Αθλητισμός | 30.03.2022 10:21

Miami Open: Ο 18χρονος Κάρλος Αλκαράθ απέκλεισε ξανά τον Στέφανο Τσιτσιπά

Newsroom

Μετά την παρθενική τους συνάντηση στο US Open, ο Κάρλος Αλκαράθ απέκλεισε και πάλι τον Στέφανο Τσιτσιπα. Το παιδί-θαύμα του ισπανικού τένις και κατά πολλούς διάδοχος του μυθικού Ράφα Ναδάλ, επικράτησε 2-0 σετ (7-5, 6-3) του Έλληνα πρωταθλητή σε 1 ώρα και 50 λεπτά και πήρε το εισιτήριο για τον προημιτελικό του Miami Open.

Ο 18χρονος Ισπανός, Νο.16 στον κόσμο, o οποίος είχε αποκλείσει τον Τσιτσιπά (Νο.5 στο ranking) και στη Νέα Υόρκη σε μια επική μάχη πέντε σετ (3-2), πέρασε για πρώτη φορά στην καριέρα του στην οχτάδα του Μαϊάμι. Με την εμφάνισή του επιβεβαίωσε ότι αποτελεί ένα απ' τα πιο hot ονόματα της νέας γενιάς καθώς η πρόοδός του είναι τρομακτική. Δεν φοβάται να αντιμετωπίσει στα ίσια παίκτες του Top10, πολλούς εκ των οποίων έχει ήδη νικήσει. Ο τρόπος που τελείωσε το παιχνίδι δείχνει και την αυτοπεποίθηση που διαθέτει στο παιχνίδι του...

Αντιθέτως, ο Τσιτσιπάς έδειξε και πάλι να χάνει τη συγκέντρωσή του σε ένα σημείο, όπου μπορούσε να κυριαρχήσει. Είναι ενδεικτικό ότι στο πρώτο σετ έφτασε μέχρι το 2-5 αλλά στη συνέχεια έχασε πέντε (!) σερί γκέιμ μέχρι το 7-5 του Ισπανού. Το 2022 δεν έχει αρχίσει τόσο καλά για τον κορυφαίο Έλληνα τενίστα, ο οποίος μολονότι έλυσε το πρόβλημα που τον ταλαιπωρούσε στον αγκώνα, επί του παρόντος δείχνει να ψάχνει τα... πατήματά του μέσα στο γήπεδο. 

Κατά τη διάρκεια της αναμέτρησης πάντως παίχτηκε κι ένας απ' τους καλύτερους πόντους της σεζόν με τους δυο παίκτες να κάνουν εκπληκτικά πράγματα. Στο φινάλε όμως ο Αλκαράθ ήταν εκείνος που χαμογέλασε.

ATP Miami OpenΤένιςΣτέφανος ΤσιτσιπάςΚάρλος Αλκαράθ