Αθλητισμός | 21.09.2021 10:39

Συγκλονισμένος ο Ομπράντοβιτς αποχαιρέτησε τον Ντούσαν Ίβκοβιτς: «Θέλω να συνεχίσω αυτό που έκανε»

Newsroom

Σε μια ιδιαίτερα φορτισμένη τελετή μνήμης, το σερβικό μπάσκετ «αποχαιρέτησε» τον «σοφό», Ντούσαν Ίβκοβιτς.

Από την τελετή δεν θα μπορούσε να λείπει ο αγαπημένος μαθητής, φίλος και κουμπάρος του Ντούσαν Ίβκοβιτς, Ζέλικο Ομπράντοβιτς του οποίου τα λόγια ήταν άκρως συγκινητικά.

«Ο Ντούντα με πήγε πρώτη φορά στα μπουζούκια, είχε φιλία με όλους τους Έλληνες τραγουδιστές. Μία φορά, ένας διάσημος τραγουδιστής από την Θεσσαλονίκη, ο Πασχάλης Τερζής, τον πλησίασε και του φώναξε ΙΒΚΟΒΙΤΣ με τον κλασικό ελληνικό τρόπο. Και θέλω να το πω, πως πάντα θα έχουμε αυτές τις βραδιές μας. Και τώρα δεν υπήρξε άνθρωπος στην Αθήνα ο οποίος να μην μου μεταφέρει τα συλλυπητήριά του. Άφησε ένα μεγάλο σημάδι δουλεύοντας σε πέντε ομάδες. Το 2012, λόγω κάποιων συνθηκών, αποφάσισε να μην συνεχίσει στον Ολυμπιακό. Αναγνώρισαν την προσφορά μας, μας τίμησαν στην Αθήνα. Ξέρω πόσο αγαπούσε την Αθήνα, και για μένα η πόλη είναι ξεχωριστή».

Ο «Ζοτς» εξιστόρησε και ένα περιστατικό προκειμένου να δείξει πόσο ο Ιβκοβιτς αγαπούσε το άθλημα.  «Θα σας πω πόσο αγαπούσε το μπάσκετ. Το 1992, όταν ήμουν προπονητής της Παρτιζάν, όπως τώρα, είχαμε αποκλείσει την Κίντερ Μπολόνια και είχαμε προκριθεί στο Final-4. Γυρίσαμε στο ξενοδοχείο μετά τον αγώνα αρκετά αργά και όλα ήταν κλειστά. Ήταν εκεί ο τότε πρόεδρος της Παρτιζάν Νίκσεβιτς, ο Κιτσάνοβιτς, ο Ντούντα, ο Σάβοβιτς κι εγώ. Πίναμε καφέ στις 4 το πρωί και τελικά πήγαμε στο δωμάτιο και ανοίξαμε το μίνι μπαρ, όπου είχε όσο καφέ ήθελες. Και στον τοίχο άρχισε να μου εξηγεί συστήματα στην άμυνα. Φυσικά κι εγώ άρχισα να συζητάω μαζί του και οι άλλοι τρεις μας κοιτούσαν με έκπληξη.

«Ήταν πάντα εκεί για μένα»

«Έφυγε ένας άνθρωπος που ήταν τα πάντα για εμένα. Δάσκαλος, προπονητής, νονός, φίλος. Άφησε ένα ανεξίτηλο σημάδι πίσω του. Η κληρονομιά του είναι τεράστια. Επιμόρφωσε έναν μεγάλο αριθμό παικτών και τους έκανε καλύτερους ανθρώπους. Τον συνάντησε στα τέλη της δεκαετίας του '70. Με κάλεσε στην Εθνική ομάδα, μου έδειξε μεγάλο σεβασμό. Ακόμη χρησιμοποιώ τις συμβουλές του. Είχε μεγάλη αίσθηση του χιούμορ. Ήξερε να σου εξηγεί, να σε χαλαρώνει, ένα μεγάλο σχολείο. Δεν τα έχω ξεχάσει όλα αυτά για 30 χρόνια», σημείωσε, εμφανώς συγκινημένος ο Ζέλικο Ομπράντοβτις ενώ κλείνοντας απευθύνθηκε στη σύζυγο του Ντούντα.   «Αγαπητή νονά Νένο, είχες έναν υπέροχο άνθρωπο. Θα πρέπει να είστε περήφανοι για τον πατέρα σας, για ότι έκανε, έχετε πολλά στοιχεία του. Θέλω να συνεχίσω αυτό που έκανε. Νονέ θα είσαι εδώ για πάντα και δεν θα σε ξεχάσουμε ποτέ. Ευχαριστώ»

Σημειώνεται ότι η κηδεία του Ντούσαν Ίβκοβιτς θα τελεστεί την Τρίτη (21/9).

Δείτε το βίντεο από την τελετή για τον Ίβκοβιτς

Όλες οι ειδήσεις

Εμβολιασμός: Όλο και πιο κοντά η τρίτη δόση στον γενικό πληθυσμό – Οι θέσεις των ειδικών

Φωτιά στη Νέα Μάκρη: Πώς φέρεται να κινήθηκε ο εμπρηστής - Μικροεστίες στην περιοχή

Κλιμακώνει την ένταση η Άγκυρα: Διπλωματική αντεπίθεση της Αθήνας

100 και 120 δόσεις: Πώς θα ενταχθείτε στη ρύθμιση - Οι προϋποθέσεις

«Πόλεμος» εμβολιασμένων - ανεμβολίαστων στους χώρους εργασίας

Ντούσαν ΊβκοβιτςΖέλικο Ομπράντοβιτς