Αθλητισμός | 31.07.2021 09:47

Ολυμπιακοί Αγώνες 2021: Πρόκριση στον τελικό του επί κοντώ για Καραλή - Εκτός ο Φιλιππίδης

Newsroom

Πραγματοποιώντας εξαιρετική προσπάθεια και σε ένα αγώνισμα με μεγάλα ονόματα και υψηλό επίπεδο ανταγωνισμού, ο Εμμανουήλ Καραλής τα κατάφερε και πήρε το εισιτήριο για τον τελικό του άλματος επί κοντώ στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2021. Ο ταλαντούχος Έλληνας πρωταθλητής, ο οποίος συμμετείχε στο Α' γκρουπ, με επίδοση 5.75μ. πήρε το εισιτήριο για τον τελικό του αγωνίσματος καθώς κατετάγη 8ος στο σύνολο στην πρώτη του συμμετοχή στη διοργάνωση. Αρχικά υπερέβη τα 5.30 και τα 5.50 με την πρώτη προσπάθεια και με την 2η τα 5.65 και 5.75 και σε ηλικία 22 ετών πανηγύρισε τη παρθενική του πρόκριση σε τελικό Ολυμπιακών Αγώνων.

Αντίθετα, ο έμπειρος Κώστας Φιλιππίδης δεν κατάφερε να προκριθεί στον τελικό του επί κοντώ. Ο Έλληνας πρωταθλητής μετείχε στο Β' γκρουπ και με καλύτερο άλμα στα 5.50μ στη δεύτερη προσπάθεια (είχε υπερβεί με την πρώτη τα 5.30μ.) δεν κατάφερε να περάσει τα 5.65μ. και αποκλείστηκε από τον τελικό (το όριο ήταν 5.80μ). Αυτή ήταν η τρίτη συμμετοχή του Φιλιππίδη σε διοργάνωση Ολυμπιακών Αγώνων. Στο σύνολο, ο Φιλιππίδης κατετάγη στην 22η θέση.

Την πρόκριση πήραν σχεδόν όλα τα μεγάλα ονόματα του αγωνίσματος, μεταξύ των οποίων οι Μόντο Ντουπλάντις (Σουηδία) και Ρενό Λαβιλενί (Γαλλία) με 5.75μ, ενώ εκτός έμεινε ο Πολωνός Πάβελ Βοϊτσεχόφσκι με 5.30.

Στη 19η θέση η Αναγνωστοπούλου

Η Χρυσούλα Αναγνωστοπούλου δεν κατάφερε τελικά να πάρει την πρόκριση στον τελικό της δισκοβολίας γυναικών, αφού με καλύτερη βολή στα 59.18μ κατετάγη 7η στο Α' προκριματικό γκρουπ και 19η στο σύνολο, κατά την 2η ημέρα των αγώνων στίβου στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια, στη 2η συμμετοχή της στη διοργάνωση, έκανε 57.06, στην πρώτη προσπάθειά της, 59.18μ στη δεύτερη και 58.55μ στην τρίτη. Η 30χρονη Αναγνωστοπούλου, έχει φέτος καλύτερη επίδοση 59.87μ, ενώ το όριο πρόκρισης ήταν στα 64.00μ.

Άτυχη η Περισίδου

Η Ελισάβετ Πεσιρίδου έμεινε εκτός ημιτελικών στα 100μ εμπόδια, αφού δεν κατάφερε να τερματίσει στην 3η προκριματική σειρά όπου μετείχε. Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια, στη δεύτερη συμμετοχή της στη διοργάνωση, τραυματίστηκε πριν από το πρώτο εμπόδιο και εγκατέλειψε την προσπάθειά της. 

Όλες οι ειδήσεις

Καιρός: Συνεχίζεται ο καύσωνας - Ποιες περιοχές θα φτάσουν τους 46 βαθμούς Κελσίου

Κορονοϊός: Οι άδειες του Αυγούστου αυξάνουν την ανησυχία για τα νησιά - Έκτακτο σχέδιο της ΕΛ.ΑΣ

Γυναικοκτονία στη Δάφνη: Αγνοήθηκαν καταγγελίες για ενδοοικογενειακή βία

Καύσωνας: Ποιοι δημόσιοι υπάλληλοι δεν θα πάνε στις δουλειές τους

Μωβ Μέδουσες: Τι πρέπει να κάνετε σε περίπτωση που έρθετε σε επαφή μαζί τους

Τόκιο 2020Κώστας ΦιλιππίδηςστίβοςΟλυμπιακοί Αγώνες 2021Ολυμπιακοί Αγώνες ΤόκιοΕμμανουήλ ΚαραλήςΟλυμπιακοί Αγώνες