Αθλητισμός | 17.04.2022 21:31

Νίκη Άρη με... άρωμα Ευρώπης επί του ΠΑΟΚ - «Χρυσός» σκόρερ ο Ντουκουρέ

Newsroom

Ο Άρης που είχε μεγάλο κίνητρο καθώς καίγεται για βαθμούς στο κυνήγι του ευρωπαϊκού εισιτηρίου, βρήκε... άδειο τον ΠΑΟΚ που προερχόταν απ' την υπερπροσπάθεια της Πέμπτης (14/4) με τη Μαρσέιγ και χάρη στο «χρυσό» γκολ του Ντουκουρέ στην παρθενική του συμμετοχή στην αρχική ενδεκάδα, επικράτησε 1-0 κι έκανε άλμα Ευρώπης.

Το ντέρμπι άρχισε με ξέφρενο ρυθμό και με ένα γκολ λίγο μετά τη συμπλήρωση του πρώτου 15λεπτου. Στο 17' ο Ματίγια εκτέλεσε κόρνερ και ο Ντουκουρέ βρήκε το κενό και με δυνατή κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Πασχαλάκη. Ο ΠΑΟΚ προσπάθησε να απαντήσει λίγο προτού ολοκληρωθεί το ημίχρονο αλλά ο Σβαμπ στο 44' δεν μπόρεσε να σκοράρει με σουτ μέσα στην περιοχή. Απ' την πλευρά του ο Άρης είχε διπλή ευκαιρία με απόκρουση του Πασχαλάκη σε προσπάθεια του Μαντσίνι αλλά και δοκάρι σε εκτέλεση φάουλ του Ματίγια.

Στο β' ημίχρονο ο Λουτσέσκου έριξε στη μάχη τον Αουγκούστο αντί του Σβαμπ θέλοντας να δώσει ώθηση στην ομάδα του αλλά ο Άρης απείλησε πρώτος με τον Μιχάι να απομακρύνει τον κίνδυνο σε προσπάθεια του Μαντσίνι. Ο ΠΑΟΚ απάντησε στο 54' με απειλή διαρκείας σε προσπάθεια του Βαρέλα και του Μιχάι, ενώ οι Κίτρινοι προσπάθησαν να σκοράρουν για δεύτερη φορά με φάουλ του Ματίγια στο 58' και απόκρουση του Πασχαλάκη, με κεφαλιά του Ντουκουρέ που πέρασε λίγο άουτ στο 60' και με τον Γκάμα που νικήθηκε και πάλι απ' τον Πασχαλάκη στο 64'. 

Στο 70' η αποστολή του ΠΑΟΚ έγινε ακόμη πιο δύσκολη καθώς ο Μιχάι αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα για μαρκάρισμα στον Καμαρά. Μολονότι το παιχνίδι παρέμεινε σε γρήγορο τέμπο, η επόμενη καλή φάση καταγράφηκε στο 86' με τον Νέλσον Ολιβέιρα ο οποίος εξαπέλυσε έναν κεραυνό έξω απ' την περιοχή που κατέληξε ξυστά έξω απ' το δεξί δοκάρι του Κουέστα. Ο Πορτογάλος φορ επέστρεψε στην αγωνιστική δράση οχτώ μήνες μετά τον σοβαρό τραυματισμό του κι αν μη τι άλλο αυτό αποτελεί έναν σημαντικό λόγο για να χαμογελούν στον Δικέφαλο. Ο φορ του Δικεφάλου είχε τραυματιστεί τον περασμένο Αύγουστο...

Άρης: Κουέστα, Γκάνεα, Εμπακατά (85' Σούντγκρεν), Μπράμπετς, Φαμπιάνο, Ντουκουρέ, Ματίγια, Λουίς Πάλμα (60' Εντιαγέ), Μαντσίνι (77' Ματέο Γκαρσία), Ιτούρμπε (59' Γκάμα), Καμαρά (78' Μπεναλουάν). 

ΠΑΟΚ: Πασχαλάκης, Σάστρε (74' Λούκας Τέιλορ), Βαρέλα, Μιχάι, Σίντκλεϊ, Σβαμπ (46' Αουγκούστο), Κούρτιτς, Ζίβκοβιτς, Σοάρες (60' Μπίσεσβαρ), Μιτρίτσα (74' Ίνγκασον), Άκπομ (79' Ολιβέιρα).

ΑρηςΠΑΟΚSuperLeague