Αθλητισμός | 15.06.2022 19:00

Αποκλεισμός Τσιτσιπά απ' τον Κύργιο στο Χάλε - Σόου με σπασμένες ρακέτες και γκρίνια απ' τον Ελληνοαυστραλό!

Newsroom

Ο Νικ Κύργιος έκανε τη μεγάλη ανατροπή και λύγισε τον Στέφανο Τσιτσιπά στα τρία σετ στο τουρνουά του Χάλε. Ο Ελληνοαυστραλός τενίστας, νούμερο 65 στον κόσμο, επικράτησε 2-1 (5-7, 6-2, 6-4) έπειτα από 2 ώρες και 4 λεπτά και πήρε το εισιτήριο για τα προημιτελικά δείχνοντας πως... όταν θέλει μπορεί να παίξει εξαιρετικό τένις. Γι' άλλη μια φορά πάντως έδωσε το γνωστό σόου του με νεύρα, γκρίνια, σπασμένες ρακέτες και άλλα πολλά...

Από την άλλη πλευρά, ο Τσιτσιπάς, ο οποίος προετοιμάζεται για το επερχόμενο Wimbledon δεν κατάφερε να λάμψει στο δεύτερο εφετινό του τουρνουά στο γρασίδι μετά τον αποκλεισμό απ' τον Άντι Μάρεϊ στο Βερολίνο.

Το πρώτο σετ ήταν εξαιρετικά ισορροπημένο με τους δυο παίκτες αρχικά να κρατούν με ευκολία το σερβίς τους. Στο δέκατο γκέιμ και με τον Τσιτσιπά να προηγείται με 5-4, ο Έλληνας πρωταθλητής πίεσε τον Κύργιο, ο οποίος έσωσε δύο σετ πόιντ, προτού ισοφαρίσει σε 5-5. Ο Τσιτσιπάς πήρε το επόμενο γκέιμ για το 6-5 και αμέσως μετά έκανε το πρώτο μπρέικ στο ματς για το 7-5, αφού προηγουμένως είχε άλλα τρία χαμένα σετ πόιντ. Το σετ διήρκησε 43 λεπτά με τον Κύργιο να ξεσπάει και να διαλύει τη ρακέτα του!

Παρά την απογοήτευση του χαμένου πρώτου σετ και τη... σπασμένα ρακέτα απ' τα νεύρα του, ο Κύργιος άρχισε εξαιρετικά το δεύτερο σετ με μπρέικ, ενώ στη συνέχεια πέτυχε ακόμη ένα για το 5-2. Την ίδια στιγμή κράτησε με άνεση το σερβίς του και τελείωσε το σετ στο 6-2 έπειτα από 40 λεπτά ισοφαρίζοντας σε 1-1.

Ο Κύργιος πάντως κατά τη διάρκεια του δεύτερου σετ δέχτηκε παρατήρηση για καθυστέρηση (ο Τσιτσιπάς ήταν έτοιμος για να σερβίρει κι εκείνος ακόμη σκουπιζόταν), με αποτέλεσμα να εκνευριστεί και να ακολουθήσει... σόου. Έκανε φραστική επίθεση προς τον διαιτητή, αναφέρθηκε στην καθυστέρηση που κάνει ο Ράφα Ναδάλ και στην ανοχή που δείχνουν οι διαιτητές στον Ισπανό λέγοντας ότι «στον Ναδάλ δεν έχετε κάνει ποτέ τέτοια παρατήρηση», ενώ στη συνέχεια έφυγε από τον αγωνιστικό χώρο και κάθισε στην καρέκλα του ζητώντας να δει τον επικεφαλής του αγώνα! Συζήτησε για λίγο με τον supervisor, έκανε τα παράπονά του και επέστρεψε στο γήπεδο για να συνεχιστεί το παιχνίδι.

Προηγουμένως είχε κάνει νέα παράπονα προς τον διαιτητή διότι ένας θεατής έβηξε στην εξέδρα!

Το τρίτο σετ κρίθηκε στις λεπτομέρειες καθώς οι δυο παίκτες κράτησαν το σερβίς τους μέχρι και το όγδοο γκέιμ (4-4). Κι ύστερα ο Κύργιος κατόρθωσε κι έκανε το καθοριστικό μπρέικ στον Τσιτσιπά για το 5-4 προτού κλείσει το σετ στο 6-4 με love game (40-0).

Στέφανος ΤσιτσιπάςΤένιςΝικ ΚύργιοςATP Χάλε