Αθλητισμός | 27.08.2022 18:44

Formula 1: Ταχύτερος ο Φερστάπεν στο Βέλγιο, ο Σάινθ την pole position λόγω ποινών!

Newsroom

Ο Μαξ Φερστάπεν ήταν με διαφορά ο ταχύτερος όλων στην πίστα του Σπα στο Βέλγιο στην επανεκκίνηση του πρωταθλήματος της Formula 1 αλλά ο Κάρλος Σάινθ είναι εκείνος, ο οποίος (με τον δεύτερο καλύτερο χρόνο) θα βρεθεί στην πρώτη θέση του grid στον κυριακάτικο (28/8) αγώνα λόγω ποινής του Ολλανδού παγκόσμιου πρωταθλητή, ο οποίος θα βρίσκεται μάλλον στη 15η θέση.

Πίσω απ' τον Ισπανό πιλότο της Ferrari θα βρίσκεται ο Σέρχιο Πέρες με τη Red Bull, ενώ απ' την τρίτη θέση θα εκκινήσει ο Φερνάντο Αλόνσον καθώς κι ο Εστεμπάν Οκόν έχει ποινή. Πιο πίσω θα βρίσκονται οι Χάμιλτον, Ράσελ, Άλμπον, Ρικιάρντο, Γκασλί, Στρολ, Φέτελ. Βεβαίως η κατάταξη ήταν διαφορετική στις δοκιμές απ' τις πρώτες θέσεις του grid την Κυριακή καθώς η ταχύτερη δεκάδα είχε ως εξής: Φερστάπεν, Σάινθ, Πέρες, Λεκλέρκ, Οκόν, Αλόνσο, Χάμιλτον, Ράσελ, Άλμπον, Νόρις. 

Το βασικό ζητούμενο για τον Φερστάπεν ήταν να εκκινήσει μπροστά απ' τον βασικό του αντίπαλο για τον τίτλο Σαρλ Λεκλέρκ, ο οποίος αντιμετώπισε πολλά προβλήματα και έκανε τον τέταρτο καλύτερο χρόνο. Ο Μονεγάσκος επίσης θα βρίσκεται στις τελευταίες θέσεις λόγω ποινής.

Όπως διαμορφώνεται η κατάσταση ο Φερστάπεν θα ξεκινησει από τη 15η θέση, ο Λεκλέρ από τη 16η, ο Οκόν από τη 17η, ο Νόρις από τη 18η, ο Ζου από τη 19η και ο Σουμάχερ από την 20ή.

Σαρλ ΛεκλέρκFerrariFormula 1Μαξ ΦερστάπενΣέρχιο ΠέρεςΚάρλος ΣάινθΛιούις ΧάμιλτονMercedesGP ΒελγίουRed Bull