Αθλητισμός | 11.07.2022 23:41

Νέο μετάλλιο για το ελληνικό πόλο: «Χάλκινη» η Εθνική Νέων Γυναικών στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα

Newsroom

Το ελληνικό πόλο συνεχίζει να διακρίνεται εκτός συνόρων! Μετά το χάλκινο μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Βουδαπέστης που εξασφάλισε η Εθνική ανδρών, ήρθε ακόμη μία διάκριση σε επίπεδο υποδομών καθώς η Εθνική ομάδα Νέων Γυναικών κατέκτησε την τρίτη θέση στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ19, που διεξήχθη στη Νετάνια του Ισραήλ.

Η ομάδα της Ευτυχίας Καραγιάννη επικράτησε στον μικρό τελικό της Ολλανδίας με 10-9 και ανέβηκε στο τρίτο σκαλί του βάθρου. Η ελληνική ομάδα βρεθηκε πίσω στο σκορ με 2-1 στο τέλος της πρώτης περιόδου, αλλά στη συνέχεια κράτησε απαραβίαστη την εστία της για πάνω από 12 λεπτά και, με πρωταγωνίστρια στην επίθεση τη Στεφανία Σάντα, ξέφυγε 6-2 και 8-4 στο φινάλε του τρίτου οκταλέπτου.

Στην τελευταία περίοδο οι διεθνείς έδειξαν τάσεις... αυτοχειρίας, καθώς δέχθηκαν ένα σερί 4-0 (τα τρία γκολ μέσα σε ένα λεπτό!) και η Ολλανδία ισοφάρισε 8-8, αλλά τα τέρματα της Σιούτη και της Τορνάρου χάρισαν στην εθνική τη νίκη και το χάλκινο μετάλλιο.

Ελλάδα: Μαυρωτά, Σάντα 3, Καϊάφα, Σιούτη 1, Μουστακαρία, Ευδ. Τσιμάρα, Τορνάρου 2, Κουρέτα, Ευφ. Τσιμάρα 1, Τριχά 2, Χαλδαίου, Αγγελίδη 1, Καραγιάννη.

Εθνική ομάδαΠόλοΕθνική ΠόλοΕυρωπαϊκό Πρωτάθλημα πόλο