Αθλητισμός | 08.02.2022 23:26

Δύσκολη, απαιτητική αλλά νικηφόρα αρχή για Στέφανο Τσιτσιπά στο Ρότερνταμ

Newsroom

Αν και δυσκολεύτηκε ο Στέφανος Τσιτσιπάς άρχισε νικηφόρα τις υποχρεώσεις του στο 500άρι ATP του Ρότερνταμ. Ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας, νούμερο 4 στον κόσμο, στην πρώτη του παρουσία μετά το Australian Open όπου έφτασε μέχρι και τον ημιτελικό, επικράτησε 2-1 σετ (7-5, 6-7, 6-4) του εξαιρετικού Ισπανού Αλεχάντρο Νταβίντοβιτς-Φοκίνα, νούμερο 46, και πήρε το εισιτήριο για τους 16 του τουρνούα έπειτα από μια μεγάλη και απαιτητική μάχη 2 ωρών και 40 λεπτών. Εκεί θα αντιμετωπίσει τον νικητή του ζευγαριού Χάρις (Ν. Αφρική, νο.35) - Ιβάσκα (Λευκορωσία, νο.48) για μια θέση στην οχτάδα.

Το πρώτο σετ ήταν απρόβλεπτο καθώς οι δυο παίκτες αδυνατούσαν να κρατήσουν το σερβίς τους. Είναι ενδεικτικό ότι απ' τα 12 γκέιμ που παίχθηκαν, στα επτά έγινε μπρέικ! Ο Τσιτσιπάς άρχισε με μπρέικ για το 2-0 αλλά ο αντίπαλός του απάντησε με δύο σερί μπρέικ για το 2-3. Ο Έλληνας πρωταθλητής ισοφάρισε με μπρέικ για το 3-3, ενώ παρά το νέο μπρέικ του Νταβίνοβιτς-Φοκίνα για το 4-5, ο Τσιτσιπάς όχι μόνο ισοφάρισε με μπρέικ για το 5-5 αλλά πέτυχε και τον πλέον καθοριστικό μπρέικ για το 7-5 που έκρινε το σετ έπειτα από 52 λεπτά.

Στο δεύτερο σετ ο Τσιτσιπάς βελτίωσε αισθητά το σερβίς του ασκώντας παράλληλα μεγάλη πίεση στον αντίπαλό του, στον οποίο έκανε μπρέικ για το 4-2. Ωστόσο ο Ισπανός μπροστά στον κίνδυνο να χάσει και το δεύτερο σετ πιο εύκολα απ' το πρώτο, απάντησε άμεσα με μπρέικ μειώνοντας σε 4-3 προτού ισοφαρίσει σε 4-4. Οι δυο παίκτες ισορρόπησαν την κατάσταση στο σερβίς τους κι οδήγησαν το σετ στο 6-6 και στο τάι μπρέικ. Εκεί ο Νταβίντοβιτς Φοκίνα ήταν εξαιρετικός και κυριάρχησε ολοκληρωτικά του Τσιτσιπά με 7-1 παίρνοντας το σετ έπειτα από μια ώρα.

To τρίτο σετ ήταν απόλυτα ισορροπημένο με τους δυο παίκτες να βελτιώνουν αισθητά το σερβίς τους και να κυριαρχούν στο χέρι τους μέχρι και το 3-3. Ωστόσο, ο Τσιτσιπάς βρήκε το μπρέικ για το 4-3, κράτησε το σερβίς του για το 5-3 και έκλεισε το σετ στο 6-4 και το ματς στο 2-1.

Στέφανος ΤσιτσιπάςATP ΡότερνταμΤένις