Αθλητισμός | 13.03.2022 17:39

Super League Κ17: ΠΑΟΚ και Άρης θα παίξουν στον μεγάλο τελικό για τον τίτλο του πρωταθλητή

Newsroom

Σε υπόθεση της Θεσσαλονίκης εξελίχθηκε ο τίτλος για το πρωτάθλημα Κ17 της Super League καθώς ο ΠΑΟΚ θα αναμετρηθεί με τον Άρη για τον τίτλο στο Πανθεσσαλικό την Τετάρτη 16 Μαρτίου. Ο Δικέφαλος επικράτησε στον έναν ημιτελικό του Ατρομήτου με 3-1, ενώ οι Κίτρινοι νίκησαν 3-0 την ΑΕΚ στον έτερο ημιτελικό.

Καλύτερος στο πρώτο 45λεπτο ο ΠΑΟΚ χωρίς, όμως, να σκοράρει. Απείλησε στο 10' με τον Γκούμα και με τον Γκιτέρσο στο 23'. Από την άλλη ο Ατρόμητος έκανε την πρώτη του φάση στο 37' με Μπέκο. Στο 51' ο ΠΑΟΚ άνοιξε το σκορ. Πολύ ωραία ατομική προσπάθεια από τον Στέφανο Τζίμα, που παάτησε περιοχή από τα αριστερά και σούταρε από πλάγια θέση, για να στείλει την μπάλα στα δίχτυα και να κάνει το 1-0. Στο 53' ο δικέφαλος άγγιξε το 2ο γκολ με τον Γκούμα, ενώ στο 60' ήταν η σειρά του Τζίμα να απειλήσει.

Στο 66' ο Πιζάνιας πλάσαρε, με τον γκολκίπερ του ΠΑΟΚ, Αγγελίδη να κρατάει το μηδέν, με εντυπωσιακή απόκρουση για να έρθει στο 1-1 στο 71' από τον Αγγελή με προβολή στο δεύτερο δοκάρι. Στο 72' ο Τζίμας έκανε ωραία ενέργεια στα αριστερά και πλάσαρε στην περιοχή, με τον Γκούμα να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα με κεφαλιά, για το 2-1. Ο ΠΑΟΚ δεν σταμάτησε, επέμεινε, έψαξε το 3ο γκολ και το πέτυχε στο 90+1' με τον Τζίμα.

ΠΑΟΚ: Αγγελίδης, Γεωργιάδης (88' Καστίδης), Δεληγιάννης, Φίλων, Πασαχίδης, Σνάουτσνερ, Αδάμ, Κοττάς, Γκιτέρσος (88' Πολιτάκης), Γκούμας (3' Παπαγεωργίου), Τζίμας.

Ατρόμητος: Ρίπης, Σκλάβος, Κορομηλάς (64' Χουρδάκης), Δέδε, Αγγελής, Πούλος-Γρίβας, Αμπατζίδης, Μπέκος (54' Τσαγγάρης), Ζορμπάς (46' Σκένδρος), Μπαλάφας, Πιζάνιας.

Ανετη επικράτηση του Άρη

Νωρίτερα, ο Άρης επικράτησε 3-0 της ΑΕΚ στον Βόλο. Οι ποδοσφαιριστές του Κώστα Καζάνα πανηγύρισαν με την ψυχή τους αυτή τη μεγάλη επιτυχία. Τα γκολ της νίκης πέτυχαν οι Μακρής (14?), Κατραντζής (71?)και ο Τανούλης (85?) με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι. Οι «κιτρινόμαυροι» όντας καλύτεροι είχαν 52% κατοχή με 11-3 τελικές και πλέον θα έχουν την ευκαιρία να διεκδικήσουν έναν τίτλο μετά από 10 χρόνια.

ΑΕΚ: Μπαλαμώτης, Σβίγκος (55’ Καντίου), Γιαματζίδης, Κοσίδης, Μαρούτσης, Κοντάκης (25’Γεωργέας), Krushelnytsyy (68’ Κολιμάτσης), Muca (55’ Πετράτος), Κοντορουχάς, Χατζηνικολάου (68’ Γεωργαλής), Ανδρικόπουλος

Άρης: Καρακασίδης, Σεβαστίδης, Κράνιας (74’ Καλτσάς), Τσομπανίδης, Τανούλης, Καρυπίδης (74’ Κοντονικολάου), Μακρής (87? Δήμου), Αλμύρας, Αμπεριάδης, Τσαλίκογλου (70’ Κατρατζής), Σταυρόπουλος (87? Παπακωνσταντίνου).