Αθλητισμός|19.01.2022 18:51

Ωραίος, άνετος και με 4άρα ο Παναθηναϊκός έκλεισε θέση για τα ημιτελικά του Κυπέλλου

Newsroom

Εκρηκτικός ήταν ο Παναθηναϊκός απέναντι στην Αναγέννηση Καρδίτσας. Οι Πράσινοι επικράτησαν 4-0 στη Λεωφόρο κι έκλεισαν πρόωρα θέση για την ημιτελική φάση του Κυπέλλου Ελλάδας μετατρέποντας σε ματς διαδικαστικού χαρακτήρα τη ρεβάνς της ερχόμενης εβδομάδας στην Καρδίτσα.

Η ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς ήταν εξαιρετική ιδίως στο πρώτο ημίχρονο σκοράροντας τέσσερα γκολ κι είχε για μεγάλους πρωταγωνιστές τον Βιτάλ που πέτυχε δύο γκολ, τον Αϊτόρ που είχε ένα γκολ και δύο ασίστ και τον Καρλίτος που επίσης σκόραρε μία φορά κι είχε και μία ασίστ.

Οι Πράσινοι δεν είχαν όρεξη για περιπέτειες και πήραν το προβάδισμα στο σκορ μόλις στο 6' έπειτα από πάσα του Αϊτόρ και εκτέλεση του Βιτάλ. Το ίδιο σκηνικό επαναλήφθηκε και στο 20' με τον Ισπανό να... σερβίρει ξανά προς τον Βραζιλιάνο που πέτυχε το δεύτερο τέρμα του στο ματς και το τρίτο με τη φανέλα του Τριφυλλιού.

Παρά το 2-0 η πίεση συνεχίστηκε από πλευράς Παναθηναϊκού που έφτασε στην επίτευξη ενός τρίτου γκολ (3-0) με εκτελεστή αυτή τη φορά τον Αϊτόρ και πασέρ τον Καρλίτος, ο οποίος λίγο αργότερα (42') πέτυχε το τέταρτο και ομορφότερο γκολ της αναμέτρησης με ένα εκπληκτικό ψηλοκρεμαστό πλασέ για το 4-0.

Στη συνέχεια οι Πράσινοι έκαναν πολλές αλλαγές και κυρίως προσπάθησαν να κάνουν διαχείριση του σκορ με πρωταρχικό στόχο να μην δεχτούν κάποιο γκολ. Ο Γιοβάνοβιτς έδωσε ανάσες σε βασικούς, άνοιξε το ροτέισον και πέραν της επερχόμενης πρόκρισης, εξασφάλισε ότι στο επερχόμενο βαρύ πρόγραμμα το ματς στην Καρδίτσα θα του δώσει τη δυνατότητα να παίξει με τα... δεύτερα.

Παναθηναϊκός: Διούδης, Κώτσιρας, Χουάνκαρ, Σάρλια, Σένκεφελντ, Ρούμπεν, Μαουρίσιο (46’ Αλεξανδρόπουλος), Βιγιαφάνιες (62’ Λούντκβιστ), Αϊτόρ (76’ Σάντσες), Βιτάλ (46’ Παλάσιος), Καρλίτος (67’ Ιωαννίδης).

Αναγέννηση Καρδίτσας: Γκέκας, Κουτρουμάνος (69’ Πολίτης), Σταμόπουλος, Πλέγας, Βιδάλ (46’ Μπάλλας), Γκόλιας, Μπενγκόα (69’ Ξέρρας), Γκίνη, Μανιός (46’ Λαρέα), Κοτσώνης, Μπραμπίγια (46’ Καρανίκας).

ΠαναθηναϊκόςΑναγέννηση Καρδίτσαςειδήσεις τώραΚύπελλο Ελλάδας