίλεμανς και με φανταστικό φαλτσαριστό σουτ πέτυχε το 2-0 για τους Ιταλούς.

Δεν πρόλαβαν όμως οι Ατζούρι να χαρούν. Στο 45+2' ο Λουκάκου ευστόχησε από το σημείο του πέναλτι (το κέρδισε ο Ντοκού από τον Ντι Λορέντζο) αναπτερώνοντας το ηθικό και τις ελπίδες των Βέλγων που μείωσαν σε 2-1.

Το παιχνίδι απέκτησε ξανά μεγάλο ενδιαφέρον καθώς το Βέλγιο κυνήγησε μανιασμένα το γκολ της ισοφάρισης χάνοντας μάλιστα δύο απίθανες ευκαιρίες στο 61' με τον Λουκάκου και στο 70' ξανά με τον Λουκάκου και τον Τ. Αζάρ. Οσο όμως κι αν προσπάθησε η ομάδα του Ρομπέρτο Μαρτίνεθ, προσέκρουσε πάνω στο απροσπέλαστο ιταλικό τείχος που λειτούργησε αποτελεσματικά στην πίεση.

Βέλγιο: Κουρτουά, Αλντεβάιρελντ, Βερμάλεν, Βερτόνχεν, Μενιέ (70' Τσαντλί, 74' Πρατ), Τίλεμανς (70' Μέρτενς), Βίτσελ, Τ. Αζάρ, Ντοκού, Λουκάκου, Ντε Μπρόινε.

Ιταλία: Ντοναρούμα, Ντι Λορέντζο, Μπονούτσι, Κιελίνι, Σπινατσόλα (80' Εμερσον), Μπαρέλα, Ζορζίνιο, Βεράτι (74' Κριστάντε), Κιέζα, Ιμόμπιλε (74' Μπελότι), Ινσίνιε (78' Μπεράρντι).

Όλες οι ειδήσεις

Χρήστος Παππάς: Προκαταρκτική έρευνα για τυχόν συνεργούς στην υπόθαλψή του

Κορονοϊός - Σχολεία: Πώς θα αποφευχθεί η τηλεκπαίδευση – Οι συστάσεις του ΠΟΥ

Χρήστος Παππάς: Ένοχη για υπόθαλψη εγκληματία η 52χρονη που τον φιλοξενούσε

Κορονοϊός - Κοντογεώργης: Mε green pass ή αρνητικό τεστ οι μετακινήσεις – Πώς θα ταξιδεύουμε στα νησιά

Κρήτη: Το λάθος της Γαλλίδας τουρίστριας που αποδείχθηκε μοιραίο

Euro 2020Euro 2021Εθνική ΙταλίαςΕθνική ΒελγίουEuro