Αθλητισμός | 29.06.2022 21:40

Έκανε τη δουλειά η εξαιρετική Σάκκαρη κι έφυγε για τις 32 του Wimbledon!

Newsroom

Η Μαρία Σάκκαρη έπαιξε τόσο όσο έπρεπε για να πάρει πανηγυρικά το εισιτήριο για τον γ' γύρο του Wimbledon. Η κορυφαία Ελληνίδα τενίστρια, νούμερο 5 στον κόσμο, κυριάρχησε στο κεντρικό κορτ με 2-0 σετ (6-4, 6-3) της 27χρονης Βουλγάρας Βικτόρια Τόμοβα, νούμερο 112, έπειτα από 1 ώρα και 16 λεπτά και προκρίθηκε στις 32, όπου θα αναμετρηθεί με τη Γερμανίδα Τατιάνα Μαρία, νούμερο 103, που έκανε την έκπληξη αποκλείοντας τη Ρουμάνα Κιρστέα (νούμερο 32).

Δεδομένης πάντως της διαφοράς ποιότητας που υπάρχει μεταξύ των δύο παικτριών αλλά και της καλής κατάστασης στην οποία δείχνει ότι βρίσκεται η Ελληνίδα πρωταθλήτρια, είναι ξεκάθαρο πως είναι το μεγάλο φαβορί για την πρόκριση στη φάση των 32. Αρκεί να συνεχίσει στο ίδιο μονοπάτι που κινείται απ' το ξεκίνημα του εμβληματικού λονδρέζικου Grand Slam.

Η Σάκκαρη έκανε γρήγορη το μπρέικ στην αντίπαλό της για το 2-1 αλλά άμεσα η Τόμοβα πήρε πίσω το μπρέικ (2-2). Και πάλι όμως η Ελληνίδα τενίστρια έκανε δεύτερο σερί μπρέικ για το 3-2 και αργότερα για το 4-2, το 5-3 κι εν τέλει το 6-4 για να κατακτήσει το πρώτο σετ σε 36 λεπτά.

Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια πέτυχε μπρέικ στο ίδιο σημείο όπως και στο πρώτο για το 2-1, προβάδισμα που διατήρησε μέχρι τέλους. Βελτίωσε το σερβίς της και δεν επέτρεψε στη Βουλγάρα να την απειλήσει στο σερβίς της. Και τελείωσε το σετ και το ματς με νέο μπρέικ για το 6-3 με την Τόμοβα πάντως να προσπαθεί με κάθε τρόπο να κρατηθεί στο τουρνουά σώζοντας τέσσερα match point. Το πέμπτο ωστόσο ήταν και το... φαρμακερό με τη Σάκκαρη να πανηγυρίζει μια σημαντική πρόκριση.

ΤένιςWimbledonΜαρία Σάκκαρη