Αθλητισμός|24.02.2022 10:24

Περίπατος Τσιτσιπά στο Ακαπούλκο με την πιο γρήγορη νίκη στην καριέρα του!

Newsroom

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς ήταν κυριαρχικός κάνοντας περίπατο απέναντι στον Τζέι Τζέι Γουλφ στο τουρνουά του Ακαπούλκο και πέρασε στον τέταρτο φετινό προημιτελικό. Ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας χρειάστηκε μόλις 47 λεπτά για να ξεπεράσει το εμπόδιο του 23χρονου Αμερικανού (Νο.209) με 6-1, 6-0 πλησιάζοντας ένα βήμα πιο κοντά στην κατάκτηση του τίτλου στο Μεξικό. Μάλιστα αυτή ήταν η πιο γρήγορη νίκη του στο tour!

Το επόμενο του εμπόδιο στον δρόμο προς το πρώτο του 500άρι είναι ένας άλλος Αμερικανός, ο Μάρκος Γκιρόν, Νο.59 στον κόσμο, ο οποίος απέκλεισε με 6-7(7), 6-4, 7-6(4) τον Πάμπλο Καρένιο Μπούστα (Νο.17), μετά από μάχη 2 ωρών και 49 λεπτών. Μετά την αποβολή του Σάσα Ζβέρεφ λόγω αντιαθλητικής συμπεριφοράς, ο δρόμος του Τσιτσιπά προς τον τελικό φαίνεται ορθάνοιχτος ανοιχτός, καθώς ο παίκτης με το καλύτερο ranking στη δική του πλευρά είναι ο Κάμερον Νόρι (Νο.12).

Ο Γουλφ δεν μπόρεσε να ακολουθήσει τον ρυθμό του Στέφανου και παραδόθηκε... άνευ όρων στον 23χρονο Έλληνα πρωταθλητή. Ο τενίστας από το Σινσινάτι σημείωσε μόνο 2 winners σε όλο το ματς (έναντι 16 του Στέφανου) και συνολικά πήρε μόνο 16 πόντους (6 στο σερβίς του Τσιτσιπά). Πάλι καλά, δηλαδή, που κέρδισε και ένα γκέιμ... Ο Στεφ έχει πάει τουλάχιστον στα προημιτελικά σε όλα τα φετινά του τουρνουά (4/4) και ελπίζει τώρα να φτάσει και στην κατάκτηση του πρώτου του τίτλου. Συγκεκριμένα, πριν την πρόκριση στην οκτάδα του Abierto Mexicano, έπαιξε στα ημιτελικά του Australian Open, στον τελικό του Ρότερνταμ και στα προημιτελικά της Μασσαλίας.

ΤένιςΣτέφανος ΤσιτσιπάςATP Ακαπούλκο