Αθλητισμός | 09.09.2022 09:45

US Open: Έκλεισε σπουδαίο ραντεβού στον τελικό μεταξύ Σβιόντεκ και Τζαμπέρ

Newsroom

Ένα μεγάλο ραντεβού έκλεισε για τον σαββατιάτικο (10/9, 23.00) τελικό του US Open, όπου η Ίγκα Σβιόντεκ θα αναμετρηθεί με την Ονς Τζαμπέρ. Οι δύο πιο φορμαρισμένες τενίστριες στον κόσμο θα παίξουν για το τελευταίο major τρόπαιο της σεζόν.

Κι αν η 21χρονη υπερταλαντούχα Πολωνή Σβιόντεκ, νούμερο 1 στον κόσμο, έχει ήδη γευτεί (δις σε ισάριθμους τελικούς) το νέκταρ ενός Grand Slam διότι σήκωσε το Roland Garros το 2020 και το 2022, δεν ισχύει το ίδιο και για την Τυνήσια Τζαμπέρ, η οποία δηλώνει παρούσα σε δεύτερο σερί τελικό καθώς ηττήθηκε στο πρόσφατο Wimbledon. Ουσιαστικά, πρόκειται για τη μάχη των κορυφαίων τενιστριών αυτή την περίοδο (μετά την απόσυρση της Ασλεϊ Μπάρτι) δεδομένου ότι Τζαμπέρ, μετά το US Open, θα ανέβει στο νούμερο 2 της κατάταξης. Οι δύο τενίστριες έχουν αναμετρηθεί τέσσερις φορές στην καριέρα τους κι έχουν από δύο νίκες.

Με ανατροπή η Σβιόντεκ, άνετα η Τζαμπέρ

Η Ίγκα Σβιόντεκ πάντως χρειάστηκε μια μεγάλη ανατροπή για να φτάσει στον τελικό. Έφερε τα πάνω κάτω κόντρα στην Αρίνα Σαμπαλένκα στα ημιτελικά. Παρότι έχασε το πρώτο σετ και έμεινε πίσω με 2-4 στο τρίτο, η κορυφαία τενίστρια στον κόσμο βρήκε τον δρόμο προς τη νίκη. Επικράτησε της 24χρονης Λευκορωσίδας με 3-6, 6-1, 6-4 σε ένα πολύ υψηλού επιπέδου ματς διάρκειας 2 ωρών και 11 λεπτών.

Λίγο αργότερα η Ονς Τζαμπέρ χρειάστηκε μόλις 66 λεπτά για να ξεπεράσει το εμπόδιο της Καρολίν Γκαρσιά. Η 28χρονη Τυνήσια (Νο.5) επικράτησε με 6-1, 6-3 και έβαλε φρένο στο σερί της Γαλλίδας (Νο.17), που μετρούσε 13 διαδοχικές νίκες στο tour. Η Τζαμπέρ συνεχίζει να γράφει ιστορία καθώς, μετά το Wimbledon, γίνεται η πρώτη γυναίκα από την Αφρική και δη από αραβική χώρα, που συμμετέχει σε τελικό και του US Open. 

Ονς ΤζαμπέρΙγκα ΣβιόντεκΤένιςUS Open