Αθλητισμός|21.01.2019 21:49

Super League: Η Λαμία «καθάρισε» ξανά τον Παναθηναϊκό

Κώστας Γουλής

Μπορεί να βρίσκεται μόλις δύο χρόνια στη Super League, ωστόσο η Λαμία έχει ήδη προλάβει να εξελιχθεί σε μόνιμο… εφιάλτη για τον Παναθηναϊκό, κερδίζοντας για τρίτη (και συνεχόμενη) φορά τους «πράσινους» στο «σπίτι» της (κι αυτήν τη φορά) με 1-0, όπως πριν από έντεκα βράδια στο πρώτο ματς Κυπέλλου.

Μία δίκαιη (και υπερπολύτιμη στη μάχη για την παραμονή) νίκη για τους «γαλάζιους», που μέτρησαν διπλάσιες τελικές απ’ τον «αναιμικό» Παναθηναϊκό, ο οποίος για ακόμη μία φορά έδειξε «αδυναμία» μακριά από το ΟΑΚΑ, ειδικά στο κομμάτι της «διαχείρισης» των μεγάλων στιγμών του αγώνα.

Η επιλογή του Γιώργου Δώνη να ξεκινήσει τον Μουνιέ ως επιτελικό χαφ στο 4-2-3-1 (με τον Μπουζούκη δεξιά), αλλά πολύ πιο κοντά στον Μακέντα, προκάλεσε μικρά «ρήγματα» στην εκκίνηση του αγώνα, αφού ο Ιταλός επιθετικός είχε ένα επιπλέον στήριγμα στα 10-15 μέτρα. Μετά το δεκάλεπτο, ωστόσο, η Λαμία με το «σφικτό» 4-2-3-1 του Χάβου (με τους ακραίους πιο κοντά στον άξονα) προσαρμόστηκε καλύτερα στις συνθήκες του ματς, άρχισε να παίρνει μέτρα στο γήπεδο και έως το φινάλε του ημιχρόνου ήταν εκείνη που έβγαλε περισσότερη ενέργεια, έχοντας κινητήριο μοχλό της τον «δαιμόνιο» Φακούντο Μπερτόλιο. Στο 22’ ο Αργεντινός μέσος είδε το κενό στην άμυνα των «πρασίνων», έβγαλε με τη μία τον Μπαράλες σε θέση… βολής, όμως ο συμπατριώτης του δεν τελείωσε καλά τη φάση, αδυνατώντας να νικήσει τον Διούδη.

Στο 29’, από συνεργασία των Μουνιέ-Μακέντα, ο Ιταλός επιθετικός έχασε μία σπάνια (για την ποιότητά του) ευκαιρία, πλασάροντας λίγο πάνω απ’ τα δοκάρια μετά το κόψιμο του Αντέτζο πάνω στον Γάλλο, σε σημείο που η άμυνα της Λαμίας βρισκόταν σε πλήρη ανισορροπία. Στο 41’ και πάλι ο Μπερτόλιο έκανε άνω-κάτω την άμυνα του Παναθηναϊκού, κουβαλώντας την μπάλα για 25 μέτρα χωρίς να τον ανακόψει κανείς, όμως το πλασέ του με το αριστερό έφυγε… εκατοστά άουτ απ’ το δοκάρι του Διούδη.

Στο β’ μέρος η Λαμία, που σκόραρε ύστερα από 689 αγωνιστικά λεπτά (και το 3-2 επί του Λεβαδειακού) ξεκίνησε το ματς με την ίδια λογική. Εδωσε χώρο στον Παναθηναϊκό κι έψαξε το χτύπημα στο… ξέφωτο. Το βρήκε στο 52’ με τη συνεργασία του Μπαράλες με τον Μπερτόλιο και το καταπληκτικής σε έμπνευση κι εκτέλεση σουτ του Αργεντινού, που έδωσε το προβάδισμα που έψαχναν οι γηπεδούχοι.

Αντίστοιχα, οι «πράσινοι» σπατάλησαν κάθε μεγάλη φάση τους και έτσι, φυσιολογικά, έμειναν στο 0.

ΠαναθηναϊκόςΛαμίαSuper League 1