Αθλητισμός | 30.05.2022 08:00

ΝΒΑ: Οι Σέλτικς έκαναν το μεγάλο break στο Game 7 στην έδρα των Χιτ και επέστρεψαν στους τελικούς μετά από 12 χρόνια

Newsroom

Τα 12 χρόνια αποχής από τους τελικούς του NBA έμοιαζαν με μία αιωνιότητα για τους Μπόστονς Σέλτικς, την μία από τις δυο πιο επιτυχημένες ομάδες στην ιστορία του NBA, όμως το αρνητικό αυτό σερί σταμάτησε τα ξημερώματα της Δευτέρας. Η ομάδα του Ίμε Ουντόκα έκανε το μπρέικ μέσα στην έδρα των Μαΐαμι Χιτ με τους τρεις ηγέτες τους Τέιτουμ (26π., 10ρ., 6ασ.), Μπράουν (24π., 6ρ., 6ασ.) και Σμαρτ (24π., 9ρ., 5ασ.), να πραγματοποιούν σπουδαία εμφάνιση. Στους τελικούς του ΝΒΑ περιμένουν ήδη οι Γκόλντεν Στέιτ Γουόριος, με το πρώτο παιχνίδι να διεξάγεται στο Σαν Φρανσίσκο στις 2 Ιουνίου.

Μοιραίος για τους Χιτ ο Μπάτλερ που αστόχησε σε τρίποντο στα 13 δευτερόλεπτα για την λήξη και έχασε την ευκαιρία να βάλει μπροστά το Μαϊάμι σε ένα κρίσιμο σημείο.

Η ομάδα του Ίμε Ουντόκα μπήκε με το... μαχαίρι στα δόντια στην αναμέτρηση και έκλεισε το πρώτο δωδεκάλεπτο προηγούμενη με 32-17, κάτι που αφύπνισε τους Χιτ, οι οποίοι απάντησαν με επί μέρους 32-23 στη δεύτερη περίοδο ροκανίζοντας την διαφορά.

Στο τρίτο δωδεκάλεπτο οι δύο ομάδες ήταν κοντά στο σκορ, αφήνοντας... ανοιχτούς λογαριασμούς για την καθοριστική τέταρτη περίοδο. Εκεί οι Χιτ με αντεπίθεση διαρκείας στα τελευταία λεπτά κατάφεραν να φέρουν το ματς στον πόντο όμως ο κορυφαίος, μέχρι εκείνο το σημείο Τζίμι Μπάτλερ, έγινε μοιραίος αστοχώντας σε τρίποντο.

Δύο εύστοχες βολές του Μάρκους Σμαρτ διαμόρφωσαν το τελικό 100-96, με τους 17 φορές πρωταθλητές του NBA να επιστρέφουν σε τελικούς playoffs μετά από 12 χρόνια.

Η μαγική τριάδα της Βοστόνης ήταν καταλυτική για το τεράστιο break, με τον Τζίμι Μπάτλερ (35π., 9ρ.) να καταγράφει ακόμη μια εξαιρετική εμφάνιση που δεν ήταν αρκετή, ωστόσο για τους Χιτ.

ειδήσεις τώραΜπόστον ΣέλτικςNBAΜαϊάμι Χιτ