Αθλητισμός|17.10.2022 10:12

Ολυμπιακός - ΠΑΟΚ: Ένα ντέρμπι διαφορετικό απ' τα άλλα στο Γ. Καραϊσκάκης - Τι σχεδιάζουν Μίτσελ και Λουτσέσκου

Newsroom

Τούτο το ντέρμπι του Ολυμπιακού με τον ΠΑΟΚ για την 8η αγωνιστική της Super League δεν μοιάζει με εκείνα των τελευταίων ετών. Σε μια περίεργη συνθήκη για τις δυο ομάδες που έχουν κατακτήσει τα τέσσερα τελευταία πρωταθλήματα, το αποψινό (17/10, 20.00, Cosmote Sport 1) μεταξύ τους ντέρμπι στο Γ. Καραϊσκάκης βρίσκει τους Ερυθρόλευκους στο -10 και τον Δικέφαλο στο -12 απ' τον προπορευόμενο στη βαθμολογία Παναθηναϊκό. Γίνεται αντιληπτό ότι εφόσον υπάρξει χαμένος, από πολύ νωρίς θα έχει μείνει αρκετά πίσω στη μάχη του τίτλου...

Ως εκ τούτου, πέραν του γοήτρου, του πάθους και των ιδιαιτεροτήτων που έχουν τα ντέρμπι του Ολυμπιακού με τον ΠΑΟΚ, η δευτεριάτικη μάχη των δύο έχει και έντονο βαθμολογικό ενδιαφέρον. Κι είναι δεδομένο ότι αμφότεροι θα δώσουν και την ψυχή τους μέσα στο χορτάρι καθώς η νίκη θα προσφέρει μια βαθιά βαθμολογική ανάσα, μια ένεση ψυχολογίας, ενώ θα αποτελέσει κι ένα καίριο πλήγμα σε ένα βασικό αντίπαλο.

Ο Ολυμπιακός προέρχεται από δύο σερί νίκες στο πρωτάθλημα επί του Ατρομήτου (2-0) και του ΟΦΗ (1-2), ενώ ο ΠΑΟΚ διανύει ένα σερί με τρία αρνητικά αποτελέσματα (ΟΦΗ 1-1, Παναθηναϊκός 1-2, Λεβαδειακός 1-1) στο οποίο θέλει να βάλει τέλος για να ανακάμψει.

Η βαθμολογία

Το πλάνο του Μίτσελ

Ο Μίτσελ δεν υπολογίζει λόγω προβλημάτων τους Μαρσέλο, Σισέ, Βρσάλικο, Άβιλα αλλά και τους Φορτούνη, Λάιντνερ, Μπόουλερ και Ντε Λα Φουέντε, ενώ εκτός αποστολής έμεινε και ο Κούντε λόγω του περιορισμού με τις θέσεις των ξένων. Αντιθέτως, οι Ελ Αραμπί, Ρέτσος και Εμβιλά, που ήταν αμφίβολοι λόγω ενοχλήσεων, υπολογίζονται για το ντέρμπι.

Ο κόουτς του Ολυμπιακού δεν άνοιξε τα χαρτιά του για την ενδεκάδα και ως εκ τούτου δεν έδειξε αν το προβάδισμα για το τέρμα έχει ο Τζολάκης ή ο Πασχαλάκης, ο οποίος δεν αποκλείεται να παίξει για πρώτη φορά στο ελληνικό πρωτάθλημα ως αντίπαλος με την παλιά του ομάδα. Στην άμυνα αναμένεται να αγωνιστούν οι Βρουσάι, Ρέαμπτσιουκ, Παπασταθόπουλος, Μπα και στα χαφ οι Εμβιλά και Ίνμπομ Χουάνγκ. Επίσης, δεδομένη θεωρείται η παρουσία του Χάμες πίσω απ' τον εξίσου σίγουρο Μπακαμπού. Αντιθέτως, παίζονται οι δύο θέσεις των εξτρέμ μεταξύ των Γκάρι Ροντρίγκες, Μπιέλ και Μασούρα.

Η αποστολή του Ολυμπαικού: Αγκιμπού Καμαρά, Ουσεϊνού Μπα, Μπακαμπού, Μπουχαλάκης, Ελ Αραμπί, Ινμπομ Χουάνγκ, Χάμες Ροντρίγκες, Αμπουμπακάρ Καμαρά, Κρίστινσον, Εμβιλά, Μασούρας, Ντόι, Ρέαμπτσιουκ, Πασχαλάκης, Μπιέλ, Ρέτσος, Γκάρι Ροντρίγκες, Σαμασέκου, Παπασταθόπουλος, Τζολάκης, Ουί Τζο Χουάνγκ, Βαλμπουενά, Βρουσάι.

Η στρατηγική του Λουτσέσκου

Από την άλλη πλευρά, ο Ραζβάν Λουτσέσκου έχει να αντιμετωπίσει σημαντικά προβλήματα καθώς δεν υπολογίζει στους τραυματίες Βιεϊρίνια και Τόμας, τον τιμωρημένο Αντρίγια Ζίβκοβιτς αλλά και τον Ράφα Σοαρές. Αντιθέτως, στη διάθεσή του βρίσκονται οι Αουγκούστο και Κουλιεράκης.

Δεδομένων των απουσιών ο Κοτάρσκι και η τετράδα της άμυνας (Ίνγκασον, Κουλιεράκης, Τσαούσης, Λύρατζης) δεν... σπάει. Ο Αουγκούστο και ο Κούρτιτς επίσης φαίνεται να έχουν δεδομένη θέση στο αρχικό σχήμα, όπως και ο Ντάντας, ενώ πιο ρευστή είναι η κατάσταση μεσοεπιθετικά με Μπίσεσβαρ, Ελ Καντουρί και Κωνσταντέλια να διεκδικούν μια θέση. Επίσης, ο Νάρεϊ είναι βέβαιο ότι θα αγωνιστεί, δίχως όμως να έχει ξεκαθαρίσει αν θα παίξει σε ρόλο σέντερ φορ ή στα δεξιά. Αν συμβεί το τελευταίο τότε ο Ολιβέιρα θα παίξει στον ρόλο του κλασικού εννιαριού. Ειδάλλως, αν ο Νάρεϊ πάρει θέση στην κορυφή, ο Κωνσταντέλιας είναι επικρατέστερος για τα δεξιά.

Η αποστολή του ΠΑΟΚ: Κοτάρσκι, Ζ. Ζίβκοβιτς, Μπαλωμένος, Λύρατζης, Σάστρε, Ίνγκασον, Νάσμπεργκ, Κουλιεράκης, Τσαούσης, Κούρτιτς, Σβαμπ, Ντάντας, Αουγκούστο, Φιλίπε Σοάρες, Ελ Καντουρί, Μπίσεσβαρ, Κωνσταντέλιας, Κουαλιάτα, Νάρεϊ, Ολιβέιρα, Γκορντεζιάνι.

Διαιτητής της αναμέτρησης ορίστηκε ο... γνώριμος Λετονός Αντρίς Τρεϊμάνις, με βοηθούς τους Γκουνερμάνις, Σπασγιονίκοβς, 4ο τον Περράκη και τους Πινέιρο, Φωτόπουλο στο VAR.

SuperLeagueΟλυμπιακόςΠΑΟΚ