Αθλητισμός | 05.02.2019 12:38

Οι µαραθωνοκολυµβητές πολλαπλασιάζονται!

Κώστας Ασημακόπουλος

Περίπου 4.000 κολυµβητές συµµετείχαν το 2018 στους 60 αγώνες ανοικτής θαλάσσης που διοργανώθηκαν σε όλη την Ελλάδα ηλικίας από 7 έως 90 ετών, ενώ από εφέτος καθιερώθηκε η ενιαία βαθµολόγηση που καθιέρωσε ο Γιάννης Κωτσιόπουλος, δεινός κολυµβητής και ο ίδιος και δηµιουργός του Grand Prix Οpen Water Swimming και πρόεδρος του Συλλόγου Μαραθώνιας Κολύµβησης «Λέανδρος».

Εχοντας στο ενεργητικό του το πέρασµα της Μάγχης, δίνει µια νέα διάσταση στις επιτυχίες στην ανοικτή θάλασσα αλλά και στις βραβεύσεις των κορυφαίων. «Οι 181 βραβεύσεις των καλύτερων µαραθωνοκολυµβητών του Grand Prix OWS 2018 µε αθλοθέτη την Xterra 
Greece έγινε θεσµός. Εµείς για 6η χρονιά ακούραστοι συνεχίζουµε να συντονίζουµε τις προσπάθειες όλων των εµπλεκόµενων στους φετινούς 89 αγώνες OWS 2019.

Μοναδικό ζητούµενο είναι ο ασφαλής και ευχαριστηµένος λάτρης κολύµβησης σε λίµνες και σε θάλασσες» δήλωσε ο Γιάννης Κωτσιόπουλος.

Συγκίνηση για τη Λίλα

Βραβεύτηκαν τα αστέρια της Εθνικής Ελλάδας OWS Κέλλυ Αραούζου και Γιώργος Αρνιακός, ο υπερµαραθωνοκολυµβητής Σπύρος Χρυσικόπουλος για την κατάρριψη του ρεκόρ µε 88,2 χιλιόµετρα σε 24 ώρες, οι δύο επιτυχηµένοι διοργανωτές αγώνων OWS της δεκαετίας δρ Λήδα Κουταρέλλη και δρ Γιάννης Παλάντζας. Τελευταίος εν µέσω συγκίνησης πήρε το βραβείο της πρώτης γυναίκας κατηγορίας 80+ ο γιος της Λίλας Κολοκοτρώνη, η οποία λίγες εβδοµάδες µετά την επιτυχία της έχασε τη ζωή της.

Ξεχωριστή ήταν η ενότητα µε την προβολή βίντεο για την υποβρύχια έκθεση φωτογραφίας που έγινε στο υποθαλάσσιο σπήλαιο στον Αγιο Παύλο της Αµοργού και που αποτελεί µέρος του καλλιτεχνικού έργου του φωτογράφου και ελεύθερου δύτη Στέφανου Κόντου ο οποίος φωτογραφίζει υποθαλάσσιες τοποθεσίες καταδυόµενος µε την τεχνική της «µίας ανάσας» («singlebreath»).

Ακολουθήστε το ethnos.gr στο Instagram

κολύμβηση