Αθλητισμός | 16.10.2022 20:30

Ο Σαλάχ έκρινε το ντέρμπι της Premier League! Η Λίβερπουλ επικράτησε 1-0 της Μάντσεστερ Σίτι

Newsroom

Υπάρχει ζωή στον... πλανήτη Λίβερπουλ! Οι Κόκκινοι του Γιούργκεν Κλοπ επικράτησαν 1-0 της Μάντσεστερ Σίτι στο ντέρμπι της Premier League και έδειξαν ότι μπορούν να αντεπιτεθούν και να διεκδικήσουν κάτι καλύτερο απ' το -14 που έχουν απ' την προπορευόμενη Άρσεναλ.

Η ομάδα του Μερσεσάιντ πάντως απέχει αρκετά κι απ' τις ομάδες που ακολουθούν, αφού είναι στο -10 απ' τη Σίτι και την Τότεναμ που στη δεύτερη θέση. Αν μη τι άλλο όμως, η νίκη επί των Πολιτών ήρθε σε μια χρονική στιγμή που η Λίβερπουλ χρειαζόταν μια δυνατή τονωτική ένεση. Απ' την άλλη πλευρά, η Σίτι υπέστη την πρώτη ήττα της στο πρωτάθλημα και βρέθηκε στο -4 απ' την Άρσεναλ.

Το παιχνίδι ήταν ανοιχτό, δυνατό, με αρκετές φάσεις εκατέρωθεν. Ιδίως στο β' ημίχρονο, όταν ο ρυθμός άνοιξε οι Κόκκινοι ήταν πιο απειλητικοί έχοντας για αιχμή του δόρατος κυρίως τον Σαλάχ, ο οποίος έχασε δύο κλασικές ευκαιρίες. Η Σίτι απάντησε με γκολ του Φόντεν στο 53', που όμως ακυρώθηκε για επιθετικό φάουλ, ενώ και ο Άλισον απέτρεψε τον Χάαλαντ απ' το να σκοράρει στο 64'.

Τελικά ο Σαλάχ έδωσε τη λύση στο 76' καθώς από μια μακρινή μπαλιά του Άλισον, έκανε εξαιρετική ντρίμπλα, βγήκε απέναντι απ' τον Έντερσον και αυτή τη φορά πλάσαρε εύστοχα για το τελικό 1-0 που θα μπορούσε να είναι και ευρύτερο στο φινάλε αν ο Νούνιες δεν σπαταλούσε τουλάχιστον τρεις προσπάθειες.

Premier LeagueΜάντσεστερ ΣίτιΛίβερπουλ