Αθλητισμός|13.02.2019 00:57

Στέφανος Κοτσόλης: Κάνει «κρας τεστ» σε άμμο και σε χιόνι

Κώστας Ασημακόπουλος

Ενθουσιασμένος από την παρθενική του εμπειρία στο σνόου βόλεϊ είναι ο Στέφανος Κοτσόλης. Ο έμπειρος τερματοφύλακας έλαβε μέρος στον αγώνα επίδειξης που έγινε στο περιθώριο του 2ου πανελληνίου πρωταθλήματος στο χιονοδρομικό του Μαινάλου. Η επαφή του με το βόλεϊ και το χιόνι ήταν κάτι που τον ενθουσίασε σε σημείο που αναζήτησε πληροφορίες για να κατέβει ως αθλητής του 3ου πανελληνίου πρωταθλήματος που θα γίνει το 2020.

«Μου έγινε η πρόταση να συμμετάσχω στον αγώνα επίδειξης και είμαι χαρούμενος που την αποδέχτηκα γιατί πραγματικά ήταν πάρα πολύ όμορφη εμπειρία. Του χρόνου αν μου το επιτρέψουν οι υποχρεώσεις μου θα προσπαθήσω να συμμετάσχω ενεργά και να πάρω μέρος στο πρωτάθλημα. Ήταν πρωτόγνωρη εμπειρία», δήλωσε ο Στέφανος Κοτσόλης ενώ επειδή έχει παίξει και μπιτς βόλεϊ του ζητήθηκε να περιγράψει τις διαφορές των αγώνων στην άμμο και στο χιόνι: «Το μπιτς βόλεϊ είναι πιο διαδεδομένο και με πιο εύκολες συνθήκες. Η άμμος έχει μεγαλύτερη πυκνότητα. Η προσαρμογή στο χιόνι και στα πατήματά που πρέπει να έχεις για να σταθείς με αξιοπρέπεια ήταν το πιο δύσκολο κομμάτι. Οι χαμηλές θερμοκρασίες δυσκολεύουν περισσότερο έναν αθλητή απ΄ότι οι υψηλές θερμοκρασίες αλλά και αυτό είναι ζήτημα προσαρμογής αλλά και άλλων παραγόντων. Η αλήθεια είναι ότι ποδοσφαιρικά παπούτσια με σνόου βόλεϊ είναι περίεργος συνδυασμός, θέλει λίγο εξοικείωση στην αρχή, καλό ζέσταμα και μετά δεν έχεις πρόβλημα».

Οσο για την άμυνα που έβγαλε με ψαλιδάκι και έκλεψε την παράσταση είπε: «Ενας βολεϊμπολίστας θα έπεφτε με το στήθος, αλλά για μένα ήταν πιο εύκολο να το κάνω με το πόδι αλλά νομίζω πως το αποτέλεσμα ήταν το ίδιο καλό».

Σπορσνόου βόλεϊΜαίναλοΣτέφανος Κοτσόλης