Αθλητισμός | 22.01.2019 11:18

ΑΕΚ: Ο Γκάλο γίνεται... ο Αλβες των φτωχών

Σταύρος Καζαντζόγλου

Εστω και αν το δείγµα γραφής είναι ακόµα περιορισµένο, οι επιδόσεις της ΑΕΚ κόντρα σε ΠΑΣ Γιάννινα και Αστέρα Τρίπολης δηµιουργούν αισιοδοξία. Πρωταγωνιστής σε αυτήν τη µετάλλαξη ένας παίκτης που έχει µάθει παραδοσιακά να βρίσκεται σε δεύτερους ρόλους. Ο Ροντρίγκο Γκάλο µοιάζει εσχάτως ως ο... Ντάνι Αλβες των φτωχών.

∆εν είναι τυχαίο πως έχει συµµετοχή στα τέσσερα από τα επτά γκολ στο ζευγάρι των τελευταίων αγώνων, ενώ συνολικά έχει συµµετοχή σε 11 από τα 28 γκολ της ΑΕΚ! Εντυπωσιακό, ειδικά εάν συνυπολογιστεί, µάλιστα, πως φέτος δεν είναι βασικό κοµµάτι στα πλάνα του Ουζουνίδη, µε 23 συµµετοχές, αλλά τις δέκα ως αλλαγή.

Ο 33χρονος Βραζιλιάνος διανύει την τέταρτη σεζόν του µε τη φανέλα της ΑΕΚ. Από τις «αθόρυβες» µεταγραφές, εκείνες που δεν ενθουσιάζουν τον κόσµο. Βλέπετε, ήρθε από την Πάσος Φερέιρα, έχοντας δώσει δείγµατα γραφής µε τον Παναιτωλικό. Με την ταυτόχρονη άφιξη του Μπακάκη το καλοκαίρι του 2015, ο Γκάλο δεν θεωρήθηκε σχεδόν ποτέ βασικός. Οι αριθµοί, όµως, δείχνουν ακριβώς το αντίθετο: 37 συµµετοχές (µε ένα γκολ και µία ασίστ) το 2015, 36 µατς (µε ένα γκολ και τρεις ασίστ) το 2016, 46 
παιχνίδια (µε δύο γκολ και τέσσερις ασίστ) πέρυσι. Εάν προστεθούν και τα φετινά, πρόκειται για ένα... ποντίκι που βρυχάται: 142 παιχνίδια µε επτά γκολ και 12 ασίστ.

Εσχάτως, πολλοί µιλούν για τη δεινότητα του Γκάλο στις εκτελέσεις στατικών φάσεων. Ωστόσο, όσοι έχουν καθηµερινή εικόνα από τα Σπάτα ορκίζονταν εδώ και χρόνια πως ο Βραζιλιάνος είναι σπεσιαλίστας. Αυτά που του έλειπαν ήταν η τόλµη και η αποφασιστικότητα. Σε κάποιες περιπτώσεις άφηνε την πρωτοβουλία σε συµπαίκτες του (Μάνταλος, Μπακασέτας, Χριστοδουλόπουλος), σε άλλες δεν αναλάµβανε την ευθύνη.

Φέτος, ο Γκάλο δείχνει ακόµα πιο σίγουρος για τον εαυτό του.

Θετική διάθεση

Αλλωστε ψάχνει το τελευταίο καλό συµβόλαιο της καριέρας του, καθώς µένει ελεύθερος το καλοκαίρι. Οι πρώτες επαφές µε την ΑΕΚ δείχνουν θετική διάθεση, αλλά το θέµα µένει ανοιχτό και για τους δύο. Στην ΑΕΚ είχαν στον αρχικό σχεδιασµό την προοπτική επιστροφής του Βασιλαντωνόπουλου, ώστε να συνθέσει δίδυµο µε τον Μπακάκη. Ωστόσο, οι εµφανίσεις του Γκάλο και η ικανότητα να παίζει και ως χαφ βάζουν δεύτερες σκέψεις. Ο ίδιος αναζητά πρόταση που θα τον καλύψει οικονοµικά, αλλά δεν είναι αρνητικός αυτό να συµβεί µε παραµονή του.

Ροντρίγκο ΓκάλοΑΕΚSuper League 1