Αθλητισμός|11.03.2022 00:06

Europa League: Στάθηκε όρθια η Γαλατά απέναντι στην Μπαρτσελόνα στο Καμπ Νόου - Προβάδισμα για Σεβίλλη, Αταλάντα, Ρέιντζερς, Μπράγκα

Newsroom

Η Γαλατασαράι που παραπαίει στο τουρκικό πρωτάθλημα φρέναρε την Μπαρτσελόνα στην Βαρκελώνη (0-0), την ώρα που η Αταλάντα πήρε αβαντάζ πρόκρισης για τους «8» του Europa League, όπως και η Σεβίλλη, η Μπράγκα αλλά κυρίως η Ρέιντζερς που περιμένει ήδη... αντίπαλο.

Στο πρωτάθλημα της παραπαίει, βρίσκεται στην 12η θέση, πιο κοντά στην ζώνη του υποβιβασμού, παρά σε αυτή που δίνει ευρωπαϊκό εισιτήριο! Η Γαλατασαράι ταξίδεψε στην Βαρκελώνη για να... μετρήσει γκολ, όμως εκεί θύμισε κάτι από τις ένδοξες εποχές του Φατίχ Τερίμ, έχοντας ως μεγάλο πρωταγωνιστή έναν πρώην παίκτη της Μπαρτσελόνα! Ο Ινιάκι Πένια που μέχρι τα τέλη Ιανουαρίου ανήκε στους μπλαουγκράνα, στο πρώτο ευρωπαϊκό βράδυ της καριέρας του, κράτησε με τις αποκρούσεις του το μηδέν και πλέον η ομάδα του Τσάβι, θα πρέπει να επιβιώσει στην κόλαση της Πόλης, αν θέλει να προκριθεί στους 8 του Europa League.

Παράλληλα, η ομάδα που απέκλεισε τον Ολυμπιακό, η ιταλική Αταλάντα έβαλε πλώρη για μία ακόμα πρόκριση, μετά το χορταστικό 3-2 επί της Μπάγερ Λεβερκούζεν. Ο άνθρωπος που «εκτέλεσε» τον Ολυμπιακό (Ρουσλάν Μαλινόφσκι) έσβησε το γερμανικό προβάδισμα από εξαιρετικό φάουλ του Αράνγκις (11’), ενώ ο Λουίς Μουριέλ με δύο γκολ (25’, 49’) έδωσε προβάδισμα δύο τερμάτων στους Ιταλούς, που όμως είδαν τον Ντιαμπί να μειώνει σε 3-2 (63’) και να δίνει άλλο ενδιαφέρον στην ρεβάνς.

Τον επόμενο αντίπαλο στα προημιτελικά σκέφτεται ήδη η Ρέιντζερς, που μετά την Ντόρτμουντ είναι έτοιμη να πετάξει εκτός και τον Ερυθρό Αστέρα, μετά το ηχηρό 3-0 του Αϊμπροξ (11’ πεν. Ταβερνιέρ, 15’ Μορέλος, 51’ Μπαλόγκουν) σε ένα ματς που οι Σέρβοι είχαν τρία ακυρωθέντα γκολ (δύο του Κάταϊ κι ένα του Μπεν) και χαμένο πέναλτι, ενώ στην Πορτογαλία η Μπράγκα έκανε την μεγάλη έκπληξη. Ένα γκολ στην αρχή από τον Άμπελ Ρουίς (3’) κι άλλο ένα στο τέλος από τον Βίτορ Ολιβέιρα (89’) έφεραν το 2-0 απέναντι στην Μονακό που μπήκε σε σοβαρούς μπελάδες ενόψει του επαναληπτικού.

Το πρώτο βήμα για την πρόκρισή της στους προημιτελικούς του Europa League έκανε η Σεβίλλη με τη νίκη της επί της Γουέστ Χαμ (1-0) στο Σάντσεθ Πιθχουάν. Οι δύο ομάδες συναντήθηκαν για πρώτη φορά στην ιστορία τους, με τους Ανδαλουσιάνους να παίρνουν τη νίκη χάρις στο γκολ του Ελ Χαντάντι στο 60΄ και να μπαίνουν σε «θέση οδηγού» όσον αφορά την πρόκριση στους «8» της διοργάνωσης. Απέναντι στην πολυνίκη του θεσμού (6 τρόπαια), η Γουέστ Χαμ γνώρισε την δεύτερη ήττα της στο Europa League (πρώτη ήττα εκτός έδρας στην Ευρώπη μετά από 4 ματς), με το ίδιο, μάλιστα, σκορ μετά από εκείνη από την Ντιναμό Ζάγκρεμπ στις 9 Δεκεμβρίου 2021 στο Λονδίνο, για την φάση των ομίλων.

Αποτελέσματα

Τα αποτελέσματα και οι σκόρερ των πρώτων αναμετρήσεων για τη φάση των «16» στο Europa League:

  • Λειψία - Σπαρτάκ Μόσχας / Προκρίθηκε άνευ αγώνα η Λειψία
  • Πόρτο - Λιόν 0-1 (59΄ Πακέτα)
  • Μπέτις - Αϊντραχτ Φρανκφούρτης 1-2 (30΄ Φεκίρ - 14΄ Κόστιτς, 32΄ Καμάντα)
  • Σεβίλλη - Γουέστ Χαμ 1-0 (60΄ Ελ Χαντάντι)
  • Ρέιντζερς - Ερυθρός Αστέρας 3-0 (11' Ταβερνιέ, 15' Μορέλος, 51' Μπαλογκούν)
  • Μπράγκα - Μονακό 2-0 (3' Ρουίς, 89' Ολιβέιρα)
  • Αταλάντα - Λεβερκούζεν 3-2 (23' Μαλινόβσκι, 25', 49' Μουριέλ - 11' Αρανγκίς, 63' Ντιαμπί)
  • Μπαρτσελόνα - Γαλατασαράι 0-0

Europa LeagueΡέιντζερςΓαλατάσαραϊΜπαρτσελόναΣεβίλληΑταλάντα